Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kotaska91 tak to máme stejně… a jsem strašně ráda, že malá vodu neodmíta, takže co to jde má prostě jen vodu
a i kvuli zubům je to dobrý.
Kdyz radi, tak je to jeste dobre- jednim uchem sem druhym ven, horsi kdyz dava tajne… ale moje tchyne se urazi, kdyz nechci synovi dat cokoladu, kterou donesla/ty reklamovane hnusy"pro deti/,slehacku ve sprayi mu davala, kdyz mel 6 mesicu-tu nejlevnejsi z Kaufu, zakazala jsem ji to a tak tim cpala aspon psa- ten jeji pes mel zlucnikovy zachvat kdyz mel rok veku, ted ma problemy se zaludkem, tak ta z toho breci, psa si uz vic hlida, ale syna by porad cpala… ona je schopna mu to dat kdyz se nedivam… bydlime v zahranici, tak se vidime jen nekdy, ale o to je tezsi ji vysvetlit, ze syn je exematik a alergik a ze se po cokolade osype- vetsinou do 2 dnu, coz ona uz nebere, ze je to po jeji cokolade, stavicce, apod…
@Miižu právě kvůli těm zubům, švagrová cpala od mala svého syna sladkým a má úplně sežrané zuby
a dělá to i u druhého, nad jejím krmením mi stoupají vlasy na hlavě, taky jí to říkám, ale nejhorší jsem pak já a tchýně, ale mě je jedno ať si mu dává co chce, mě je jen líto toho děcka
Takhle kecá asi každá babička…
Dělej si to po svém, pokud děcku někdo strčí něco, co si nepřeješ, tak odeber a upozorni, že toto teda ne. Prababi se chlubila tím, že svému děcku dala na Vánoce ve 4M smaženého kapra, no co na to říct?
@Miižu píše:
Ja se snažím to jako přehližet a nevysvětlovat…jen mě prostě štvě že si moje rodina myslí, že jsem nejaká psycho matkajen čtu etikety, nchci dávat sladké a prostě zdravě jíst…
no ono je asi nejlepší obrana se smát..teda já to tak aspon mam. ted jsem na celý den u mámy a ani nedýchám
![]()
No on to bude asi věčný boj ![]()
já jen doufám že se nepotvrdí to, že budeme taky takové ![]()
@BellinkaX píše:
Takhle kecá asi každá babička…
Dělej si to po svém, pokud děcku někdo strčí něco, co si nepřeješ, tak odeber a upozorni, že toto teda ne. Prababi se chlubila tím, že svému děcku dala na Vánoce ve 4M smaženého kapra, no co na to říct?
To nevymyslis
, mazec
Já myslím, že to nedělají jen babičky, ale i některé matky, mám zkušenost jak a čím cpou svoje děti ![]()
Taky pijou oba čistou převařenou vodu nebo dětský hořký čaj a babička se může uvztekat, že jim nic nedopřeju a že jsou jak moji vězni ![]()
@Miižu píše:
No on to bude asi věčný boj
já jen doufám že se nepotvrdí to, že budeme taky takové
Ja doufam, ze ne. Maximalne, kdyz bude svemu diteti cpat cokosku v 6ti mesicich ![]()
@kotaska91 píše:
Já myslím, že to nedělají jen babičky, ale i některé matky, mám zkušenost jak a čím cpou svoje děti
Ano, to je ta druhá sorta, co si rady babiček a tetiček vzaly k srdci. Takže rohlík s vysočinou, gulášek, knedlo zelo-ať si zvyká
. dělá to kámoška a používá obligátní větu- však my jsme z toho taky neumřeli ![]()
Švagrová malého od 4. měsíce cpe pribinákama a termixama, v 8 měsících mu dala čočkovou polívku, v půl roce mu dělá krupici a br. kaši z normálního mlíka, zeleninu má jednou za uherský rok, čaj slazený a o výchově a starání se o něj ani nemluvím, fakt mě to štve, protože ty děcka pak budou chudáci- bolesti žaludku, žlučníku, křivé záda- od 5 měsíců v chodítku, posazování, když ještě nesedí, atd., a taky mi přijde hrozné jak ho vytahuje ze sedačky, z chodítka atd. chytne o za ruce a vytáhne, ne pod pažema, vždyť to děcko to musí bolet ![]()
@kotaska91 Ale právě, že maji babička je za zády tajně vykrmuje, aspon toho staršího, zatím je to docela v norně dělám, že o tom nevím. Malý naštěstí co dostane donese ukázat a já pak rozhodnu jestli mu to dát a kolik ![]()
@Miižu ááále budeme
Čo je práve super zdravé sa mení asi v 5 ročných intervaloch
Moja mamina našťastie robí s deťmi 40 rokov takže to chápe. ČO bola „megatuti“ zdrave pri mojej staršej tak teraz pri mladšej je zle a opačne
a to je medzi nimi 7 rokov. Možno preto sa na to staršie maminy pozerajú trochu ináč. POdľa mňa základ je zdraví ROZUM a moja zásada je všetko s mierou. Na pitie dávam čistú vodu, ale nedostanem histerický záchvat ak zje piškótu ![]()