Sklokeramika versus indukce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4955
11.1.23 16:01
@boricmytu píše:
Já to neřešil, já jen napsal toto:

*Indukce má pouze výhody oproti sklo-keramice (rychlost, úspora el., rychlejší chládnutí plotýnek atp.)

Nevýhody indukce:

zapojení na vlastní jistič
nákup nového nádobí*

**Přijde ti, že tomu dávám nějakou extra váhu?

Spíš ty to nějak řešíš:)**

Ostatně ten nákup nového nádobí nemusí být nezbytný. My máme plynovou varnou desku, ale prakticky všechno naše nádobí by šlo používat i na indukci. Možná jsme exoti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
11.1.23 16:54

Mám vyzkoušené taky všechno a indukce je nejlepší. Vaří rychle - lepší než rychlovarka tu už nemáme. Dá se suprově stáhnout na mírný stupeň. Nevýhoda je, že se musí vařit v extra nádobí - ne každé funguje. Zmíněný problém s palačinkami neznám, mám dvě pánvičky na palačinky a obě v pohodě, stejně tak řízky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
11.1.23 16:56
@Jeremi píše:
Ostatně ten nákup nového nádobí nemusí být nezbytný. My máme plynovou varnou desku, ale prakticky všechno naše nádobí by šlo používat i na indukci. Možná jsme exoti. :nevim:

Tak ono kvalitnější nádobí je většinou na indukci. My jsme museli vyhodit jen asi 3 hrnce co jsem měla ještě z kolejí. Ostatní už bylo z tescomy a to fungovalo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
12.1.23 08:20
@Jeremi píše:
Ostatně ten nákup nového nádobí nemusí být nezbytný. My máme plynovou varnou desku, ale prakticky všechno naše nádobí by šlo používat i na indukci. Možná jsme exoti. :nevim:

Tohle je jistě možné.

• Citovat
  • Upravit
11560
12.1.23 09:55

I indukce na 400V dokáže být zapojená jen na 230V. A pak záleží na tom jističi (jednofázovým), jak je silný a kolik toho snese. 2 plotýnky na vaření současně OK, 2 plotýnky na BOOST asi nebude mít radost.
Hrnce, které jsou kvalitní na sklokeramiku rozhodně nejsou jistotou na indukci. Ale stačí jenoduchý test magnetem na dno a je jasno. A všechny „solidní“, ale nedrahé (do ruky lehké) pánvičky (hliníkové) taky smůla.
Nicméně- indukce pořád vede o koňskou délku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
13.1.23 00:03

@Ivan PPZ přesně stejně tam je většinou pro každou plotýnku měnič zvlášť jenom jsou dvě malé na jednu fázi a velké mají každá svou.
Nepoužívá mezi fázové napětí 400v ale 3×230. Tak že při silném jističi by teoreticky mohly běžet všechny. Na jednu fázi ale při 1f připojení je max hlavní jistič 25A tak na hulváta 5,7 kW by to mohlo udržet jen je problém že buď vaříš nebo děláš něco jiného jinak jsi po tmě :mrgreen:
Kolega z práce má indukční desku jen Na 2 fáze holt to tak výrobce vytvořil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
13.1.23 14:15

Mám pocit, že indukce jsou 2f, nikoli 3f. Teda naše nová a šikovná AEG je na L1 a L2, L3 nezapojeno. A je možno použít fabrickou klému jen na L1. Pořadí L reálně není důležité.
Total to má tuším 17 kW- možná jen při BOOST.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
19.1.25 18:41

Ahoj, jdu si sem pro radu😀.
Mám 7 let starý sklokeramický sporák. Přemýšlím, že bych si koupila sporák indukční. Ale pořád váha moje šetřivé já, když je stávají sporák funkční, zda tu indukci nutně potřebuji. Šli by jste do výměny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.1.25 19:17

@Beatka18 Určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
19.1.25 19:20

Ano, usetris na elektrice, zbavis se bordelu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.1.25 19:44
@matkabagristy píše: Více

A ještě rychleji uvaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
19.1.25 20:01

Indukce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
19.1.25 21:24

Díky za názory. Jdu mrknout na tu indukci 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
19.1.25 21:27
@Svistice píše: Více

no, uspori na te elektrice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
19.1.25 22:19

@Beatka18

Ne, už jsem ji i měla doma, asi tak 10 minut a zase šla pryč. Nesnesla jsem ten zvuk, co to dělalo. Myslela jsem, že to dělají jen nějaké obyč, ale tohle byla AEG a stejně. Takže si holt raději počkám, ale potichu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí