Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje tchyne vari dobre. obcas tedy lizatko ci brumika ale jinak hodne ovoce a zeleninka. jedine co mi vadi je ze za nim beha s jidlem a nutiho dej si a pojd papat a nechces.toto a pak zase toto. ale jinak nastesti dobry.
Zatím nedokrmujeme, ale už teď se děsím… Nebojím se ani tak těch pindů(u nás od tchýně) jako toho, že stejně mé rozhodnutí nebude tolerovat a pojede si po svém když u toho nebudu…
Strašně mě to vytáčí, člověk se snaží, vše si namyslí, dodržuje a pak jen zuřím, páč bych ju musela asi zaškrtit…
![]()
Taky jsem byla, jak píše ynax, hysterická matka, která řešila opravdu úplně vše a okolí ze mně trošku šílelo. Nyní máme dvě děti a když např. nešílím z toho, že když jsme u babi a ona dává naši mladší 2 leté dceři pitíčko v krabičce s brčkem nebo zákusek, čokoládku, tak si do mě manžel nezapomene vždy rýpnout, že u starší jsem šílela, když toto někdo dával dceři i v jejich 3 letech
Naše starší ochutnala svoji první čokoládku až nekdy ve 3,5 letech, ale mladší podstatně dříve. Ono, když něco dobrého dostane starší, tak potom těžko odoláváte psím očím té mladší
. A to jsem vám bývala na tyto věci opravdu velký pedant a ani moje matka si někdy nezapomene rýpnout, že to se mnou nebylo k vydržení
A když jsem tady občas četla diskuze vícematek, že u dalších dětí to matka nebude až tak moc hrotit, tak jsem jim vůbec nevěřila
@nepřihlášená karin píše:áno presne s tým súhlasím. Zdravá strava je ok, ale v takom prípade tak musí fungovať komplet celá rodina inak to už od nejakého veku nemá zmysel siliť. POkial sa naozaj celá rodina nestravuje jednak bio + naozaj zdravo, tak už asi u nejak cca 3 ročného dieťaťa to nemá zmysel „hrotiť“ do extrémov. Jasné že drobcovi (1,5 roka) ešte robím zvlášť ale postupne ak to nie je extra slané alebo korenené tak jej dám okoštovať (naša ryža, zemiaky, dusené mäso…). Čokoládu, oriešky, hríby a tak.. mojej určite ešte dlho nie a aj sladké vody a džúsiky sa u nás pijú fakt výnimočne ( hurá babky
Taky jsem byla, jak píše ynax, hysterická matka, která řešila opravdu úplně vše a okolí ze mně trošku šílelo. Nyní máme dvě děti a když např. nešílím z toho, že když jsme u babi a ona dává naši mladší 2 leté dceři pitíčko v krabičce s brčkem nebo zákusek, čokoládku, tak si do mě manžel nezapomene vždy rýpnout, že u starší jsem šílela, když toto někdo dával dceři i v jejich 3 letechNaše starší ochutnala svoji první čokoládku až nekdy ve 3,5 letech, ale mladší podstatně dříve. Ono, když něco dobrého dostane starší, tak potom těžko odoláváte psím očím té mladší
. A to jsem vám bývala na tyto věci opravdu velký pedant a ani moje matka si někdy nezapomene rýpnout, že to se mnou nebylo k vydržení
A když jsem tady občas četla diskuze vícematek, že u dalších dětí to matka nebude až tak moc hrotit, tak jsem jim vůbec nevěřila
@martuska75 přesně to jsem myslela. Je normální, že se nepřikrmují děti od 2 měsíců a že 6ti měsíčnímu nevrazím čokoládu. Ale po tom 1. roce už to je podle mě hysterie (většinou) prvomatek (stejně jako to bylo u mě).
@ynax
Naprosto s Tebou souhlasím - sice jsem teprve v očekávání a budu prvomatka, ale včera jsem po čtení několika diskuzí v tomto duchu říkala příteli, že doufám, že se nebudu chovat s prominutím jak hysterická bl.ka, která dělá všechno podle knížek a tabulek a nedej bože je-li mé dítě odchýleno od tabulky… ![]()
@ynax ![]()
ked si spomeniem ako som staršej robila ( v spolupráci s babkami - treba ich určite zapojiť
) ešte aj detské výživy aby boli nie len bio a bez cukru ale aj domáce
A teraz sa mi tu niekdy láduje gumovými medvedíkmi ide ma poraziť. Má už síce 8R ale aj tak je to samá chémia.
Ale zase nech si zvyká nedá sa nič robiť, tak sa s chémiou stravujeme takže pokial sa „extra dobre“ nevydá a nebude mať kopec času a peňazí tak sa tomu v živote asi aj tak nevyhne.
@martuska75 tak zase na domácích výživách nevidím nic přehnaného, taky je chci dělat, aspoň vím co malé budu dávat a vlastní zeleninou ušetřím plno peněz za drahé skleničky ![]()
@Verca1989 ako ja každý deň polievočky varím
ešte aj teraz - máme domácej zeleninky habadej a malá mi tie kupované ani nechce. Ale ešte aj ovocné sme robili. A tam je ten výber dosť pestrí a pri jablkovej alebo broekyňovej výžive si už teraz hovorím že môže byť aj kupovaná ![]()
Tak já věci jako mlíko, kakao, tvaroh, tavený sýry atd řeším i teď u 4letý, ale jí to zhoršuje atopika. tak trochu šílím když vidím jak ji manžel cpe hermelínem a šunkou… ale většinou jsme ticho, nemá to každý den a je fakt že když se pak objeví ložisko ekzému tak to manžel přestane i kupovat. babí to anštěstí respektuje ale z jedný skleničky mlíka za měsíc nic nedělám, ve školce tomu stejně nezabráním
Tak mě mají babičky za úplnou macechu, která synovi nic nedopřeje. Nejradši pije čistou vodu - chudáček malej, proč mu tam nedám aspoň šťávu, proč mu nepřisladím čaj, atd. Jogurty má nejraději bílé bez příchutě a sní klidně 300g na posezení - nikdo to nechápe, trápíme ho. Když jsem jednou uvařila malému jeho oblíbenou omáčku z červené čočky a k tomu těstoviny, to bylo řečí, všichni se strašně divili, že to do něj tak padá, když to je „jenom čočka“! Když se láduje čerstvým ovocem, taky všichni koukají, že se mu to nezdá kyselé. A mohla bych pokračovat donekonečna.