Školka - opalovací krém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
22.5.17 11:37

Nás na zdrávce učili, že faktor laicky znamená kolikrát déle můžeš na slunci zůstat, nežý se spálíš. Čili člověk, který se spálí za 10minut má s faktorem 30 ochranu 300minut, s 50+ (odhlédněme od faktu, že 50+ jsou v podstatě úplné blokátory) 500minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.5.17 11:39
@unuděná píše:
@j.a.n.i1 A na to jsi přišla jak?

faktor 30 odfiltruje asi 97% paprsků UV, faktor 50 98%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
22.5.17 11:40

Taky mažu ráno 50. Začíná mít pěknou barvičku, tak už přejdu na max. 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
22.5.17 11:46

@unuděná 300minut? Ja nevim, nejsem vylozene „sejra“ ale ja se s 30tkou u more spalim dost rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.5.17 11:52
@Lama Lama píše:
faktor 30 odfiltruje asi 97% paprsků UV, faktor 50 98%

A to máš odkud? Ono to tak možná je, spíš jde o délku ochrany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.5.17 11:55

Aha, teď trochu googlím a asi máte pravdu ;) Ale jak říkám, to je fuk, o tom diskuze nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.5.17 12:03

Ony ty paprsky jsou silne i kdyz se to nezda. 20.3.u nas bylo prvni poradne slunko a kluk ve skolce chytil upal.
Natiram tim co je po ruce jedno jestli 30 nebo 50, ale rano se natrou, ksiltovku a jde se. A minuly tyden uz u nas byla dost velka sauna, ze od rana uz chodili normalne v kratasich do skolky, pocasi se pokazilo az v sobotu, nedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.5.17 12:05

@Kelsey No je fakt, že my byli v pátek u vody, děti jsem namazala, ale sebe ne, seděla jsem na slunci snad 10 minut a měla jsem chycená ramena. A to se normálně nespaluju. Ale to první jarní slunce (jakože byla dlouho zima) bývá zrádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.5.17 12:07

A taky si myslim, ze pokud dite travi venku denne nekolik hodin, tak vitam D mu rozhodne nechybi ani kdyz se namaze.
To by muselo byt dite zavrene doma, aby mu chybel vitamin D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
22.5.17 12:10

Ja nemažu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.5.17 12:18

Nemažu, ale je to i proto, že když je opravdu horko a sluníčko pálí, tak učitelky děti zahánějí do stínu. Stromů je na zahradě dost, mají i možnost sezení v různých domcích (od maličkých až po velkou zastřešenou pergolu). Průběžně je i kropí :lol: ALE moje děti jdou hned krásně dohněda, nezažila jsem, že by zčervenaly.

Výjimkou, kdy mažu, jsou extrémní teploty (nad 33°C) a budu je mazat u moře, kam letos poprvé pojedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.5.17 12:19

Když si vzpomenu, tak ho namažu ráno. Ve školce má malý opalovací krém a odpoledne se sám většinou namaže (ale netuším, jestli na pokyn učitelky). I učitelky nám vždycky na jaře píší na nástěnku, ať dětem dáme do přihrádky krém.

• Citovat
  • Upravit
24187
22.5.17 12:21
@unuděná píše:
Holky, jak řešíte pobyt dětí ve školce venku, na slunci-v těchto měsících? Mažete děti ráno opalovákem, nebo necháváte být?
Já jsem zatím nemazala, ale synátor už má rozdíl barvičky krku a rukou proti ostatnímu tělu docela velký :mrgreen: Ve školce dohlížejí na čepice a pitný režim, ale toto neřeší. Až bude slunce ještě silnější, bojím se, aby si nepřipálil uši nebo obličej. Ale když namažu ráno, bude to mít ještě v 11 efekt? Díky za tipy.

Dcera už opalovací krém vyfasovala do školky. Někdy minulý týden mi přišla s lehce spálenými ramínky. Je taky světlejší. Před odchodem ven se natírá krémem - ruce, nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
22.5.17 12:29
@Bananas píše:
Já nemažu, ať chytí taky trošku toho vitamínu D. Nechápu ty krémy s faktorem 50, to pak děti nemusí chodit vůbec ven, sluníčko se k nim, přes ten faktor, vůbec „nedostane“

mám přesně stejný názor ;)
Koneckonců i třicítka. Navíc kolik chemickejch sajrajtů si vmazáváme do kůže?
Když jsme venku celý den, máznu sebe i syna párkrát max. dvacítkou a snažím se vyhledávat stinnější místa - lítá na slunci/mezi stromy, odpočívá ve stínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
22.5.17 12:49
@Mar__tanka1983 píše:
mám přesně stejný názor ;)
Koneckonců i třicítka. Navíc kolik chemickejch sajrajtů si vmazáváme do kůže?
Když jsme venku celý den, máznu sebe i syna párkrát max. dvacítkou a snažím se vyhledávat stinnější místa - lítá na slunci/mezi stromy, odpočívá ve stínu.

Dcera byla ani cca půl hodiny odpoledne ve školce venku než jsem pro ni přišla a už měla červené ramínka. Bohužel já i dcera jsme světlé typy a bez namazání v létě venku nepřežijeme, nebo pokud se nebudeme mazat, tak jedině dlouhé kalhoty či sukni (až po kotníky) a dlouhý rukáv a obrovský klobouk či slunečník s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí