Problémy syna po nástupu do školky – stížnosti učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1053
26.10.25 12:51

@stinga
Jo…ale brát to jako jasný fakt, že je to i případ syna zakladatelky mi přijde trochu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41949
26.10.25 12:56
@Fazulina píše: Více

A to, že máma ho tam dala, když brečel a nechtěl tam? V pořádku? Už po cestě chytal hysterák? Násilím jsem ho svlékla? Pak učitelka zavřela (zamknula jsem nečetla). Pak jsem tam zabouchala?

Příspěvek upraven 26.10.25 v 12:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8446
26.10.25 12:57

Vždyť není a nebude jediné dítě, které brečí v šatně, když má rodič odcházet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.25 12:59

Můj syn taky kopal v MŠ do dveří, učitelka na něj mluvila, pak ho vzala, utěšila a už to neudělal. Neuměl v té době mluvit a chtěl za mnou. Doma si to nedovolil. Ale jakou má možnost tříleté dítě říct, že se mu to nelíbí, za mě byl nešťastný zoufalý, tak podle toho jednal.

• Citovat
  • Upravit
11157
26.10.25 12:59
@Liberalissima píše: Více

U nás školka 6.30 - 15.30, ráno do 8 učitelka sama, pak přichází druhá učitelka a asistentka, ve 12 odchází asistentka, ve 13 druhá učitelka. Od 13 sama učitelka. 24 dětí tuším. Kapacita je 26, ale mají nějaké dvouleťáky, co jsou za 2… asi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11157
26.10.25 13:02
@izabe píše: Více

A??? Nechápu :nevim: To jako znamená, že se má chovat takto? Představ si, že jinde to jde i bez toho. Ale musí chtít i ta učitelka. Která pravděpodobně jede uz 40 let stejně a nepřipouští jiný přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8446
26.10.25 13:03
@Havlova píše: Více

Vždyť ani zakl nenapsala, že ji ho vzala z náruče…. zase se to tady dramatizuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11157
26.10.25 13:04

Nechtěl tam, protože uz věděl, ze musí za paní, co ho nemá ráda. Ani se mu nedivím. A ona mu zabouchne dveře za zády… chudák. Uvědomte si, že to jsou tříleté děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8446
26.10.25 13:05

A co teda měla dělat? Počkat až se dítě vybrečí? Nebo říct matce, že si ho má vzít domů a tedy ho odmítne vzít do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41949
26.10.25 13:06

A jak to měla učitelka řešit? Matka ho tam násilím nacpala, ne ta učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
26.10.25 13:07
@Anonymní píše: Více

Nie kazda ucitelka ma kapacitu na taky pristup a vynutit sa to neda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.25 13:10
@Mkmkz píše: Více

Přesně, proto bych to nesvadela na dítě. Jsou mu 3, je to prcek, co nemá dost zkušeností a nadhledu.

• Citovat
  • Upravit
11157
26.10.25 13:11
@izabe píše: Více

Tak nevím, jak je na tom zakladatelka s časem, ale teď uz je běžný postup adaptace, maminka mohla jit dovnitř, počkat tam s ním, až se uklidní. Někde ve školce nejsou učitelky hysterické, když jim rodič vstoupí do třídy…

A i tady najdeš v diskusi příklad od jiné maminky, jak to učitelka zvládla v pohodě a dítě bylo taky v pohodě…

Tady je špatně vsechno, očividně pani učitelka od začátku kluka nemá ráda, ten to vycítí a už tam nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11157
26.10.25 13:12

Cože? 8o 8o 8o Ty jo… Zajímavý názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
26.10.25 13:13
@Anonymní píše: Více

Ano, ani matka to nevie zda sa zvladnut inak. Preto by bolo dobre, hladat niekoho, kto to pomoze zvladnut obom. Inu skolku, ak to zakladatelku tak velmi trapi, pripadne poradcu pre mamu, co robit, ako sa spravat, ako riesit situaciu.
Kazdy sme iny, preto si kazdy musime hladat tu svoju cestu.
Staznosti na ucitelku fungovat nebudu.
Bud najdu s ucitelkou spolocnu rec a nejako to zvladnu ku spokojnosti vsetkych, alebo hladat ineho pedagoga, pristup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin