Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,s manželem a dcerou jsme se přestěhovali ke tchýni do vrchního patra, protože se nám nechtělo už dál platit drahé nájmy v centru. Počítala jsem s tím, že do školky bude chodit zde na vesnici od září, nicméně mi bylo velice doporučeno, ať zůstane ve školce tady v centru, kde může v září přejít do logopedické třídy. Dcera hodně špatně mluví, je tam toho více, tahle možnost je jasná volba.
Jenže vůbec nevím jak to dořešit a dojížděním, mě to připadá jako velká dálka, práci s manželem máme v centru pár km od školky.
Aktuálně takhle jezdíme, ale travime denně 1hod plus v autě a nevím jesi je tohle úplně nejlepši varianta
Neumím si představit stěhovat se do centra do drahého nájmu, na vlastní bydlení tu nedosáhneme - 3kk 8mil apod. Tady na vesnici jsme ve svém. Jen mě trápí to dojíždění…
A máš na výběr?
dcerka logoškolku potřebuje, vy pracujete jen kousek od té školky a můžete jezdit všichni společně
v tom moc problém nevidím. Kdyby jste museli dojíždět v různé časy, autobusem s přestupy atd., tak bych to řešila, ale takto ten rok vydržíte, ne?
30 min jedna cesta fakt není nic tak hroznýho. To máš kolikrát z jedné strany většího města na druhou…
@Keyllah
Ano jezdíme vsichni společně, jen když např. dcerka onemocní, jsem doma já nebo manžel a jede do práce jen jeden z nás. Ta logopedická školka je nám velice doporučená, je tam málo děti a intenzivní péče, dcerka má opravdu s mluvou trable.
Ale neumím si představit, že se přestěhuje mě zpět sem, kde je to sice blízko, ale nesmyslné drahé.
@Anonymní píše:
@Keyllah
Ano jezdíme vsichni společně, jen když např. dcerka onemocní, jsem doma já nebo manžel a jede do práce jen jeden z nás. Ta logopedická školka je nám velice doporučená, je tam málo děti a intenzivní péče, dcerka má opravdu s mluvou trable.
Ale neumím si představit, že se přestěhuje mě zpět sem, kde je to sice blízko, ale nesmyslné drahé.
30 minut v autě ji opravdu nijak nepoznamená, my takto normálně jezdili. Buď jsme si povídali, počítali zvířátka, opakovali logo, nebo často usnula. Odpoledne jsme pak dali zmrzku, nebo sváču v autě a opět si povídali, naplánovali zbytek dne, řešili, co k večeři atd. Těch 30 min jí fakt neublíží…
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,s manželem a dcerou jsme se přestěhovali ke tchýni do vrchního patra, protože se nám nechtělo už dál platit drahé nájmy v centru. Počítala jsem s tím, že do školky bude chodit zde na vesnici od září, nicméně mi bylo velice doporučeno, ať zůstane ve školce tady v centru, kde může v září přejít do logopedické třídy. Dcera hodně špatně mluví, je tam toho více, tahle možnost je jasná volba.
Jenže vůbec nevím jak to dořešit a dojížděním, mě to připadá jako velká dálka, práci s manželem máme v centru pár km od školky.
Aktuálně takhle jezdíme, ale travime denně 1hod plus v autě a nevím jesi je tohle úplně nejlepši varianta
Neumím si představit stěhovat se do centra do drahého nájmu, na vlastní bydlení tu nedosáhneme - 3kk 8mil apod. Tady na vesnici jsme ve svém. Jen mě trápí to dojíždění…
Taky nechápu co řešíš. Jezdíte všichni stejným směrem. Můžeš dceru vyzvednout po práci a jít někam na procházku či malý výlet. Spíš by mi přišlo blbé nechávat dceru ve školce na vsi, když jste všichni v práci ve městě. Když se bude něco dít a bude potřeba ji rychle vyzvednout, tak to do vsi budeš mít daleko.
@janickaIII
Ahoj, děkuji za reakci. Já se právě bála, abych ji nějak nebrala volný čas, protože kolikrát máme ještě kroužky/jdeme nakoupit a někdy se domů dostáváme až večer.
Ale ta logoskolka je pro nás prioritní, dcerce opravdu velice pomůže.
@Anonymní píše:
Půlhodinové dojíždění není žádná „dálka“, to je naprosto normální doba pro přesun.
Jezdíte všichni stejným směrem a ve stejnou dobu… čili nějak nevidím problém k řešení ![]()
2krat denne 35 min. v aute neni nic strasneho (pokud to teda neni pravidelne o 30 minut na cestu vic kvuli zacpam - to musis vedet sama - i tak do te hodiny OK). Za cilenou peci, kterou dcera potrebuje, to stoji. ![]()
Sousedka ma dite s postizenim, byla stastna, kdyz se dostalo do logopedicke tridy. Vozila ho 30 km do skoly, pak to otocila a jela 15km do prace. Odpoledne to same zpet. Skolu ma hodinu a pul cesty, takze od prvni tridy je na internatu - s tim, ze se na druhy stupen asi vrati do normalni skoly.
Masakr, ale co chces resit? Dcera to potrebuje a vy stejne jezdite do prace.
Horší je verze, kdy chodí do mš v místě, zavolají ti, ať si ji odvezeš, protože zvrací/má horečku nebo je neutišitelná… Vy oba v práci s jedním autem a manžel zůstane v praci bez auta… Jeden směr ve stejný čas je ještě super.
@Anonymní píše:
@janickaIII
Ahoj, děkuji za reakci. Já se právě bála, abych ji nějak nebrala volný čas, protože kolikrát máme ještě kroužky/jdeme nakoupit a někdy se domů dostáváme až večer.
chápu tě.. doporučuji pak o víkendu mít den jen pro vaši rodinu - žádné babičky, dědečci atd ale jen ty s dcerou a manželem
@řehořice píše:
Horší je verze, kdy chodí do mš v místě, zavolají ti, ať si ji odvezeš, protože zvrací/má horečku nebo je neutišitelná… Vy oba v práci s jedním autem a manžel zůstane v praci bez auta… Jeden směr ve stejný čas je ještě super.
tak pokud tím směrem jeden autobus/vlak tak se i tohle dá řešit přinejhorším
@Anonymní píše:
@janickaIII
Tak buď bude s tebou v autě (mimochodem 30 min opravdu není žádná hrůza) a nebo bude 30 min ve školce, která ji zas až tolik nedává (není logo) a kde možná budou učitelky celé netrpělivé než ty přijedeš z města. Náhodou se někde zdržis a pak budeš v nervech, aby dcera nebyla ve školce poslední atd. Volila bych školku blízko práce a když je ještě logo, tak je to výhra!
Takže to co ušetříte tak projezdite plus ještě tychne za zadkem.
Ty už si sem jednou psala že? Neměli jste syna ![]()
Pro mě by to bylo nepredstavitelny, jednak proto že dcera v autě ráno blije a pak když je to na vesnici tak by měla zapadnout co nejdriv mezi děti. Jinak pro ně bude pořád náprava.
Ona logopedicka trida ve statni mš neni uplně vyhra. takže bych tu třidu nejdriv poradne proklepla, jestli ma smysl tam děcko vubec davat.
jinak ten čas neni zas tak strašny, nechtelo by se mi, pokud tim smerem nejedete i do prace, tak zbytečny a dala bych ji na vesnici u vas do školky.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj maminky,
s manželem a dcerou jsme se přestěhovali ke tchýni do vrchního patra, protože se nám nechtělo už dál platit drahé nájmy v centru. Počítala jsem s tím, že do školky bude chodit zde na vesnici od září, nicméně mi bylo velice doporučeno, ať zůstane ve školce tady v centru, kde může v září přejít do logopedické třídy. Dcera hodně špatně mluví, je tam toho více, tahle možnost je jasná volba.