Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Liberalissima Souhlasím. Řešili jsme taky z pozice dítěte, které bylo bito. Nicméně přes učitelky právě proto, že vím, že si s tím poradí. Stejně tak protože rodiče chlapce to řešili také a nebagatelizovali to. Kdyby to tak nebylo, opravdu nevím, co bych dělala, ač vývojové potřeby dítěte chápu.
@Fazulina píše: Více
Násilím jsem ho musela svléct. Už po cestě měl hysterák, že tam nechce. To jsou slova zakladatelky.
Takže dítě tam nechce, je v šatně a vlastní matka ho násilím svléká. To je v pořádku? Učitelka zavře dveře - a evidentně se snaží s kopajícím dítětem něco udělat, protože matka tam vleze, jestli ho náhodou nebije.
Fakt za všechno může učitelka?
@Ounou píše: Více
To ale ví i matka. A přesto ho, brečící, násilím svléká? Jako aby dostal ještě větší hysterák?
@Havlova Já z toho nechci dělat spor matka vs. učitelka, za mě by měly pracovat ve shodě. Matčino počínání tady nehodnotím. Už jsem jí psala, že za mě reaguje neadekvátně.
@Ounou píše: Více
Určitě by měly pracovat spolu. S tím samozřejmě souhlasím.
Jen to nejde všechno házet jen na učitelku, ten klus musel být extrémně vystresovaný už v té šatně.
@Havlova píše: Více
Víš, co si myslím? (Nebo teda doufám…) Že „násilím“ svlékají a někam dítě postrkují „normální“ maminky, které ví, že ten hysterický řev není zoufalství, ale vztekání. Věřím, že normální ženská, která zná svoje dítě, by ho v takové krizi ve školce nenechala, když by to nebylo z nějakého důvodu prostě nezbytné.
Já jsem jedno svoje hystericky plačící dítě takhle „násilím“ musela měsíce rvát do oblečení a bot, protože mělo období, kdy to nesnášelo (ano, vyzkoušeli jsme různé druhy oděvů i obuvi, peněženka má doteď noční můry). Kdyby mě někdo viděl, založí tu o mě stoprocentně diskusi.
@TRG píše: Více
Ale evidentně to nebylo OK. Kdyby to bylo OK, ječel by chlapeček dál, kopal do dveří atd.?
Já z toho nepochopila, jak to dopadlo, resp. jak rychle se to vyřešilo. Doufám, že kdyby jim tam takhle vyváděl ještě nějakou dobu a nebyl k utišení, tak by zakladatelku zavolali. Možná jsem neodpustitelný optimista.
@TRG píše: Více
To zakladatelka nepsala. Já bych se snažila domluvit na nějaké pozvolné adaptaci a ne mu dělat další trauma. V tomto stavu už jde dítě těžko utěšit.
Mně by třeba už vadilo, že se s bratranci strkají. To je jako co? Dojdete na návštěvu a neumí si hrát jinak než že se strkají? To mi taky přijde divné.
@Rosebery Jeho bratranci jsou starší a mezi sebou se rvou a strkají…on to u nich párkrát viděl a opakuje to
I když do něj hučim, že prostě ne a odvedu ho pryč
Je to mrňous. Myslím, že dvě dopoledne ho na „full time“ režim po Novém roce stejně nepřipraví. Takže nějakou lepší adaptaci určitě. V podstatě stejně žádnou normální neměl, jestli jsem to pochopila.
@Fazulina píše: Více
To je sice možné, ale co asi měla dělat? Ve třídě má dalších 20 dětí, kterým se musí věnovat a to mu jako tam v šatně měla hodinu vysvětlovat, že maminka přijde, ať nepláče? Maminku tam pustit s ním dost dobře nemohla, to by ji tam začalo těch 20 dětí brečet, že chtějí taky maminku ve třídě. Ono je to nakonec to jediné řešení, vzít dítě do třídy, žádné dlouhé loučení a vysvětlování a přemlouvání a prošení. Zvykly si všechny děti, tak si klučík zvykne taky. Kdyby mamka musela do práce, tak tam bude celý den, a taky by to muselo jít. A změna školky je k ničemu. Jen by mu v tom udělali zmatek. Chodí tam tři týdny, tak ať vydrží, ono se to časem poddá. To je ještě brzo na nějaké závěry. Oni ty dětí brzy pochopí, že je nějaký režim a co si můžou dovolit a co ne.
@Apolena05 píše: Více
Je to cizí učitelka, která mi přivedla dítě a rozčílila se na něj, že si má pospíšit, že chce jít domů. Byla na něj velmi nepříjemná. On je hodný, nic zlého nedělal, jen mu nešly rychle obout boty a bunda. Je postižený. Snažil se. Řekla jsem jí, jestli si nevšimla, že je to škola pro postižené děti, tak mu to tak rychle nejde a jestli potřebuje domů, klidně se o něj postarám, ale řvát na mé dítě nebude.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@Havlova Jj, ale zrovna u něj ví, že jsou s adaptací problémy.