Sklokeramika versus indukce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
10.1.23 16:35
@Anonymní píše:
No tak snad dítě nebude bláznivé jako matka :mrgreen:
Moc studii na těhotných není, takže není moc informací.

tak zrovna tuhle studii dělají tisice tehotnych kazdy den - ne, asi eni nejaky zasadni narust vrozenych vad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
10.1.23 16:37
@Uslava píše:
Hliník nepamatuju. Ty musíš být hodně starej, co?

hrnce s hlinikovym dnesm jsou na vareni (cemkoli jinem, nez indukci) lepsi, nez ocelove, lepe rozvadeji teplo. Takova ta silna hlinikova dna se objevila v prvnich kvalitnich hrncich tesne pred nastupem indukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
11.1.23 12:04
@boricmytu píše:
  • nákup nového nádobí

pokud někdo není snob, tak tu základní sadu hrnců a pánví v Ikee pořídí, když budu hodně rozežraná, tak za 2,5 tisíce (sama jsem pořizovala, když jsem v podnájmu pořídila indukční dovuplotnu, protože tu klasickou jsem měla po prvním vaření chuť vyhodit z okna v 9. patře)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
11.1.23 12:08
@annlady píše:
pokud někdo není snob, tak tu základní sadu hrnců a pánví v Ikee pořídí, když budu hodně rozežraná, tak za 2,5 tisíce (sama jsem pořizovala, když jsem v podnájmu pořídila indukční dovuplotnu, protože tu klasickou jsem měla po prvním vaření chuť vyhodit z okna v 9. patře)

Jasně, člověk nepotřebuje sadu hrnců a pánví, ale i ty 2500Kč jsou zde pro někoho moc, když si pročítám některé diskuze :)

• Citovat
  • Upravit
3142
11.1.23 12:28
@boricmytu píše:
Jasně, člověk nepotřebuje sadu hrnců a pánví, ale i ty 2500Kč jsou zde pro někoho moc, když si pročítám některé diskuze :)

když někdo rekonstruuje kuchyň, tak se tenhle výdaj opravdu ztratí, jestli je pro někoho 2,5t moc, tak asi nerekonstruuje kuchyň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
11.1.23 12:32
@boricmytu píše:
Jasně, člověk nepotřebuje sadu hrnců a pánví, ale i ty 2500Kč jsou zde pro někoho moc, když si pročítám některé diskuze :)

Dneska uz je velka vetsina hrncu vhodna na vsechny sporaky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
11.1.23 12:46
@annlady píše:
když někdo rekonstruuje kuchyň, tak se tenhle výdaj opravdu ztratí, jestli je pro někoho 2,5t moc, tak asi nerekonstruuje kuchyň

Já souhlasím, ale u matky zakladatelky se jedná i o výměnu pracovní desky a ono se to naskládá, já to psal jen pro informaci, že i toto si k tomu člověk musí přičíst, pro někoho plivanec, pro někoho majlant, takže ať si to každý přebere na své možnosti. Ale samotné zapojení na vlastní jistič bude asi dražší, než hrnce :)

• Citovat
  • Upravit
boricmytu
11.1.23 12:46
@arinecka píše:
Dneska uz je velka vetsina hrncu vhodna na vsechny sporaky :nevim:

To ano, ale ten kdo má doma hrnce staré tak nepochodí, což bude i nejspíš případ její matky.

• Citovat
  • Upravit
34393
11.1.23 12:53
@boricmytu píše:
To ano, ale ten kdo má doma hrnce staré tak nepochodí, což bude i nejspíš případ její matky.

A v cem je problem? Tak si koupi dva hrnce a vyreseno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
11.1.23 12:58
@arinecka píše:
A v cem je problem? Tak si koupi dva hrnce a vyreseno.

Ano máš pravdu kopí dva hrnce, dvě pánvičky, pracovní desku, zaplatí elektrikáře a nakonec ji bude stát dvojnásobek toho co myslela, tak jsem to napsal, aby s tím počítala.

Pro tebe utrata 5000Kč navíc není nic, pro někoho je to jídlo na celý měsíc, když si tu čtu některé diskuze, jak lidi nemají na zaplacení nájmu, jídla a že mají na celý měsíc 3000 Kč.

Taky tady nikomu nebudu psát, tak se ti pokazilo auto, si kup za 500 000Kč nové a neřeš to, to že na to někdo má, neznamená, že to tak mají všichni.

• Citovat
  • Upravit
131
11.1.23 13:22
@boricmytu píše:
To ano, ale ten kdo má doma hrnce staré tak nepochodí, což bude i nejspíš případ její matky.
:):):) budte v klidu - jak píšu - to ted vařila na sklokeramice -tam je třeba taky kvalitní nádobí, takže tato výbava nám nechybí - i ta malé „ohrívací“hrnečky jsou z tescomy - ale baví mě jak se téma rozvíjí :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
11.1.23 14:01

Šlo o výměnu starého sporáku za nový. Indukce je lepší, zakladatelka našla sporák, který vyhoví. Vyjde to asi levněji než varná deska, trouba a nová kuchyňská skříňka (plus úprava pracovní desky nebo doukoupení nějakého kusu). Pokud maminka měla zatím všechny hrnce pro indukci nevhodné, tak pro začátek stačí velký hrnec, malý hrnec a pánev. IKEA 365+, vejde se do patnácti stovek. Další se dá dokupovat postupně, třeba i jako dárek (pokud teda maminka ráda vaří a takovýhle dárek ji neurazí; mně by se kvalitním vybavením do kuchyně rozhodně děti zavděčily).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
11.1.23 15:31
@vmadla píše: :):):) budte v klidu - jak píšu - to ted vařila na sklokeramice -tam je třeba taky kvalitní nádobí, takže tato výbava nám nechybí - i ta malé „ohrívací“hrnečky jsou z tescomy - ale baví mě jak se téma rozvíjí :kytka:

Tak my v klidu jsme, ale aby jste v klidu byly I vy, až koupíte něco s indukci nebo s keramikou, co ale vyžaduje 400 V, nikoli obv, klych 220 V. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
11.1.23 15:49
@boricmytu píše:
Ano máš pravdu kopí dva hrnce, dvě pánvičky, pracovní desku, zaplatí elektrikáře a nakonec ji bude stát dvojnásobek toho co myslela, tak jsem to napsal, aby s tím počítala.

Pro tebe utrata 5000Kč navíc není nic, pro někoho je to jídlo na celý měsíc, když si tu čtu některé diskuze, jak lidi nemají na zaplacení nájmu, jídla a že mají na celý měsíc 3000 Kč.

Taky tady nikomu nebudu psát, tak se ti pokazilo auto, si kup za 500 000Kč nové a neřeš to, to že na to někdo má, neznamená, že to tak mají všichni.

A proc to resis? To asi vi, ze to bude neco stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
11.1.23 15:53
@arinecka píše:
A proc to resis? To asi vi, ze to bude neco stat.
Já to neřešil, já jen napsal toto:

*Indukce má pouze výhody oproti sklo-keramice (rychlost, úspora el., rychlejší chládnutí plotýnek atp.)

Nevýhody indukce:

zapojení na vlastní jistič
nákup nového nádobí*

**Přijde ti, že tomu dávám nějakou extra váhu?

Spíš ty to nějak řešíš:)**

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí