Dcera 6,5 let nekaká až 1 0dní

333
20.5.17 12:55

Dcera 6,5let nekaká až 10dní

Ahoj maminky, chtěla bych se Vás zeptat, jelikož si už opravdu nevíme rady, jestli někdo z Vás řešil taky takový problém. Dcera teď jí je 6,5let, měla někdy minulý rok o prázdninách jeden den průjem, byla z toho rozhozená, že má rozpláclé hovínko(předtím ho měla naposledy asi jako miminko). A od té doby začala mít problém chodit kakat, samozdřejmě jsem jí vysvětlovali, že průjem nic není, ale ona vždy když měla jít, tak řvala, že bude mít průjem. V listopadu už to tak vygradovalo, že nešla 15dní na velkou, takže jsem s ní byli na dětské chirurgii, kde to z ní vymačkali a pak jí dali jakoby kapačku do konečníku(klistýr). Doktoři řekli, že má hodně pít, což u dcery je hrozný problém, protože nevíme jak jí máme k pití přimět(kupujeme i různé mošty, džusy, ovocno zeleninové štávy)a stejně si většinou jen cucne, ale 1,5litru to opravdu málo kdy za den vypije. Hlavně je většinou ve školce od 8-16hod a tam učitelky moc na děti nedohlíží kolik toho vypijí(aspoň u nás ve školce, tam jsou hrozně neochotný učitelky). Bere i Duphalac(na změkčení stolice), což je laktuloza, ale samozdřejmě se na ní musí hodně pít, jinak by taky mohla mít opačný efekt. Od té doby chodí, tak co 3-5dní, ale zas včera už nebyla 10-tý den, takže zas musela do nemocnice na klistýr. Podotýkám, že dcera si vůbec nestěžuje, když nejde tak dlouho, na bolest břicha ani nafouklé břicho nemá(sama nechápu, kam se ty hovínka do břicha vlezou). Na chirurgii, ale neudělali žádné vyšetření(sono, vyšetření střev), prostě nám řekli, že to má hlavě, po zdravotní stránce je vpořádku. Vím, že jsme to měli řešit už s psychologem dávno, pořád jsem si ale říkala, že to nějak zvládneme sami(vysvětlujeme jí, že kakjí všichni, i broučci, slibujeme jí, prosíme a nic nepomáhá). Teď když jsem volala k psychologům, tak mají nejbližší termín až třeba v září, což tak dlouho zas čekat nechci. Máme hlavně největší strach z toho, aby třeba v budoucnu neměla něco s vnitřními orgány na které může prosakovat ze střev stolice, která se v těch střevech drží tak dlouho. Zácpu si myslíme, že nemá, protože když se pak uklidní a zatlačí, tak hovínko je na světě. Je pravda, že ona moc velký jedlík není, tak třeba si i myslíme, že má pomalejší spalovaní a nebo většinu co s ní, tak tělo využije nebo už nevím :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
349
20.5.17 13:02

@katka 84 6,5 let? Není už na takovéhle blbnutí velká? U tříletého dítěte bych to pochopila, ale toto? Nevím teda. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
20.5.17 13:08

Prosila jsem o něčí zkušenost nebo radu, ne o to aby mi někdo řikal, že moje dcera je debi.(nepíše to tu vulgarismi, takže tu tečku si domyslete) a ještě u toho koulel očima :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
20.5.17 13:08

My meli taky s dcerou problem. Uz si nepamatuji, kolik ji bylo, ale nejak okolo 3 let. Rekord u ni byl 11 dni a kdyz jsem to rekla u doktora, tak mi rekl, ze jsme se zblaznili. Ze musi jit kazdy den, max.ob den, ale absolutne ne vic. Rikal, aby jedla hodne zeleniny, coz v te dobe absolutne nepozrela. Nakonec se to upravilo nejak samo, ale nebylo to prijemne obdobi. Moc jsem neporadila, drzim aspon palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
20.5.17 13:14

Koukám, že takové problémy máte i se synem. Já bych to neřešila, jestli se nakonec vykaká sama, nebolí jí bříško tak asi nemá dřív potřebu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
20.5.17 13:14

@katka 84 To jsi řekla ty, že tvoje dcera je debil, já nic takového nepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
20.5.17 13:20

@Lucmína Syn měl taky kolem 3roku problém s kakáním, že nešel i těch 10dní, takže jsem s ním chodili na chirurgii taky, ale on to měl tím, že když se zbavil pleny, tak nechtěl kakat na nočník ani na záchod, ale pak stačilo aby se jedenkrát vykakal na nočník a bylo po problému, teď chodí i 4krát za den :). Ale u decry si vůbec nevíme rady :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
20.5.17 13:28

U vás bude asi v nepořádku úplně něco jiného když vidím to tvé vyjadřování

• Citovat
  • Upravit
333
20.5.17 13:31

@Doe_Jane Co máš proti mému vyjadřování, jestli nemáš nic k tématu, tak nekomentuj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
20.5.17 13:34
@katka 84 píše:
@Doe_Jane Co máš proti mému vyjadřování, jestli nemáš nic k tématu, tak nekomentuj :D

psala jsem k tématu, jsi to nepochopila?

• Citovat
  • Upravit
4332
20.5.17 13:37

@katka 84 mám dceru 9 let, také chodila ještě co nedávna co 10 dní a to možná neměla takovýto blok. Její stolice nakonec byla velmi tuhá a několikrát měla prasklý konečník. Moje dcera je však mentálně postižená a má posunutý práh bolesti, tudíž na bolest si nikdy nestěžovala. Ovšem byl problém s tekutinami, jako u Tvojí dcerky.

Podle toho co popisuješ, bych dcerku opravdu objednala k psychologovi, zřejmě má opravdu velký psychický blok v hlavině a pokud se s tím nebude pracovat, tak se to nezmění. Docela mne zarazilo, že jsi s ní už několikrát byla v nemocnici na klystýr a že to z lékařů nikdo neřešil napsáním žádanky k psychologovi. Já tedy dceru nemocnicí nestresovala i když opravdu bojovala, ale vždy to nakonec zvládla sama i třeba po 12 dnech (náš „rekord“)a i když to byl takový „porod“.
Ono totiž po tom klystýru má Tvoje dcerka opět průjem a blok se násobí.

Pokud bere dlouhodobě lactulosu, požádala bych pediatra o předepsání Forlax (je to prášek, který se míchá do vody a má také za úkol změkčit stolici). Pozor, pokud přeženeš dávkování (nenasypat celý pytlík, ale odzkoušet třebas půl), tak je to opět průjmovité.

S tekutinami nám paradoxně pomohl nástup do školy, vidí spolužáky jak pijí, a asistentka na pitný režim dohlíží (nalévá jí)a už pije lépe. V nejhorších případech jsme dcerce dávali pití po lžících - polévkových. Vždy jsme řekli, kolik lžic bude, odpočítali je a po pár minutách znovu. Odpolední svačinka byla dětská přesnídávka namíchaná jedna ku jedné s vodou a k obědu byla každý den polévka se zeleninou. V tragických dnech (odmítání čehokoliv tekutého - nejčestěji v létě v horku) jsem kupovala meloun a melounové kostičky dostávala ke každému jídlu (meloun naštěstí miluje a když ho odpeckuju a nakrájím na kousky, tak sní i kilo)a tím jsem pokryli denní potřebu.

Vím, jak je to hrozné, koukat se na dítě s problémovou stolicí, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
20.5.17 13:37

Žádám maminky, aby kometovali jen ty které mají nějakou zkušenost, a né ty které chtějí jen rejpat a dohadovat se na to opravdu nemám náladu. Já sem chodím jen pro rady když už si opravdu sama nevím poradit. Nejsem ta která tu vysedává od rána do večera a jen rejpe pro pobavení do jiných maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
20.5.17 14:02

@katka 84 ahojky, sama miminko teprv čekám ale já s tím mám problém do dnes už od mala.. jdu jednou za 7-12dni. Taky mě nebolí břicho a nic. A jelikož taky málo jim a všechno tak se mi opravdu vůbec nechce. Byla jsem na různých vyšetření atd.. a vše je v pořádku. Dost mi na to pomáhala Mrkvová šťáva nebo mléko. Ale teď v těhotenství nepozřu ani jedno :-/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.5.17 14:08

@katka 84
A na ten klistýr do nemocnice ji dostaneš bez breku? Jede „ráda“? Zkusila bych tím argumentovat. Ne vysloveně hrozit, to by se zasekla stejně. 
A co třeba za každé hovínko dát nějakou pochvalu - třeba na nástěnku. Ať to vidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
20.5.17 14:14

@katka 84
Moje dcera se mi takto blokla ve třech letech. Nekakala třeba týden. Měla to psychické - bála se kakat na záchodě a tlačení. Pomohla nám laktulóza, výsledky se ale nedostaví okamžitě, chce to pravidelné užívání. A taky trochu „dospěla“, měla před nástupem do školky a to ji motivovalo. Myslím, že tvoje dcera to má taky psychické a má strach. Chce to trpělivost, neustále ji vysvětluj, že tohle není správné a že by z toho mohla vážně onemocnět. Klidně bych ji na záchod doprovázela, aby se tolik nebála. Dost se divím, že se nebojí těch klystýrů a nemotivuje jí to překonat strach. Já než bych dceru dostala k doktorovi, tak se raději překoná. Moje dcera prodělala nedávno salmonelu (je jí také šest,), průjem až desetkrát denně - naštěstí jí to od kakání neodradilo…zkus dceři říct, že jsou i horší věci a dej jí čas, přejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí