Sipo napůl s rodiči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101928
26.7.15 13:05

@mirecekblbecek Jak šetří až moc, ty víš v jakém poměru to „napůl“ je? Já tedy podle příspěvku fakt nevím, pro koho je aktuální stav výhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
26.7.15 13:09
@j.a.n.i1 píše:
@mirecekblbecek Jak šetří až moc, ty víš v jakém poměru to „napůl“ je? Já tedy podle příspěvku fakt nevím, pro koho je aktuální stav výhodnější.

no napůl je napůl :lol:,když mi bude bydlet 2ku 4,kdo je na tom líp? Otázka pro mého syna, určitě by to zvládl na 1, i když je třeták.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
26.7.15 13:10

@mirecekblbecek Tady velice rychle pochopíš, že napůl nemusí znamenat, že obě půlky jsou stejné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
26.7.15 13:15
@j.a.n.i1 píše:
@mirecekblbecek Tady velice rychle pochopíš, že napůl nemusí znamenat, že obě půlky jsou stejné…

já prostě nevěřím, že to není 50/50.To by se zaklad. zmínila, ona prostě chce platit méně než 50%, protože jí to přijde spravedlivější, mně nikoli.ale jak so to udělá, tak to bude mít, poskytuji jen svůjúhel pohledu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
26.7.15 13:22

@mirecekblbecek Tak pokud bych ve 4 lidech spotřebovala méně jak 2 jiní, tak bych taky chtěla platit méně jak 50% na to mi nepřijde nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
26.7.15 13:27
@j.a.n.i1 píše:
@mirecekblbecek Tak pokud bych ve 4 lidech spotřebovala méně jak 2 jiní, tak bych taky chtěla platit méně jak 50% na to mi nepřijde nic špatného.

ty věříš, že opravdu spotřebuje tak málo? jen těch praček, co vypere, používá řadu el. spotřebičů, vaří určitě větší množství jídla, tudíž více plynu, nejde jen o toto, rodiče investují do oprav, investovali do domu daleko více, než zaklad. Musejí přetrpět kravál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
26.7.15 13:30

@mirecekblbecek To je úplně jedno čemu věřím, prostě mi nepřijde nic špatného na tom, chtít to podle měčičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
26.7.15 13:31
@mirecekblbecek píše:
ty věříš, že opravdu spotřebuje tak málo? jen těch praček, co vypere, používá řadu el. spotřebičů, vaří určitě větší množství jídla, tudíž více plynu, nejde jen o toto, rodiče investují do oprav, investovali do domu daleko více, než zaklad. Musejí přetrpět kravál…

a ještě je tu velmi důležitá okolnost, jestli chce rozhodit už tak křehké vztahy mezi mladou a starou generací, to je to nejhorší, ty vztahy tak lehce neurovnáš, já bych se určitě o 500/měsíčně rozhodně nepřela, to opravdu za to nestojí, naopav bych byla vděčná, že nemusím bydlet v podnájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
26.7.15 13:35
@mirecekblbecek píše:
a ještě je tu velmi důležitá okolnost, jestli chce rozhodit už tak křehké vztahy mezi mladou a starou generací, to je to nejhorší, ty vztahy tak lehce neurovnáš, já bych se určitě o 500/měsíčně rozhodně nepřela, to opravdu za to nestojí, naopav bych byla vděčná, že nemusím bydlet v podnájmu.

dá si měřiče, zjistí, že spotřeba je o 1000 větší než současný stav a pak bude dělat co? :P vysledkem bude nas…raná tchýně, která teď bude vyžadovat platbu zvýšenou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
26.7.15 13:36

@mirecekblbecek Naopak, dobré vztahy jsou tam, kde je jasno (tedy měřáky) nikoliv tam, kde má jedna či druhá strana pocit, že doplácí na tu druhou či první…
A opět, netušíš, zda do domu investují pouze rodiče nebo i mladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
26.7.15 13:38
@mirecekblbecek píše:
dá si měřiče, zjistí, že spotřeba je o 1000 větší než současný stav a pak bude dělat co? :P vysledkem bude nas…raná tchýně, která teď bude vyžadovat platbu zvýšenou. :lol:

Dá si měřiče a bude platit o 1000,– víc s tím, že bude vědět, že je to její spotřeba. A nevidím důvod, proč by měla být na. raná tchýně, že bude ona platit míň a víc dostávat od mladých :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
26.7.15 13:40
@j.a.n.i1 píše:
@mirecekblbecek Naopak, dobré vztahy jsou tam, kde je jasno (tedy měřáky) nikoliv tam, kde má jedna či druhá strana pocit, že doplácí na tu druhou či první…
A opět, netušíš, zda do domu investují pouze rodiče nebo i mladí.

mě se akorát zdá, že by si zaklad. nechala pro pětikačku vrtat koleno, a to že staří investovali do domu více to je snad jasné, né? Já bych takovou kravinu nikdy neřešila, já bych sama navrhla spočítat to podle osob, i když vím, že moje tchýně by platila nájem celý, protože ta nám dopřeje, jen by mi nebylo dobře u srdíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
26.7.15 13:44

@mirecekblbecek Tak to, že v součtu investovali víc jasné je - je jejich a jsou starší a investovali do něj i v době, kdy tam mladí nebydleli, ale nic to neříká o tom, jak se podílí na investicích aktuálně, zakladatelka o tom nic nepíše, takže je to pouze tvoje rozhodnutí, že neplatí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
26.7.15 13:48
@j.a.n.i1 píše:
Dá si měřiče a bude platit o 1000,– víc s tím, že bude vědět, že je to její spotřeba. A nevidím důvod, proč by měla být na. raná tchýně, že bude ona platit míň a víc dostávat od mladých :think:

protože bude mít pocit, že mladá je hamižná, a najust bude ty zvýšené platby chtít. Prostě to vztahy zhorší, pravidla hry určuje majitel, když mi do toho bude někdo kecat, taky to zhorší pohled na něj, a je to velká pravděpodobnost, že ty účty budou opravdu vyšší u mladých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
26.7.15 13:50
@j.a.n.i1 píše:
@mirecekblbecek Tak to, že v součtu investovali víc jasné je - je jejich a jsou starší a investovali do něj i v době, kdy tam mladí nebydleli, ale nic to neříká o tom, jak se podílí na investicích aktuálně, zakladatelka o tom nic nepíše, takže je to pouze tvoje rozhodnutí, že neplatí nic.

seš si jistá, že kdyby mladá platila opravy, hypo. společně s tchýní, že by na to velkoryse zapomněla, a nesdělila nám to, když tady řeší pár kaček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat