Problémy syna po nástupu do školky – stížnosti učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8446
26.10.25 09:28
@Kipa22 píše: Více

Trochu hysterická reakce nemyslíš? :roll: “Tak asi ho má zmlátit, vřískat a mámu proplesknout?” Jestli z mé reakce dokážeš napsat toto, tak jsi teda velký expert :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
26.10.25 09:28
@Andělka55 píše: Více

A víš, že je kousání u dětí úplně běžný jev? Myslím, že reakce, ať teda ostatní matky nedávají děti do školky, je na místě. Ano, v kolektivu takto malých dětí se takové věci budou stávat, nejde tomu zabránit. Kousání je komunikační prostředek nezralého dítěte, které si neumí jinak se svou frustrací poradit. A vyčleněním z kolektivu se to dítě nenaučí, jak má reagovat. Jako chápu naštvanost matek, jejichž dítě bylo pokousáno, taky bych byla naštvaná. Ale takhle s nadhledem a znalostmi dětského vývoje - to není chyba výchovy a nic jiného než ttpělivý přístup nepomůže. Chtít po někom, ať se do 6 let zavře s děckem doma a nepřibližuje se k dětem, je dost hloupé.

• Citovat
  • Upravit
1426
26.10.25 09:29

Tady nebude problém v paní učitelce, ale v tvém nevychovaném synovi. Doma taky kope do dveří když není po jeho? To je ta dnešní doba, dětem se domlouvá a pak jsou chuděry učitelky na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.25 09:42

@Pitřice Tak ještě jednou…doma nekope do ničeho, udělal to poprvé. A nediskutuji s ním hodinu o ničem.

• Citovat
  • Upravit
5944
26.10.25 09:46
@izabe píše: Více

Vždyť co diskuze, to útoky. Buď výsměšné ironické odpovědi, nebo samá hloupá neempatická moudra. Tady se na něco zeptat, postěžovat si, znamená dostat sodu od kdejaké slepice, co sežrala všechnu moudrost světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
26.10.25 10:09

Zakladatelka sama první zaútočila anonymně na učitelku :roll: Jak si jako považuje soudit její chování? Po týdnu? Proč sama neuzná chybu, že v její výchově někde nastala chyba? Protože přece před středobodem vesmíru si musí každý sednout na za…d. e. k 8o Tady sebereflexe fakt chybí!
A zrovna ty fakt dáváš rady do života, to se jen tak nevidí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8446
26.10.25 10:13

Tak ať si zakl najde pro syna jinou školku, když má s učitelkou problém. Jako nezlob se na mě, ale např říct učitelce, že zřejmě plácla syna přes zadek, protože se jí to zdálo (nic neviděla) a pak se divit, že po ní vyjela, že ji z něčeho osočila? 8o vždyť je tam syn pár dní i s cestou a hned je učitelka ta nejhorší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.25 10:24
@Anonymní píše: Více

Děkuji. Zkusím se o tom pobavit i s paní doktorkou.

• Citovat
  • Upravit
Ounou
26.10.25 10:57
@Anonymní píše: Více

Zakladatelko, neomlouvala bych syna tím, že je divoký. I divoké dítě chápe, že se jiné děti nebijí. U vás mi to přijde jako kombinace všeho dříve popsaného. Synovi se tam nechce, protože se na něj učitelka zlobí. Ta to dle mého taky pedagogicky nezvládá (hodnotit, že se neumí dělit, protože je jedináček, zavřít třídu a nevšímat si ho apod.). A upřímně to nezvládáš ani ty-opravdu stejně jako učitelka nechápu, jak ji můžeš jen tak obvinit, že synovi dala na zadek? To fakt ty vztahy nevylepší :nevim:

Spíš bych s učitelkami co možná nejvíc spolupracovala. Co můžete vy udělat proto, aby nebil ostatní apod.? Problém je u tvého syna, u vás. Vy ho řešte. Stejně, jako má na školkovou docházku nárok tvůj syn, ji mají i ostatní děti. A ty mají taky nárok cítit se tam bezpečně. Nečekej, až se mu to nějaké rozhodne „vysvětlit“ tak, jak to malé děti dělají.

Druhá možnost je změnit školku.

• Citovat
  • Upravit
3091
26.10.25 11:15

Já se s dovolením připíchnu. Asi před třičtvrtě rokem jsem řešila něco podobného se synkem, psala jsem tady p. psychologovi, založila kvůli tomu téma do diskuse.. Dlouze jsme se synem debatovali, zkoušeli modelové situace, jak se při „konfliktu“ chovat jinak a lépe.. Rok se s rokem sešel, paní učitelka, která si na něj stěžovala, odešla, nahradila ji jiná, stejně mladá. Věkem to tedy nebylo. Ani jediná stížnost nepadla. Sama jsem se iniciativně zeptala na jeho chování, klukovské pošťuchování atd, co před tím tolik vadilo. Nová paní učitelka mě ujistila, že můj syn se nechová nijak mimořádně, patří sice do party živějších dětí, ale že je nejčastěji učitelka nechává, aby si své šarvátky řešili sami. Zpovzdálí pozoruje, aby řešení nepřekročilo určité hranice, ale zdá se, že to nově funguje a syn chodí opět do školky rád. Tím chci možná říct, že někdy je vůle potřeba na obou stranách - práce rodiny i komunikace s učitelkou a hledání cesty schůdné pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41949
26.10.25 11:16
@Ounou píše: Více

Ona ani nemůže zvládat jen jednoho. Ráno u nás byla 1 učitelka na 26 dětí. Opravdu se nemůže věnovat jen jednomu. Pak se bude něco dít na druhé straně, jiné dítě se zraní a bude to taky špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3091
26.10.25 11:22

Ještě dodám, co jsem tak pochytila za těch mnoho let školkové i školní docházky mých dětí, je dobře být s učitelkou na jedné vlně. Projevit zájem o řešení, snahu na tom spolupracovat. Učitelky ocení, když se s rodiči „dá mluvit“, i když se práce s dítětem zpočátku úplně nedaří. Když ses projevila jako nedůvěřující a zpochybňující matka, která bezvýhradně obhajuje svého chlapečka, učitelky budou mít ač neprofesionálně a priori problém s tebou a na dítě pak chtě nechtě dopadají stíny. Nauč se s nimi komunikovat tak, že vám jde v podstatě o jedno a to samé - aby dítě přežilo, aby přežily i ostatní děti, i učitelky, a aspoň trochu si těch mnoho nucených hodin ve školce užilo. Ještě mě napadá, jestli se před dítětem doma vyjadřujete negativně o učitelkách a školce obecně, je to špatně. Ono to vnímá a nebude chtít být někde, o čem rodiče mluví zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12876
26.10.25 11:28

Jak tady někdo psal, že „počkej až přijdou rodiče těch strkaných dětí“, tak já řešila, že v dětské skupině tříletou dceru strkal skoro 4 letý velký kluk, a nikdy jsem to nebrala tak, že on jako dítě je nějak hrozně špatný a NIKDY bych nijak nenastoupila na něj, to je absolutní tabu.

Řešila jsem to s učitelkami, co se vlastně děje, jak můžeme podpořit atd, a ony tam s dětmi pracovaly fakt zodpovědně, za krátko se situace upravila a časem byl chlapeček naopak ten, který menším a slabším dětem nejvíc pomáhal. Chtělo to s ním jen pracovat a nečekat, že rodiče večer 3 letech dodají dokonalého robota se záručním listem ;)

Učitelky tam ale byly respektující a ochotné, to ve státním moc nebývá.

Takže ne, ne každý rodič bere pošťuchování mezi tříletými (!) dětmi jako hrdelní zločin 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6133
26.10.25 11:30
@Kačikáča píše: Více

Ved prave - to nevhodne spravanie ucitelka riesila, ale zakladatelke sa to nepaci. To chce vychovavat ucitelku? To sa jej tazko podari.
Navrhovala by som, aby dieta zobrala zo skolky prec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.25 11:41

@teroonka Každý den mu říkám jak to bude ve školce super a že paní učitelka je moc hodná a má ho ráda..je pochopitelné, že kdybych mu říkala jaká je zlá a bůhví co (což si nemyslím, jen to asi z původního prispevku tak bylo pochopeno) tak ji nebude mít rád.
Syna neomlouvám. Strkání ostatních děti prostě nesmí dělat a bavíme se o tom pořád.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin