Skladnost sourozeneckého kočárku

269
30.10.12 21:59

Skladnost souroz.kočárku

Ahoj, ráda bych se zeptala - kdo používáte sourozenecký kočárek:
jaký můžete doporučit (pro mimčo a zhruba dvouleťáka); a jak se vám vejde do auta - nebo spíš, do jakého auta :-) budeme to sice aktuálně řešit až zjara, ale už teď se trošku rozhlížíme. Díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7974
30.10.12 22:11

To záleží, co od něj mimo skladnosti do auta čekáš. My máme Jané Power Twin. Je to jeden z nejlehčích sourozeneckých kočárků, má velká kola, je relativně krátký a má normální šířku a předchozí majitel ho vozil v Oktávce. Ale je to trojkolka, zadní sedačka není úplně do lehu a nemá polohovací nožičky :nevim:. Svět sourozeneckých kočárků je prostě jeden velký kompromis :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.10.12 22:11

Budeme mít asi stejně staré děti, doufám, že se bez sourozeneckého kočárku obejdeme, když se malé narodí mladší dcera bude mít cca 20měs., ale bude potřeba větší auto a to chce manžel Ford Galaxy, prý rodinné auto, teď máme mondeo kombik, ale už nám i to začíná být malé :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
30.10.12 22:15

Jane powertwin. zadna sedacka sa da do lahu, musi sa to vytentovat zo zubkov a potom to ide. inak je skladny ako jednokocar a polohovanie na nohy nam nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.10.12 22:23
@kolik píše:
Mondeo kombi male? To mame presne my a nedovedu si predstavit lepsi. Prostoru pro nas ctyri hafo. Co tam pro buh vozite?

No když jedeme několikrát měsíčně k našim, tak bereme kufr cestovní velký, kočár casual play s6,tašku z botama a víš jak to se nasbírá, tam jedeme skoro plní a jak jedeme zpět tak jsme až po střechu, div to oknama neleze ven, i přední sedadlo zaskládané :zed:,sedím v zadu z děckama a to jsme jen 4, když nás bude 5 tak asi budu sedět na výfuku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
30.10.12 22:24

My máme Baby jogger city select, podvozek se složí na placku, máme korbičku a sportovní sedačku a oboje se nám vlezlo do golfa :palec:.I 3 sedačky. Kočárek oproti jiným tandemům není dlouhý a má spoustu možností kombinací. Do nízkopodlažní tramvaje se dostanu sama a pokud žádná nejede tak do normální korbičku vycvaknu a kočárek vynesu nadvaktát :potlesk: Takže já jsem max spokojená. Ale máme menší rozdíl, jen 11m, starší bude mít teď 17m :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
30.10.12 22:37

@cuttysark U našeho by byla potřeba si ještě dost pohrát s potahem a na to kašlu. Obecně mi pololeh a vložná taška vyhovují. Když vemu ostatní možnosti, je to fajn kočárek.

@Pe-G Mám k tomu ještě tříleťačku a pětileťáka. Etapové lezení nepřipadá v úvahu :) Navíc jsem krapet úzkostlivá a psychicky bych to nedala. Představa, že mi ujede s dětmi nebo naopak děti zůstanou opuštěné na nástupišti patří mezi mé oblíbené noční můry.

@kolik Jane Twone vypadá hezky, ale starší dítko bude ještě dlouho nechodící a nejspíš dost brzy i lehčí než mladší, takže sedačka u země nic pro moje záda.

Teď mě napadá, že kromě klasiky Phil&Teds, u kterých teda vůbec netuším, jak se vejdou do auta, má známá Britax a byla moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
30.10.12 23:08

@JankaF
Taky jsem se porozhlížela po sourozeneckých kočárech a nakonec nemam žádný. Kam potřebuju se přesunu autem a malá stejnak co začala chodit, kočár raději tlačila než se vozila. Díky dalšímu těhu nebyla zvyklá se venku nosit, takže jak se mrně narodilo, automaticky čapla mojí ruku nebo kočár a šlo se ven. V případě potřeby jsem si říkala, že pořídim skejtík a ani ten jsem nepotřebovala. Občas jsem jí přehodila přes hlubokáč a jelo se :D

Jinak teda určitě bych nevolila Jané trojkolku pro dvě děti. Trojkolky jsou obecně o něco víc vratké, ale tohle je fakt vratkej kočár při najíždění na obrubník a sjíždění nebo na nerovném povrchu /což je krom obchoďáku všude/ je to peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11877
30.10.12 23:12

Phil&Teds je krásně skladný, mám typ Sport a celkově na něj nedám dopustit. :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
31.10.12 08:29
@Pe-G píše:
My máme Baby jogger city select, podvozek se složí na placku, máme korbičku a sportovní sedačku a oboje se nám vlezlo do golfa :palec:.I 3 sedačky. Kočárek oproti jiným tandemům není dlouhý a má spoustu možností kombinací. Do nízkopodlažní tramvaje se dostanu sama a pokud žádná nejede tak do normální korbičku vycvaknu a kočárek vynesu nadvaktát :potlesk: Takže já jsem max spokojená. Ale máme menší rozdíl, jen 11m, starší bude mít teď 17m :lol:

Jo ten vypadá fakt super :palec: Vozí tu v něm jedna maminka a vypadá fakt dobře, je malej.. Ten Jane Twone je šílenej, jedno dítě skoro na zemi, ten kočárek trochu nepobírám, ale o něm bych neuvažovala ani náhodou, to už radši jedno dítě do šátku :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
31.10.12 08:37

Díky za tipy!!!no co já očekávám…aby menší dítě mohlo ležet a chrupčit a větší si v případě potřeby na chvíli sednout - víte, jak to je - teď sice kočár radši tlačí, ale až třeba uvidí, že si druhý (druhá) leží, bude se tam cpát taky :-)že se chce vozit…viděla jsem jednou ve městě ležící korbičku a u toho takové jednoduché sedátko, ale nestihla jsem zjistit značku - něco takového by stačilo..a ohledně auta - teď třeba jezdím Fábií a kočár X-lander se tam vejde jen tak tak…vzadu jedno dítě a pes - labrador se musel ke své velké radosti přesunout z kufru na přední sedadlo! :-)takže taky přemýšlíme o větším vozítku - líbí se nám VW-Touran…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
31.10.12 08:49

My jsme měli Jané Powertwin a byl skladný výborně. Zadní sedačka jde skoro do lehu, měla jsem tam vložnou tašku a paráda.
Mně se moc nelíbí ten koncept kočárků, kdy jedno dítě je o kus níž než druhé a tudíž má druhou sedačku nejen před sebou, ale i částečně nad sebou a velmi mu to zúžuje zorné pole a prostor. Ale teda uznávám, že praktičnost a variabilita se jim opravdu nedá upřít. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
31.10.12 08:51

A ještě k té vratkosti…tím, že je Powertwin dlouhý, není vratký, má dobře položené těžiště. Jezdila jsem s ním 8 měsíců a ani jednou jsem s tím neměla problém ani při najíždění na obrubník a podobně. :palec:
Mmch skládali jsme ho do Octavie Combi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
31.10.12 08:57

@JankaF to myslíš nejspíš tohle? http://www.annaviktorie.cz/…o-druhe-dite
Pokud si dobře vzpomínám, má to několik „ale“. Nevejdeš se s rozloženým sedátkem do 80cm dveří, sedátko je relativně malé a úzké a urostlejší dítě se tam nevejde, když prší a podobně, není dítě kryté, nemá to ani stříšku ani pláštěnku… Taky jsem nad tím uvažovala, ale po přečtění různých diskuzí a recenzí jsem od něj upustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.10.12 09:01
@bloumik píše:
@JankaF to myslíš nejspíš tohle? http://www.annaviktorie.cz/…o-druhe-dite
Pokud si dobře vzpomínám, má to několik „ale“. Nevejdeš se s rozloženým sedátkem do 80cm dveří, sedátko je relativně malé a úzké a urostlejší dítě se tam nevejde, když prší a podobně, není dítě kryté, nemá to ani stříšku ani pláštěnku… Taky jsem nad tím uvažovala, ale po přečtění různých diskuzí a recenzí jsem od něj upustila.

jak to na obrázku je vyfocená pláštěnka 8) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4