Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, dostala jsem skinoren od mé starší sestřenice. Říkala že jí to moc pomohlo. Bohužel mi ke krému nedala příbalovou techniku, tak že nevím jak se krém používá. Mám to jen nanést slabou vrstvou??
Ahoj, já dostala Skinoren před rokem a půl. Vzhledem k tomu, že mi nezabral, nechala jsem ho ležet. Minulý týden jsem byla u kožní lékařky a vynadala mi, že jsem už mohla mít po problémech. Jsem opupínkovaná jak puberťačka, zanícené boláky jeden vedle druhého (se stresem a v souvislosti s cyklem se objevují ještě o něco víc). Takže mi napsala nový a slíbila jsem, že budu dodržovat to, co mi nařídila. Dvakrát denně natřít slabou vrstvu po celém obličeji, na to cokoli - další krém, make up atd. Doktorka říkala, že má s tímto krémem nejlepší zkušenosti a že se opravdu ženám akné tímto vyléčilo. Tak budu trpělivá a budu mazat. Chci se zeptat, co máš za problémy se střevy? Ptám se z důvodu, že mě také napadlo, že bych mohla mít nějaký problém uvnitř a ne jen na kůži, že vše prakticky souvisí s mikroflórou ve střevech.
Mně doktor říkal, že tyto problémy (akné, pig. skvrny) způsobují zanesená játra. Tak čistím játra. Já bych doporučovala i pročistit tělo.
Mě zachránil pleť. Chce to vydržet. Je to den ode dne lepší, já ho mažu na celý obličej, krom očí, protože se mi dělají ty hluboké boláky i na nezvyklých místech, třeba na tváři, na spáncích, na přelomu brady a krku a tak… Teď už ho mažu místo nočního krému každý den a vůbec ho necítím. Je to opravdu o tom, že si na něj pleť musí zvyknout a s čím míň věcmi má postupně bojovat, tím míň štípe… Přes den používám Efaclar H od la-roche, protože mi skinoren děsně vysušuje pleť. Tahle kombinace mi moc moc pomohla ![]()
Je to už cca 3 roky co jsem ho používala, ale pokud si dobře pamatuji, byla jsem spokojená. Mazala jsem ho jen na postižená místa (místa kde jsem měla akné; mívala jsem a občas mívám takové ty podkožní boláky, co bolí, ale nelze je vymáčknout, nemají žádnou bílou tečku, jsou pod kůží, bolí a místo je červené). Mě ani nepálil a myslím, že jsem mazala jen na noc. Přes den jsem dávala normální krém a make-up…aby se v práci nelekli
)).
Příbalové info určitě najdeš na netu…snad.
Určitě to chce ale min 3týdy vydržet než uvidíš jeho účinky :-/
Ja som začala mať veľké problémy s akné v pokročilom veku, hormonalna zmena, vysadila som antikoncepciu a tak to išlo s pleťou dolu vodou, boláky, zapálené, stále hnisajúce a hojili sa mesiace. Kožiarka mi predpisovala antibiotiká aj lokálne a peronálne, všetko zabralo na chvíľu a potom znova. Nakoniec som navštívila ustav lekárskej kozmetiky, dr. mi predpísala Skinoren, prvý týždeň bol kritický, štípalo to, pálilo, bolelo, ale potom sa to ukludnilo a používam ho ako krém na celú tvár, tak mi dr. nakázala. Už je to druhý mesiac, plet sa mi pekne upravila, boláky ustúpili, občas sa kde tam niečo urobí, ale vidím 90% zlepšenie. Som velmi spokojná a na Skinoren nedám dopustiť. Samozrejme, aj makeup som vymenila za Biodermu na akne čo mi dr. taktiež doporučila, umývam sa čistiacim gelom na akne, na odlíčenie používam micelárnu vodu všetko z Biodermy, ráno večer.
![]()
Je Skinoren na predpis?
Ahoj, chtela jsem se zeptat, je Skinoren na predpis nebo neni? Nekde jsem cetla, ze ano a pak zase, ze uz neni
poradite prosim?
a take, muze se v tehotenstvi? diky.
Dobrý den,
skinoren jsem také dostala od kožní lékařky a nemám s ním absolutně žádný problém. Žádné štípání, pálení, či něco podobného nepociťuji =). Mě moc vyhovuje a nic mi nezpůsobuje =)
Ahoj, používám Skinoren asi 1 měsíc a výsledky se dostavily. Večer si umyji obličej mýdlem a odlíčím - normálním odličovacím mlékem a pak dám Skinoren a ráno jen odlíčím a dám Skinoren. Nejprve mě krém docela pálil ale teď vůbec. Ta že mohu doporučit. ![]()
Ahoj holky, mám poslední rok strašné problémy s pletí- oblast brady.
objevilo se to 3 roky po porodu… obávám se, že to mám nějakou hormonální nerovnost. Dokonce mi teď vynechává 2 měsíce menstruace… teď to budu řešit se svým gynekologem a taky na kožní… už to je neúnosný- bolavé, hnisající boláky
![]()
uvažuju, že si koupím tento krém SKINOREN.
JE I VOLNĚ PRODEJNÝ? Máte s ním ještě někdo další zkušenosti? nebo popřípadě s nějakým jiným?…a máte nějaký tip - jak zmírnit jizvy po akné?
![]()
Mě hodně pomohl v pubertě, používala jsem ho vždy po čistícím mýdle. Dříve byl na předpis, teď jsem na něj viděla reklamu v lékárně, kde psali, že je volně prodejný. Nejlepší je si myslím stejně navštívit kožní, kde ti poradí jaká kosmetika je pro tebe vhodná ![]()
Ahoj, já mám problémy s pletí od té doby, co nebere antikoncepci.
Skinoren jsem si nechala napsat (volně prodejný myslím není), protože jsem si pamatovala z puberty, že mi pomáhal… ale tentokrát nic.
Byla jsem pak u jiné kožařky a tam mi napsala nějaké dvě vodičky, které mi míchají přímo v lékárně. Jedna je ATB a druhá je prý na vysušení (lékárnice říkala něco jako pleťová voda)… používám každý den jednu z těch vodiček a úžasně mi to pomáhá. Doplatek je snad jen 30 Kč ![]()
ale neřeknu ti, co přesně to je, protože na lahvičkách není popisek, co to obsahuje… zkus zajít na kožní a zeptat se ![]()
jakmile ty vodičky přestanu užívat, tak do měsíce se zase začnou objevovat boláky
takže to neléčí příčinu, ale já jsem za to šťastná ![]()
Skinoren určitě volně prodejný je, kupuju si ho pravidelně bez předpisu. Je to jediná mastička, co mi na akné kdy fungovala.
Ahoj, myslím, že je v návodu napsáno, že se může používat i na pigmentové skvrny