Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, jak řešíte pobyt dětí ve školce venku, na slunci-v těchto měsících? Mažete děti ráno opalovákem, nebo necháváte být?
Já jsem zatím nemazala, ale synátor už má rozdíl barvičky krku a rukou proti ostatnímu tělu docela velký
Ve školce dohlížejí na čepice a pitný režim, ale toto neřeší. Až bude slunce ještě silnější, bojím se, aby si nepřipálil uši nebo obličej. Ale když namažu ráno, bude to mít ještě v 11 efekt? Díky za tipy.
Myslim, ze bude. Dcera ma slunecni alergii, mazu ji rano, nez jde do skolky. Syn chodi s ni do stejne tridy, toho nemazu. Ona je jak syrecek a on uz ma barvicku.
Mazu je rano nez se jde do skolky, to si myslim, ze staci. Ven chodi dopoledne i po odpoledni svacine.
My pak jdeme domu a jeste je trosku namazu, ze pak jsou zas na zahrade venku nebo pred barakem litaji do vecera. Ale myslim, ze vic, jak 1-2× za den netreba mazat, casteji mozna az se budou koupat v bazenu.
Příspěvek upraven 22.05.17 v 10:42
Rozhodně bych ráno mazala. Některé opalovací krémy jsou voděodolné, takže by pár hodin měly vydržet. Vybrala bych nějaký kvalitní, spíš hutnější a pořádně ho rozetřela.
@unuděná bude. Mažu ráno, oni chodí ven jen dopoledne, takže to v klidu vystačí.
Ráno ho namažu a vydrží to přes dopoledne…letos ještě vedro nebylo, ale vloni nám to fungovalo…
U nas se z. tridniho fondu koupil kvalitni krem a ucitelka vsechny namaze nez.jdou ven
@kterk píše:
U nas se z. tridniho fondu koupil kvalitni krem a ucitelka vsechny namaze nez.jdou ven
A jak dlouho je maže? Já mám jen dvě děti, a než jim důkladně namažu uši, krk, obličej, tak to určitě víc než 2minuty trvá. 20 dětí bych mazala minimálně půl hodiny (nebo bych to dělala špatně). Nenechávala bych tu zodpovědnost na učitelkách.
Díky všem, tak asi začneme ráno taky mastit
Pořád lepší zbytek namazání z rána, než nic. A spálené uši zrovna dost nic moc, a kšiltovka to fakt nespasí ![]()
@Lama Lama Mě to popravdě vadí hlavně z estetického hlediska. On se moc nespaluje, určitě ne dopoledne v polostínu, ale když jsme se byli v pátek koupat a svlékl se do plavek, tak vypadal fakt srandovně - bílé bříško a záda, zbytek opálenej ![]()
@unuděná píše:
@Lama Lama Mě to popravdě vadí hlavně z estetického hlediska. On se moc nespaluje, určitě ne dopoledne v polostínu, ale když jsme se byli v pátek koupat a svlékl se do plavek, tak vypadal fakt srandovně - bílé bříško a záda, zbytek opálenej
Nevim, my jsme furt venku, takže to vznikne tak jako tak. spálení nehrozí.
Mažu jen minimálně (největší pařáky jsou v létě, kdy jsou prázdniny, takže ve školních dnech sem namazala možná pětkrát za sezonu - a to sem ho mázla ráno, jen obličej a uši), se školkou jsou děti venku hodinu, a pokud paří slunce, tak se pohybují ve stinných prostorech - na školní zahradě mají stromy, nebo chodí na hřiště, kde je stín od paneláků/stromů.
Spálenej mi ze školky ještě nepřišel.
Já nejsem zastáncem takového toho „hysterického“
promazávání celého dítěte vysokými faktory ![]()