Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Děkuji. Právě o to mi jde. Komunikovat s nima a řešit to jak nejlépe to půjde. Akorát mi to pravé kazí ten zvláštní pocit z paní učitelky, protože se moc bavit nechce..já bych ale ráda ![]()
Jakože kdyz nestrkají do ostatních, nekopou do dveří a nechovají se jak z divokých vajec, tak jsou dokonalé? Nejsou, jen je rodiče zvládli vychovat. Učitelka je prd proti tomu, až na tebe nastoupí rodiče dětí, do kterých tvůj synek ze srandy strká. To se připrav.
i divoši se musí vychovávat, a vím o čem mluvím, moje dcera byla doma divoká, ale ve školce by si takové chování nedovolila, a kopat do dveří, to už je moc, i to ostatní, například ubližování druhým dětem,
divoké dítě se musí vychovávat ještě víc, než to, co je hodné od přírody
No, jestli on se v ten pátek spíš nevztekal než aby plakal smutkem nebo strachy, protože ve školce to není taková pohoda jako doma. A s těmi hračkami je taky rozdíl, jestli nechce půjčit tu, co si vzal (pochopitelné), nebo jestli bere dětem ty, které se zrovna líbí jemu (problém).
Určitě je tam nějaká druhá učitelka, tak popros o vyjádření ještě ji. Nebo oslov jiné rodiče a zeptej se, jak jsou oni a jejich děti spokojení.
@TRG píše: Více
no přesně, nejspíš to bude chlapeček, kterého dosud obdivovala celá rodina a mohl si dělat, co chtěl, a najednou má poslouchat a dělat to, co všichni? to se mu samozřejmě nechce
@stinga píše: Více
Přesně tak… Akční dítě samo o sobě není problém, pokud zná hranice. Můj prostřední syn ve školkovém období taky uměl vymyslet a zrealizovat hrozné koniny, lezl všude možně, rozmontovával hračky a podobně… ale do dveří by ve školce určitě nekopal, respektoval režim a řízenou činnost. Měl taky úlety, ne že ne… Ale vždy se s ním dalo domluvit.
Mě to z popisu přijde jako když tříleťák prvně přijde do školky 🤷
Prostě se tam neumí chovat, a těžko natrénuje školkový režim doma v obýváku s mámou a tátou.
Ony se ty děti prostě chovají jinak doma a jinak ve společnosti kde jsou sami za sebe. Hodně taky záleží jak si vzájemně sednou ti konkrétní jedinci, i ten vztah k jedné konkrétní učitelce může mít každé dítě jiný.
V podobných situacích jak popisovala zakladatelka jsem učitelce vyjádřila nějakou sounáležitost (…to mě mrzí že se takhle chová, přece ten lotr nemůže ohrožovat jiné děti…) a hnedle jsem se ptala jak můžu ze své pozice pomoci předcházet podobným situacím. Buď učitelka přišla s nějakým návrhem a pak jsem se opravdu snažila vyhovět, a nebo konstatovala že s tím z domova stejně nic moc neudělám.
Ve finále to nevhodné chování ve školce stejně bude muset řešit učitelka, vtom okamžiku kdy ten problém vzniká. Rodičovské přednášky a rozpitvávací rozhovory, tři hodiny a tisíc prožitých emocí po „akci“, stejně v duši tříleťáka žádnou velkou revoluci nenadělají. Problém je třeba řešit hned v místě a okamžiku kdy vzniknul.
@Kačikáča ono stačí, když s nevychovancem promluví rodič dítěte, kterému ten hodný chlapec doma, bere hračky a z legrace jej bouchá. To jsou pak nastavené hranice raz dva a „akční“ chlapeček ihned pochopí co a jak a co doteď nepobral od rodičů.
Pro zaklafatelku - akční nerovná se nevychovaný. Děti potřebují hranice a vzor. To kopání do dveří pochytil kde?
Divíš se. Tvůj syn kope do dveří a ječí a ty vlítneš na učitelku, že mu dala na zadek?
@Havlova píše: Více
přesně
a diskuse má špatný název, jak „Školka a problém s paní učitelkou“?,
správně je „Školka a problém se synkem“ @admin - tady máte práci na změnu názvu, někde to měníte naprosto nesmyslně, tady je to nesmyslně od zakladatelky,
s učitelkou žádný problém není, dítě je nezvladatelné
@stinga Ne opravdu ho nikdo neobdivoval
Já jsem chtěla pouze radu a nějaký názor na situaci. ![]()
A pardon za nadpis…klidně ho změním ![]()
Anonym kvůli osobním informacím.
Máme v rodině ADHD. Já mám potomka, u které se ADHD projevovalo trochu atypicky, takže tam nebyly zrovna ty projevy, co jsou popisované zakladatelkou. Nicméně i tak jsme k medikaci v osmi letech dospěli. Pak mám synovce, který by do popisu v úvodním příspěvku v zásadě dost seděl. Ta impulzivita je tam v podstatě nezvladatelná. Jak jsem s rodinou synovce v úzkém kontaktu, tak je pro mě, ještě s mými vlastními zkušenostmi, evidentní, že neschopnost chlapečka zvládat impulzivitu není důsledkem špatné výchovy, ale toho, že v mozku bohužel chybí nějaké látky. Upřímně mi třeba ty problémy sedět u jídla přijdou jako dost typický příznak.
No a do té školky chodit musí? Můžeš si ho nechat ještě doma, jestli nechodíš do práce.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@ibis To si opravdu nemyslím
Vím jaký je akčňák a určitě nemám paní učitelku za nejhorší. Ale je pěkný tu od některých číst jak posíláte do školek klidné a dokonalé děti. Ten náš je prostě divoch, ale to přeci neznamená že by neměl chodit do školky