Dcera 6,5 let nekaká až 1 0dní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
333
20.5.17 18:22

@nonina děkuji za rady a podporu :kytka:.
Za překlep se omlouvám, ale jak píšu někdy rychle a ani když si to po sobě přečtu, tak hold někdy přehlédnu překlep, vím, že se ve slově samozřejmě nepíše D, ale myslím, že tady na emimino je v příspěvkách tolik gramatických chyb, že by člověk nic jiného nedělal než že by ty příspěvky po někom opravoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
20.5.17 18:24

Takze ten jidelnicek, se nedozvime? To je totiz prvni vec, kterou by rodice v pripade zacpy meli resit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
20.5.17 18:27

@Jana525 to věřím, že si to nedovedeš představit, navíc moje dcera je postižená mentálně, takže žádné vysvětlování nepochopí, ona zatím ani netuší že jakoukoliv potřebu vykonává, je celodenně na plenách. Bylo období, kdy jsme ji museli nechat vykonat potřebu do vany v teplé vodě, jak to měla tuhé a nešlo to, ale to by nešlo ani v nemocnici - řešeno s pediatričkou i o víkendech. Já na to byla sama připravená, že než nemocnice, tak to pomůžu udělat já, ale prostě je to děsný zážitek, když dítě nechce, ať už z jakéhokoliv důvodu jít na velkou. Nepomohla ani žádná laxativa a to jich během prvního našeho velkého boje měla v sobě asi 3 druhy v jeden den. Až ta teplá voda. Nicméně tím, jaká je, si to zapamatovala a teď jsme 4 roky odnaučovali vykonávání velké potřeby do vody - i v bazénku na zahradě to bylo běžné. Tam to dokonce přicházelo častěji - možná tím, že ta voda to spustila (nějakou podmíněnou reakci) - při vytažení z vody to dcera ihned zadržela a zadržovala dalších třeba 5 dní. Fakt hrozné. :,(

Proto si myslím, že dcerka zakladatelky by měla projít povídáním s psychologem, nezaujatý člověk může najít způsob, který by pomohl. Rodič není nezaujatý, po takové době, kdy dítě nejde, tak už propadá hysterii (vlastní zkušenost a zážitek) a pak udělá cokoliv, včetně odvezení dítka do nemocnice (u nás příprava na ruční vybavení maminkou). :( Žádná z nás mamin nechce, aby její dítě trpělo. A že to nechce ani zakladatelka je jasné snad každému trochu myslícímu tvoru už jenom z toho, že založila diskuzi a ptá se na zkušenosti, takže některé výlevy tady raději nekomentuji - jsem zvyklá i na horší a myslím si o těch lidech své.

Kdo nezažil, nepochopí, je to nepřenosná zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
20.5.17 18:36

@nonina prave proto si myslim, ze srovnavani metabolismu zdraveho ditete s neurologicky postizenym, je trosku mimo misu. Ale nechtela jsem to psat. Samozrejme, ze vim, z tvych prispevku, ze mate neurolog. problemy. A pochopit to umim naprosto dobre, protoze sice nemam dite na plenach, i kdyz u nas i to v nejhorsim scenari muze prijit, ale dite mam neurologicky postizene taky.
Me tu naopak prisla hodne neadekvatni reakce zakladatelky a bohuzel jsem si podle te reakce, udelala urcity obrazek o zakladatelce, ale treba se pletu, no, i kdyz si to proste nemyslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
20.5.17 18:41

@Jana525 věř, že jídelníček řešíme a to neustále a mám i dost nastudováno jaké potraviny jsou vhodné na změkčení stolice, ale když u ní je někdy těžké to do ní dostat. Sladkosti má opravdu jen za odměnu a to když sní třeba celý oběd atd.. Ale ve školce, když je tam skoro celý den, tak tam jakou stravu mají nebo kolik jí s ní to opravdu neovlivním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
20.5.17 18:47

@Jana525 a teda nechápu a nevím co jsem napsala za neadekvátní reakci, že jste si o mě udělala jakýsi obrázek 8o, pomohla by jste mi ho tedy připomenout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
20.5.17 18:53
@katka 84 píše:
@Jana525 věř, že jídelníček řešíme a to neustále a mám i dost nastudováno jaké potraviny jsou vhodné na změkčení stolice, ale když u ní je někdy těžké to do ní dostat. Sladkosti má opravdu jen za odměnu a to když sní třeba celý oběd atd.. Ale ve školce, když je tam skoro celý den, tak tam jakou stravu mají nebo kolik jí s ní to opravdu neovlivním.

Pokud nevim, co ji, tak ti na tohle nemam, co odpovedet. Pokud tvoje dite dostane sladkost za to, ze sni obed, tak je to docela sileny. Ale je fakt, ze dnes bezny postup. Ze i strava ve skolce muze byt nic moc, je jasne, proto je dulezite, to diteti kompenzovat, alespon u snidane a vecere a pres vikendy. Zacpu rozhodne nezpusobuje pouze sladke. Pokud dite nema dostatek mineralu a vitaminu a neji dost vlakniny a ma navic nachylnost k zacpe, tak muze byt problem na svete. A ve skolce bych si rozhodne, pokud by me dite melo takovehle problemy, doslapla na to, aby byl pitny rezim dodrzovan. Ale ne tmavy slazeny caj!! Voda.
Ono totiz tohle muze mit i hodne osklive nasledky, od hemeroidu az po vaznejsi.
Zrejme ti v zari nastoupi do skoly, takze budes mit mnohem vic prilezitosti tu stravu ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
20.5.17 18:57
@katka 84 píše:
@Jana525 a teda nechápu a nevím co jsem napsala za neadekvátní reakci, že jste si o mě udělala jakýsi obrázek 8o, pomohla by jste mi ho tedy připomenout?

Myslim si, ze Werushka77 nikde nepsala nic o debilovi, takze mi ta reakce vazne prisla hodne pres caru a hodne hystericka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
20.5.17 19:02

@Jana525 tak to jo, mě prostě smailík s koulejícíma očima zas přišel až moc. Asi jsem možná hysterická matka, ale která není co, když se jedná o její dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
20.5.17 19:17

Syn měl problémy v cca 4 - 5 letech, jednou měl bolestivou stolici a od té doby se to vezlo. Bál se na záchod, tak to držel. Na klistýru jsme byli asi 1 nebo dvakrát, už nevím a pak na vyšetření v nemocnici. Ale to bylo v podstatě zbytečné, problém byl v hlavě.

Pomohl Forlax (a pak čas), je to projímadlo, nemělo by se brát dlouhodobě, ale pokud pomůže, tak ok. Přestal se bát a postupně začal kakat obden, a pak každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
20.5.17 19:47

Volila bych placeného psychologa, tam jsem si jistá, že rozhodně bude mít čas dřív než za 4 měsíce. I kdybych měla dojet. Je to už velká holka, tam by nějaká promluva mohla zabrat. Očividně je příliš úzkostná. Jinak jako další variantu bych zkusila kineziologa, s tím má hodně lidí dobrou zkušenost, když přijde tohle období u menších dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
20.5.17 20:01

No a co na to rika Vas pediatr? Moje dcera ma 2,5, takze trochu jina situace no… ale - chodila na velkou tak jednou za 3 dny, stolici ma velmi tuhou (zacpu). Davam ji Forlax (je na predpis, pry „nova generace“ lactulosy, resp. ty lactulosy by musela vypit tolik, ze by se z toho mohla pozvracet, tak mi to rekla doktorka). Zacla kakat o neco lip a (mozna to s tim nesouvisi) i lip jist. Jak ma plny streva, tak nema takovou potrebu. Kdyz ti jde po tech 10 dnech treba, tak ma stolici normalni? Nebo tuhou? Jestli si myslite, ze je to psychicky, zkus obvolat vice psychologu, treba najdete nejakeho, co ma driv cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
20.5.17 20:21

@jenny.fields děkuji za typ s tím kineziologem(slyšela jsem poprvé). Našla jsem si na netu pána který má svou praxi, něco jsem si o tom u něj na stránkách přečetla a v pondělí zkusím zavolat jestli se zabývá i takovým problémem.
A jinak náš pediatr ten nás s tímto poslat na dětskou chirurgii, tam nám řekli, že to je v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
20.5.17 21:46

Moje dcerka taky nechtěla chodit na wc na velkou, nevím, čeho se tehdy bála. Chodila jsem tam s ní, vždycky jsem se zeptala, jestli chce držet za ruku, když hodně „bojovala“, tak jsem ji hladila. Pak, když se to zlepšilo, jsem stála u otevřených dveří, pak měla otevřené dveře a já vedle v pokoji… až jsme se dopracovali k vykonávání potřeby v soukromí. U nás to ale mělo ještě různé mezistupně, které teď nejsou relevantní. Každopádně… řešlli jsme to tehdy s psycholožkou a ta radila odměňovat (udělovat „žetonky“ z papíru) a třeba za 5 žetonků si vybrat odměnu - aquapark, kino… ale nemělo to být nic materiálního. Celkem to fungovalo. Pak bylo důležité vytvořit návyk - chodit na wc každý den ve stejnou dobu - např. podat Lactulosu a až začně působit (třeba půl hodiny), jít na wc to zkusit - denodenně, pořád stejně. A za úspěch chválit, ale zas z toho na druhou stranu nedělat národní povstání a tyjátr.

Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.2.24 08:34

@katka 84 Dobrý den paní Katko Četla sem váš článek je velmi zajímaví, mám skoro stejný problém se synem 9 letym,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí