Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, ráda bych se zeptala - kdo používáte sourozenecký kočárek:
jaký můžete doporučit (pro mimčo a zhruba dvouleťáka); a jak se vám vejde do auta - nebo spíš, do jakého auta
budeme to sice aktuálně řešit až zjara, ale už teď se trošku rozhlížíme. Díky!!!
To záleží, co od něj mimo skladnosti do auta čekáš. My máme Jané Power Twin. Je to jeden z nejlehčích sourozeneckých kočárků, má velká kola, je relativně krátký a má normální šířku a předchozí majitel ho vozil v Oktávce. Ale je to trojkolka, zadní sedačka není úplně do lehu a nemá polohovací nožičky
. Svět sourozeneckých kočárků je prostě jeden velký kompromis ![]()
Budeme mít asi stejně staré děti, doufám, že se bez sourozeneckého kočárku obejdeme, když se malé narodí mladší dcera bude mít cca 20měs., ale bude potřeba větší auto a to chce manžel Ford Galaxy, prý rodinné auto, teď máme mondeo kombik, ale už nám i to začíná být malé
.
Jane powertwin. zadna sedacka sa da do lahu, musi sa to vytentovat zo zubkov a potom to ide. inak je skladny ako jednokocar a polohovanie na nohy nam nevadilo.
@kolik píše:
Mondeo kombi male? To mame presne my a nedovedu si predstavit lepsi. Prostoru pro nas ctyri hafo. Co tam pro buh vozite?
No když jedeme několikrát měsíčně k našim, tak bereme kufr cestovní velký, kočár casual play s6,tašku z botama a víš jak to se nasbírá, tam jedeme skoro plní a jak jedeme zpět tak jsme až po střechu, div to oknama neleze ven, i přední sedadlo zaskládané
,sedím v zadu z děckama a to jsme jen 4, když nás bude 5 tak asi budu sedět na výfuku ![]()
My máme Baby jogger city select, podvozek se složí na placku, máme korbičku a sportovní sedačku a oboje se nám vlezlo do golfa
.I 3 sedačky. Kočárek oproti jiným tandemům není dlouhý a má spoustu možností kombinací. Do nízkopodlažní tramvaje se dostanu sama a pokud žádná nejede tak do normální korbičku vycvaknu a kočárek vynesu nadvaktát
Takže já jsem max spokojená. Ale máme menší rozdíl, jen 11m, starší bude mít teď 17m ![]()
@cuttysark U našeho by byla potřeba si ještě dost pohrát s potahem a na to kašlu. Obecně mi pololeh a vložná taška vyhovují. Když vemu ostatní možnosti, je to fajn kočárek.
@Pe-G Mám k tomu ještě tříleťačku a pětileťáka. Etapové lezení nepřipadá v úvahu
Navíc jsem krapet úzkostlivá a psychicky bych to nedala. Představa, že mi ujede s dětmi nebo naopak děti zůstanou opuštěné na nástupišti patří mezi mé oblíbené noční můry.
@kolik Jane Twone vypadá hezky, ale starší dítko bude ještě dlouho nechodící a nejspíš dost brzy i lehčí než mladší, takže sedačka u země nic pro moje záda.
Teď mě napadá, že kromě klasiky Phil&Teds, u kterých teda vůbec netuším, jak se vejdou do auta, má známá Britax a byla moc spokojená.
@JankaF
Taky jsem se porozhlížela po sourozeneckých kočárech a nakonec nemam žádný. Kam potřebuju se přesunu autem a malá stejnak co začala chodit, kočár raději tlačila než se vozila. Díky dalšímu těhu nebyla zvyklá se venku nosit, takže jak se mrně narodilo, automaticky čapla mojí ruku nebo kočár a šlo se ven. V případě potřeby jsem si říkala, že pořídim skejtík a ani ten jsem nepotřebovala. Občas jsem jí přehodila přes hlubokáč a jelo se ![]()
Jinak teda určitě bych nevolila Jané trojkolku pro dvě děti. Trojkolky jsou obecně o něco víc vratké, ale tohle je fakt vratkej kočár při najíždění na obrubník a sjíždění nebo na nerovném povrchu /což je krom obchoďáku všude/ je to peklo.
Phil&Teds je krásně skladný, mám typ Sport a celkově na něj nedám dopustit.
![]()
@Pe-G píše:
My máme Baby jogger city select, podvozek se složí na placku, máme korbičku a sportovní sedačku a oboje se nám vlezlo do golfa.I 3 sedačky. Kočárek oproti jiným tandemům není dlouhý a má spoustu možností kombinací. Do nízkopodlažní tramvaje se dostanu sama a pokud žádná nejede tak do normální korbičku vycvaknu a kočárek vynesu nadvaktát
Takže já jsem max spokojená. Ale máme menší rozdíl, jen 11m, starší bude mít teď 17m
Jo ten vypadá fakt super
Vozí tu v něm jedna maminka a vypadá fakt dobře, je malej.. Ten Jane Twone je šílenej, jedno dítě skoro na zemi, ten kočárek trochu nepobírám, ale o něm bych neuvažovala ani náhodou, to už radši jedno dítě do šátku
![]()
Díky za tipy!!!no co já očekávám…aby menší dítě mohlo ležet a chrupčit a větší si v případě potřeby na chvíli sednout - víte, jak to je - teď sice kočár radši tlačí, ale až třeba uvidí, že si druhý (druhá) leží, bude se tam cpát taky
že se chce vozit…viděla jsem jednou ve městě ležící korbičku a u toho takové jednoduché sedátko, ale nestihla jsem zjistit značku - něco takového by stačilo..a ohledně auta - teď třeba jezdím Fábií a kočár X-lander se tam vejde jen tak tak…vzadu jedno dítě a pes - labrador se musel ke své velké radosti přesunout z kufru na přední sedadlo!
takže taky přemýšlíme o větším vozítku - líbí se nám VW-Touran…
My jsme měli Jané Powertwin a byl skladný výborně. Zadní sedačka jde skoro do lehu, měla jsem tam vložnou tašku a paráda.
Mně se moc nelíbí ten koncept kočárků, kdy jedno dítě je o kus níž než druhé a tudíž má druhou sedačku nejen před sebou, ale i částečně nad sebou a velmi mu to zúžuje zorné pole a prostor. Ale teda uznávám, že praktičnost a variabilita se jim opravdu nedá upřít. ![]()
A ještě k té vratkosti…tím, že je Powertwin dlouhý, není vratký, má dobře položené těžiště. Jezdila jsem s ním 8 měsíců a ani jednou jsem s tím neměla problém ani při najíždění na obrubník a podobně. ![]()
Mmch skládali jsme ho do Octavie Combi.
@JankaF to myslíš nejspíš tohle? http://www.annaviktorie.cz/…o-druhe-dite
Pokud si dobře vzpomínám, má to několik „ale“. Nevejdeš se s rozloženým sedátkem do 80cm dveří, sedátko je relativně malé a úzké a urostlejší dítě se tam nevejde, když prší a podobně, není dítě kryté, nemá to ani stříšku ani pláštěnku… Taky jsem nad tím uvažovala, ale po přečtění různých diskuzí a recenzí jsem od něj upustila.
@bloumik píše:
@JankaF to myslíš nejspíš tohle? http://www.annaviktorie.cz/…o-druhe-dite
Pokud si dobře vzpomínám, má to několik „ale“. Nevejdeš se s rozloženým sedátkem do 80cm dveří, sedátko je relativně malé a úzké a urostlejší dítě se tam nevejde, když prší a podobně, není dítě kryté, nemá to ani stříšku ani pláštěnku… Taky jsem nad tím uvažovala, ale po přečtění různých diskuzí a recenzí jsem od něj upustila.
jak to na obrázku je vyfocená pláštěnka
![]()