Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mi se dcery opaluji prvni do červena a pak rychle zhnednou a celou dobu to drzi jen se pridava, to jsou pak, jak osnazene topinky a to je natiram. Nenatirat je, tak budou, jak uhli cerne.
Kluk nevime po kom, ale to je albin, jak vysity. Takze ten se spali co cervena a po delsi dobe zacne hnednout. A oproti holkam strasne rychle bledne.
Ano, je pravda, že syn, ač blonďák, se opaluje docela rozumně, to uznávám. Ale i tak, jsem zastáncem spíše přírodní a spíše vnitřní přípravy na slunce v kombinaci s delšími rukávy a především rozumným vystavováním se slunci ![]()
Silnými faktory a přemazáváním po každém koupání jsem skončila po první nebo druhé sezoně, kdy sice nebyl opálený, ale pokožka byla děsná a jak říkám, toho sajrajtu, co se vpíjí každým pórem…dejte pokoj
![]()
Jinak žádná učitelka není sebevrah, aby děti táhla dvě hodiny na přímé slunce…kvůli sobě, kvůli dětem i kvůli maminkám…aspoň u nás jsou v tomhle směru učitelky velmi rozumné ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Ano, je pravda, že syn, ač blonďák, se opaluje docela rozumně, to uznávám. Ale i tak, jsem zastáncem spíše přírodní a spíše vnitřní přípravy na slunce v kombinaci s delšími rukávy a především rozumným vystavováním se slunci
Silnými faktory a přemazáváním po každém koupání jsem skončila po první nebo druhé sezoně, kdy sice nebyl opálený, ale pokožka byla děsná a jak říkám, toho sajrajtu, co se vpíjí každým pórem…dejte pokoj![]()
Jinak žádná učitelka není sebevrah, aby děti táhla dvě hodiny na přímé slunce…kvůli sobě, kvůli dětem i kvůli maminkám…aspoň u nás jsou v tomhle směru učitelky velmi rozumné
u nás jsou, pokud je hezky, celé odpoledne venku na zahradě. Délka pobytu záleží dle toho, kdy si přijde rodič pro dítě.
@elen-ka píše:
u nás jsou, pokud je hezky, celé odpoledne venku na zahradě. Délka pobytu záleží dle toho, kdy si přijde rodič pro dítě.
No, s ohledem na rychlost vstávání dětí po spaní a svačení je to celé odpoledne v případ naší školky tak maximálně hodina.
@j.a.n.i1 píše:
No, s ohledem na rychlost vstávání dětí po spaní a svačení je to celé odpoledne v případ naší školky tak maximálně hodina.
No jo, tvoje deti jsou venku jen ve skolce? Pochybuji. Podle me myslela cele odpoledne venku i se skolkou i po ni. To same mam totiz doma. Mi za chvilku dojde, dnes byl jen maly, holka musela k detske, ze se nam podarilo zatrhnout kliste v patek. No a dojde a az do vecera nejakych 20h. budou venku, ze driv odmitaji jit domu, kdyz je hezky. Jako na terase nam ted uz nesviti, pred bareakem, kde jezdi na kole je ted sauna, oni nevydrzi na jednom miste. Jak muj muz rika jsou vsude a nikde.
Dlouhy rukav, jak tu nekdo psal? To asi tezko v takovem horku, jak je dneska. Kdo by vydrzel byt navleceny?
I to dite pozna, ze je horko. Mi treba, kdyz se navlecu potim se, ze je mi na
infarktovy stav. Takze tohle ani po deckach nechci.
@Kelsey Tak, jelikož je tam formulace podle toho, kdy přijde rodič vyzvednout, tak to nebude myšleno i doma. A jinak u nás tedy žádné výrazné horko není, obě děti aktuálně dlouhý rukáv mají, ale i kdyby ne, tak pokud nejsou nahaté u bazénu, tak nemažu, nepotřebují to, ještě se mi nestalo, že by měly náznak zčervenání…
@Svistice píše:
@unuděná Mažu, i když je mi jasné, že na hřbetech ruky to už bude mít smyté. Ale mažu obličej, výstřih, uši, ruce a nohy.
Za mě lepší, když na něm zbyde alespoň něco, než když není namazaný vůbec. Navíc tedy není úplně nejlěpší opalovací typ (typuju ho FT2).
A ani bych neočekávala, že učitelka namaže důkladně 18 čtyřletých dětí. Zvlášť, když to moje dítě mazání nesnáší a všelijak sabotuje.
Kde najdu kategorie opalovacích tu? dik
Pro ty, co považují mazání kremem za zbytečnost a hysterii doporučuji si o tom něco nastudovat. Ono i když dítě nezcervena, neznamená, že nebude mít dobudoucna problémy s kůží. Co se do kůže vloží v prvních letech života, to si pamatuje a vrátí mu to. Stačí místo chemického kremu na opalování koupit krém na bázi minerálů, hůř se roztira, nicméně těch chemických sragor je tam absolutní minimum.
Pro zakladatelku, mazu ráno v šatně než jí vyslu do třídy
@medunka23 píše:
Pro ty, co považují mazání kremem za zbytečnost a hysterii doporučuji si o tom něco nastudovat. Ono i když dítě nezcervena, neznamená, že nebude mít dobudoucna problémy s kůží. Co se do kůže vloží v prvních letech života, to si pamatuje a vrátí mu to. Stačí místo chemického kremu na opalování koupit krém na bázi minerálů, hůř se roztira, nicméně těch chemických sragor je tam absolutní minimum.Pro zakladatelku, mazu ráno v šatně než jí vyslu do třídy
Jenže s minerály nejdou rozmazat
@elen-ka píše:
no, právě, naši se ven vyhrabou tak v 15:15.
@medunka23 prosim o blizsi info ohledne kremu s mineral. Vubec to neznam. Moc dekuji
@tasa píše:
Jenže s minerály nejdou rozmazat
jde to hůř, ale jde, holt to dítko je chvíli světlé, jinak já koupila biodermu s rozprasovacem, ta jde líp.
Já dokud se mi nenarodila první dcera o tom že existují opalovaky na bázi minerálů neměla sajn, ale měla atopak, tohle mi doporučila kamarádka lekarnice a už nekupuju nic jiného i když se opravdu hůř roztiraji a nikdy to nevetres na 100% do kůže, takže kůže je lehce bíláhttps://magazin.biooo.cz/prirodni-kosmetika/pece-o-pokozku/zdrave-opalovani-na-vlnach-bio-kosmetiky/
tady lehce o opalovacich kremech
Dcera má suchou kůži, takže mažu ráno bambuckým máslem, když má být ostré sluníčko, tak to namíchám půl napůl s opalovákem, který má jako filtr oxid zinečnatý a to máznu na nos a pod oči, samozřejmě musí mít čepici nebo klobouček. Takhle to praktikuju už 3 roky a nikdy nebyla ani červená.