Sklokeramika versus indukce
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
No tak snad dítě nebude bláznivé jako matka
Moc studii na těhotných není, takže není moc informací.
tak zrovna tuhle studii dělají tisice tehotnych kazdy den - ne, asi eni nejaky zasadni narust vrozenych vad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uslava píše:
Hliník nepamatuju. Ty musíš být hodně starej, co?
hrnce s hlinikovym dnesm jsou na vareni (cemkoli jinem, nez indukci) lepsi, nez ocelove, lepe rozvadeji teplo. Takova ta silna hlinikova dna se objevila v prvnich kvalitnich hrncich tesne pred nastupem indukce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boricmytu píše:
- nákup nového nádobí
pokud někdo není snob, tak tu základní sadu hrnců a pánví v Ikee pořídí, když budu hodně rozežraná, tak za 2,5 tisíce (sama jsem pořizovala, když jsem v podnájmu pořídila indukční dovuplotnu, protože tu klasickou jsem měla po prvním vaření chuť vyhodit z okna v 9. patře)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annlady píše:
pokud někdo není snob, tak tu základní sadu hrnců a pánví v Ikee pořídí, když budu hodně rozežraná, tak za 2,5 tisíce (sama jsem pořizovala, když jsem v podnájmu pořídila indukční dovuplotnu, protože tu klasickou jsem měla po prvním vaření chuť vyhodit z okna v 9. patře)
Jasně, člověk nepotřebuje sadu hrnců a pánví, ale i ty 2500Kč jsou zde pro někoho moc, když si pročítám některé diskuze ![]()
- Citovat
- Upravit
@boricmytu píše:
Jasně, člověk nepotřebuje sadu hrnců a pánví, ale i ty 2500Kč jsou zde pro někoho moc, když si pročítám některé diskuze
když někdo rekonstruuje kuchyň, tak se tenhle výdaj opravdu ztratí, jestli je pro někoho 2,5t moc, tak asi nerekonstruuje kuchyň
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boricmytu píše:
Jasně, člověk nepotřebuje sadu hrnců a pánví, ale i ty 2500Kč jsou zde pro někoho moc, když si pročítám některé diskuze
Dneska uz je velka vetsina hrncu vhodna na vsechny sporaky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annlady píše:
když někdo rekonstruuje kuchyň, tak se tenhle výdaj opravdu ztratí, jestli je pro někoho 2,5t moc, tak asi nerekonstruuje kuchyň
Já souhlasím, ale u matky zakladatelky se jedná i o výměnu pracovní desky a ono se to naskládá, já to psal jen pro informaci, že i toto si k tomu člověk musí přičíst, pro někoho plivanec, pro někoho majlant, takže ať si to každý přebere na své možnosti. Ale samotné zapojení na vlastní jistič bude asi dražší, než hrnce ![]()
- Citovat
- Upravit
@arinecka píše:
Dneska uz je velka vetsina hrncu vhodna na vsechny sporaky
To ano, ale ten kdo má doma hrnce staré tak nepochodí, což bude i nejspíš případ její matky.
- Citovat
- Upravit
@boricmytu píše:
To ano, ale ten kdo má doma hrnce staré tak nepochodí, což bude i nejspíš případ její matky.
A v cem je problem? Tak si koupi dva hrnce a vyreseno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše:
A v cem je problem? Tak si koupi dva hrnce a vyreseno.
Ano máš pravdu kopí dva hrnce, dvě pánvičky, pracovní desku, zaplatí elektrikáře a nakonec ji bude stát dvojnásobek toho co myslela, tak jsem to napsal, aby s tím počítala.
Pro tebe utrata 5000Kč navíc není nic, pro někoho je to jídlo na celý měsíc, když si tu čtu některé diskuze, jak lidi nemají na zaplacení nájmu, jídla a že mají na celý měsíc 3000 Kč.
Taky tady nikomu nebudu psát, tak se ti pokazilo auto, si kup za 500 000Kč nové a neřeš to, to že na to někdo má, neznamená, že to tak mají všichni.
- Citovat
- Upravit
@boricmytu píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šlo o výměnu starého sporáku za nový. Indukce je lepší, zakladatelka našla sporák, který vyhoví. Vyjde to asi levněji než varná deska, trouba a nová kuchyňská skříňka (plus úprava pracovní desky nebo doukoupení nějakého kusu). Pokud maminka měla zatím všechny hrnce pro indukci nevhodné, tak pro začátek stačí velký hrnec, malý hrnec a pánev. IKEA 365+, vejde se do patnácti stovek. Další se dá dokupovat postupně, třeba i jako dárek (pokud teda maminka ráda vaří a takovýhle dárek ji neurazí; mně by se kvalitním vybavením do kuchyně rozhodně děti zavděčily).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vmadla píše:budte v klidu - jak píšu - to ted vařila na sklokeramice -tam je třeba taky kvalitní nádobí, takže tato výbava nám nechybí - i ta malé „ohrívací“hrnečky jsou z tescomy - ale baví mě jak se téma rozvíjí
Tak my v klidu jsme, ale aby jste v klidu byly I vy, až koupíte něco s indukci nebo s keramikou, co ale vyžaduje 400 V, nikoli obv, klych 220 V. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boricmytu píše:
Ano máš pravdu kopí dva hrnce, dvě pánvičky, pracovní desku, zaplatí elektrikáře a nakonec ji bude stát dvojnásobek toho co myslela, tak jsem to napsal, aby s tím počítala.Pro tebe utrata 5000Kč navíc není nic, pro někoho je to jídlo na celý měsíc, když si tu čtu některé diskuze, jak lidi nemají na zaplacení nájmu, jídla a že mají na celý měsíc 3000 Kč.
Taky tady nikomu nebudu psát, tak se ti pokazilo auto, si kup za 500 000Kč nové a neřeš to, to že na to někdo má, neznamená, že to tak mají všichni.
A proc to resis? To asi vi, ze to bude neco stat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše:Já to neřešil, já jen napsal toto:
A proc to resis? To asi vi, ze to bude neco stat.
*Indukce má pouze výhody oproti sklo-keramice (rychlost, úspora el., rychlejší chládnutí plotýnek atp.)
Nevýhody indukce:
zapojení na vlastní jistič
nákup nového nádobí*
**Přijde ti, že tomu dávám nějakou extra váhu?
Spíš ty to nějak řešíš:)**
- Citovat
- Upravit