Škodlivost plavání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
25.11.19 18:33

@Mamca1989
jasně

no to se samozřejmě dostane, záklopka nám zatím ještě nenarostla… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.11.19 18:35
@Komsomol píše:
8o od kdy? Myslis si ze kdyz se potopis na dno bazenu tak ti vjede voda do dutin? Kam na tyhle poznatky proboha chodite
8o
8o

aha

otevřete nějakej obrázek dutin a nosu, průřez lebkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
26.11.19 07:08
@Mamca1989 píše:
Souhlasim, ze neni pro kazdeho

Najednou souhlasis jo? Co jsem ti tady asi deset prispevku psal? :zed: hlavne ze napises „doufam ze se dockame dne, kdy konvicka bude stejna zakladni pomucka jako zubni kartacek“

Prectes si odborny clanek a z nej si vemes jen to co chces. Ne to co tam je napsano. Pak se divime kam na ty bludy lidi chodi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
26.11.19 07:09
@stinga píše:
no ale mimina tam nesmí proto, aby ta mimina neznečisťovala vodu, ne aby se miminům nic nestalo :mrgreen:

A ja jsem nekde psal, ze tam nesmi kvuli tomu aby se jim neco nestalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
26.11.19 07:21
@Borrealis píše:
no ono fakt je rozdíl jen vedle někoho přejít po ulici / mimino v kočárku navíc /
a je rozdíl malé mimino s ještě nezralou imunitou potápět v bazénu, ve kterém se máchá kde co, jak sám píšete " různý záněty a gynekolog. problémy "

plus ten chlor také není úplně tak bonus pro pokožku miminek a pro jejich dýchací cesty

bradavice? ano tam je to o individuální vnímavosti, taky chodím ráda do bazenu a na bradavice prostě netrpím, jsem na to odolná, nikdy jsem je neměla

jiná tam půjde jednou za rok a chytne je okamžitě po jedné návštěvě

Jeste jednou. Konkretne ve vode nic nechytne. Chytit muze v prostredi okolo bazenu, sprchy, pary, satny. Ve vode je to riziko zanedbatelne. Nikde jsem nepsal, ze si zanety apod predavaji ve vode. Takze kdyz vemes dite a pujdes nim do vody a budes jej potapet, pak jej osprchujes a pujdes domu, tak v tom nevidim problem. Jestli si tam sednes a budes se koukat, jak dite vymete kdejaky kout a podlahu, vyvali se ti v parni kabine kde baby otiraly svy plesnivy nohy, tak je mozne, ze dite neco chyti. Navic existuji bazeny, kde se cjlorem voda primarne neupravuje. Tudiz odpada tva starost o dychaci cesty a pokozku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
26.11.19 07:27
@Borrealis píše:
tak ehm ono dutiny nemaj žádnou záklopku ani ventilek, ani dvířka
samozřejmě že se to tam dostane, ve chvíli kdy je dítě / dospělý / pod vodoukdyby mimino striktně plavalo jen s hlavou nad vodou a nosem a očima nad hladinou…ale o tom předpokládám koj. „plavání“ snad není, že?

Tak to je dobry vtip. Muzes mi rict, jak se ti muze dostat voda nosem do vedlejsich dutin nosnich pri plavani ci potapeni? To by si se musela nadechnout pod vodou. Pak by se ti mozna neco malo dostalo pres tu uzkou sterbinu do dutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
26.11.19 07:31
@Borrealis píše:
tak voda ne, tam nic samovolně nevznikne, ale spíše bakterie a plísně které v té vodě plavou, jakmile se tam máčí lidi…plus odloučené kožní bunky, epitelie z nosu a tak dále a tak dále, nebudu vypisovat nechci nikoho odradit 8)…chlor je k tomu aby tam toho infekčního bylo pokud možno co nejméně, čím více chloru tím lépe, ale zase zdravotní následky může mít i ten chlor, no :nevim:dospělák je na tom s imunitou jinde a dále než malé mimino, o tom to je…mě se to vždy pro malý děti eklovalo, a to mám bazeny jinak ráda ale na ty mimina mi to halt nějak nikdy moc nesedělo a jak vidím, děti neutrpěly nižádnou ujmu tím že na kojenecké máčení do bazenu nechodily…pohoda, jen názor 8)

Jasne, ze tam nejake zbytky at uz necistot z lidi nebo nejaky bakterie budou, ale snad nemuzes dite drzet ve sterilnich podminkach. Tim, ze prichazi do styku s timhle se miminu taky vyviji imunita. At si kazdy maci svy decko v cem chce, jen by nebylo od veci se na to kouknout otevrenyma ocima bez nejakych predsudku a strachu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
26.11.19 07:31
@Borrealis píše:
8o
8o

aha

otevřete nějakej obrázek dutin a nosu, průřez lebkou

Dejchas bezne nosem pod vodou? :lol: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
26.11.19 07:43

Me to nikdy neoslovilo, v nasem plavecaku je zima i dospelym, je to tam hnusný a satny vyloženě nechutný. Za ty peníze :nevim: Zacali jsme později jezdit jinam, ale az když bylo dítě větší a mohlo s nami dle řádu bazénu… Ale ja jsem divná, mne tyhle hromadný dětský kratochvíle nejdou pod kůži. Jinak jsem teda nikdy neslysela, ze by to pro dite bylo nejak nevhodny, ale naopak, ze ten první pulrok po narozeni je jim to velmi příjemné, ze jsou zvyklé z břicha 🤷‍♀️ no, tak nemáme fotku pod vodou, jinak ale fakt nevim. Pro me to smysl nema.

• Citovat
  • Upravit
27
26.11.19 09:58

Kdyz ti plavani nevyhovuje, proste tam nechod. To, ze to dela dobre jinym detem neznamena, ze to bude delat dobre tvym detem :think: ty ses matka. My tam nachodili a zijeme. Navic se mi nechtelo vyhazovat takovy prachy pro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
26.11.19 10:03
@Komsomol píše:
Tak to je dobry vtip. Muzes mi rict, jak se ti muze dostat voda nosem do vedlejsich dutin nosnich pri plavani ci potapeni? To by si se musela nadechnout pod vodou. Pak by se ti mozna neco malo dostalo pres tu uzkou sterbinu do dutin.

Co to je za kravinu, jasne ze se tem miminum casto dostane voda do dutin. Myslite, ze maji v nose spunty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
26.11.19 10:14
@Prfprfprf píše:
Co to je za kravinu, jasne ze se tem miminum casto dostane voda do dutin. Myslite, ze maji v nose spunty?

Pod vodou snad nosem vydechujes nebo se snad pod vodou nadechujes a jeste ke vsemu nosem? Kdyz plaves nadechujes se snad nekdy nosem? Co to je za kraviny a kde na to chodite :zed:

Kdyz se nadechnu pod vodou nosem, tak tam asi vodu dostanu, ale tohle neni uplne normalni postup pri plavani nebo si lehas do vany a nasavas vodu nosem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
26.11.19 10:47
@Komsomol píše:
Pod vodou snad nosem vydechujes nebo se snad pod vodou nadechujes a jeste ke vsemu nosem? Kdyz plaves nadechujes se snad nekdy nosem? Co to je za kraviny a kde na to chodite :zed:Kdyz se nadechnu pod vodou nosem, tak tam asi vodu dostanu, ale tohle neni uplne normalni postup pri plavani nebo si lehas do vany a nasavas vodu nosem?

1. Uplne ignorujete to, ze kojenec ma uplne jine anatomicke pomery nez dospely. Napr. se neumi ani nadechnout a vydechnout pusou, pouze nosem.
2. Nosni dutina je otevreny prostor, kde pri ponoru voda muze volne proudit. Nechapejte to tak, ze se topite, ale urcite mnozstvi vam tam vzdy natece a pri vynoreni zase vytece. Jak byste vysvetlil, ze kdyz se potopite, tak vam pote tece z nosu voda?
3. I potapeci jsou specialne skoleni, aby bez pouziti pristroju dokazali ovlivnit mekke patro a tim v dutine nosni vytvorit ucpavku.
4. Pri plavani kojencu jsou deti zanorovany do vody a casto je s nimi delan takovy oblouk pod vodou. Zde dojde k jeste vetsimu tlaku, ktery vodu do dutiny zakonite vtlaci jeste vice.
5. Pokud si stale stojite za svou pravdou, tak mi reknete, jak vysvetlite malemu kojenci, ktery s plavanim zacina, ze se ma nadechnout a pod vodou nedychat. Btw a proc se nektera miminka po vynoreni zakuckaji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
26.11.19 11:06

@Mamca1989 tak my začali chodit na plavání právě kvůli tomu, aby se malý dostal do kontaktu s jinými dětmi a pochytal nějaké víry, aby si jeho imunitní systém zvykl - za dva měsíce plavání nebyl zatím nemocný ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
26.11.19 11:16

@LenaN333
Dekuji za zkusenost. To se ale tykalo uz vetsiho ditete ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí