Širší pánev u 16m dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
19.1.23 08:29
@KonecneMama píše:
@pipa.k dr říkala, že když je širší pánev, tak právě měchýř neudrži tolik moči, kolik by měl, protože kolem sebe nemá oporu, a proto se tak pročůrává :? Nebo tak nějak… S plenkama problém nemáme, ikdyž jsme taky vyzkoušely X značek.. jaké používáte? My přes den Albert a na noc DM :)

já nechápu, proč pročurávání řešíš u doktorky a nehledáš jinou značku plen? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
19.1.23 10:35
@KonecneMama píše:
@pipa.k dr říkala, že když je širší pánev, tak právě měchýř neudrži tolik moči, kolik by měl, protože kolem sebe nemá oporu, a proto se tak pročůrává :? Nebo tak nějak… S plenkama problém nemáme, ikdyž jsme taky vyzkoušely X značek.. jaké používáte? My přes den Albert a na noc DM :)

Ale tak celkové množství moči je pořád stejné, jen častěji čůrá, ne? Pak prostě hledej pleny, které jí budou sedět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.23 11:10
@stinga píše:
já nechápu, proč pročurávání řešíš u doktorky a nehledáš jinou značku plen? :zed:

Přečetla sis moji otázku? Ptám se, jestli má někdo také u dítěte problém se širší pánví, a jak se to v konečném důsledku řeší ;). To co řeším a neřeším u doktorky je snad vedlejší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.23 11:14

@ivašot. Dost často se pročůrá na záda i bříško už po 2h, což mi nepřijde uplně normální :think:. Plenka sedí hezky k pupiku i přes kyčle :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
19.1.23 21:14
@KonecneMama píše:
@ivašot. Dost často se pročůrá na záda i bříško už po 2h, což mi nepřijde uplně normální :think:. Plenka sedí hezky k pupiku i přes kyčle :think:

tak ji častěji přebaluj, problém není v žádné širší pánvi, to je docela blbost,
problém je v nevyhovujících plenách, zkus jiné značky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
19.1.23 22:20

To s tou pánví ti fakt řekla MUDr? Pěkná blbost. Podívej, kde močák leží.
Dej jí lepší pleny, který sedí, dobře sajou a uvidíš. Pokud močí hodně, odsledovat event. denní příjem a výdej tekutin, v rámci možností. Jinak močový měchýř, jeho svěrač a nervová tkáň atd samozřejmě postupně vyzrávají, proto se děti počůrávají. Nebo na sonu viděla širší ledvinou pánvičku? To by mohlo znamenat, že má třeba močový reflux, a to zasluhuje patřičné vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.23 08:43

@maja45 ahoj, laicky mi to vysvětlovala mudra na základě ultrazvuku, o refluxu mluvila, takže to bude to o čem mluvíš ty.. ale bylo to tolik informací najednou, že to prostě můj mozek najednou vše nepobral :zed: proto mě právě zajímá, jak se to dál řeší :think: větší pleny odstávají :zed: jde mi z toho hlava kolem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí