Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na prdíky jsme zkusili snad všechno až na Simethicon Baby, sousedka tvrdí, že je lepší jak Espumisan. Můžete to některá potvrdit? Děkuji!
Je to úplně to stejné = stejná účinná složka (simeticon).
Je potřeba vydržet, časem to přejde.
Případně karpova metoda - ta opravdu dělá zázraky.
Mám oboje, přijde mi to stejné, jen espumisan malému víc chutná, symethicon baby chutná jak olej
Má to stejnou účinnou složku. Každopádně každé dítě je jiné, co u jednoho funguje, u druhého nemusí.
My jsme měli Espumisan a ok. Po výpadku jsme nasadili Simethicon a taky ok.
Symethicon, espumisan, balonix, sab simplex furt ta samá účinná látka.. jen jiné pomocné..a jiné davkovani symethyhicone baby je neochuceny vpodstate je to jen ta začíná látka v oliv. oleji takže mě ho malá plive, nechutná ji… pokud teda nemá zrovna velký hlad
pak ho spolkne
Příspěvek upraven 12.09.21 v 16:13
Rozdíl je v registraci a koncentraci. Simethicon Baby má 40 mg/ml simethiconu a je to zdravotnický prostředek a Espumisan má 100mg/ml simethiconu a je to lék. Rozdíl je také v chuti - Simethicon Baby je bez příchutě a do Espumisanu se přidává sladký sorbitol a banánové aroma.
Je to nastejno, mně vyhovuje Balonix, že to nejsou kapky, ale dává se toho větší objem takovou stříkačkou, u kapek mám vždycky pocit, že je půlka někde úplně jinde, než v puse.
Ahoj všem, třeba někdo poradí. Kdy dávat jakýkoli prostředek se simeticonem? Každý výrobce píše různě, některý před kojením jiný po kojeni
Jaké mate zkušenosti?