Školkáčci září 2022

1806
5.4.22 14:35

Školkáčci září 2022

Ahoj holky, za měsíc je zápis do školky.
Je tu někdo komu půjde dítě poprvé do školky? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
299
5.4.22 14:42

Je :D Nám s manželem. A jsme na ni velmi zvědaví, jak to bude probíhat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.4.22 14:44

Doporučuju naše diskuze „dítě je zase nemocné, už nemůžu“ :mrgreen: od září máme docházku 28 dní celkem :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
5.4.22 14:46

@Venesí Malá šla do školky v září loni.. tak jeslti se hcceš na něco zeptat můžeš jsme čerství školáčci

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
5.4.22 14:47

@Bubla Bůčková 28? týjo tak to je masakr… :hug:

• Citovat
  • Upravit
1806
5.4.22 14:50

Synovi budou v červenci 3.. Ještě má plinu :zed: nechce jist sám, neumí se obléknout.. Já spoléhám trochu že to rychle od dětí odkouká.. Chlap by ho tam nejraději ani nedával :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.4.22 14:50

@Bubla Bůčková Hele, ne všude je to tak divoké. Naše děti obvykle těch 28 dní za rok ve školce nebyly (patřily k té nejodolnější čtvrtině kolektivu). :kytka:

Největší „nemocnost“ mají asi letos ve škole, ale to jen proto, že se nám tu prohnaly dvě karantény a nešťovice (jedno dítě si je střihlo rovnou dvakrát). :mrgreen:

Příspěvek upraven 05.04.22 v 14:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.4.22 14:51

@Venesí : a jde do statni? S plinkami ti ho ani nevemou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
5.4.22 14:52

Holky, kliiid! Ono je to jedno, zda školka nebo škola. Starší je ve škole 1. rokem a mají ve třídě spoustu dětí, který od začátku školního roku týden chodí, a pak 2-3 týdny marodí, a tak stále dokola. A to přitom ty jejich nešťastné maminky tvrdí, že ve školce to nebylo o nic lepší, tak už by se ta imunita mohla nějak víc vzchopit :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.4.22 14:52

@beruska9 Tak na doplínování mají ještě 5 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
5.4.22 14:56

@beruska9 jojo do státní, ale tak je to až za 5 měsíců, já ho hodlám učit hned jak bude už teplo, zkusím takzvanou indianckou metodu :lol: jinak je chytrej umí všechny barvy a cisla česky i anglicky.. A dokonce některá písmenka.. Hezky mluví.. Jen je takový lenoch a všechno maminka, maminka.. Ale děti má rád :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
5.4.22 14:58

Mám syna ve školce a od září půjde i dcera (v červnu bude mít 3 roky), nutně by jít nemusela. Jsem na RD ještě s nejmladší dcerou, ale když vyzvedáváme nejstaršího, tak ji pak ze školky nemůžeme dostat. Nejraději by tam zůstala. Takže sama chce jít a těší se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
5.4.22 15:01

@Venesí Myslím, že máte velkou šanci přes léto odplenkovat… malá ještě v nástup do školky potřebovala plínu na noc na douhý spaní a okolo třetích narozenin jako když utne ráno plína suchá a hlᚨsí že chce na nočník ( ve školce při krátkém dnení spánku se nepočurala)

U ní to fakt nebylo o tréningu, ale o tom že to nějak muselo sepnout a to i na to denní čurání. Malá měla teda 3 roky v říjnu v den nástupu do školky byla o osm měsíců starší než tvůj syn, což je v tomhle věku opravdu velký rozdíl.

Jinak aklimatizace co jsem viděla u dětí co jim měly být 3 roky v průběhu roku, tak 90% dětí z počátku brečelo… a nejmladší dítě bylo to co mělo narozeniny v lednu a mělo tam sourozence.
O jakou školku jde státní? SOukromou? Bude smíšená třída nebo věkově stejné děti?

Příspěvek upraven 05.04.22 v 15:01

• Citovat
  • Upravit
4960
5.4.22 15:01

Ahoj, dcera taky nastupuje. Budou ji tři, je v pohodě bez plen, jí sama a už se zkouší o oblékat. Přestože je až druhá v pořadí, mám trochu vítr, jak to zvládne. Dost se vzteká. A vůbec, je to moje malá holčička :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
5.4.22 15:03
@Venesí píše:
Synovi budou v červenci 3.. Ještě má plinu :zed: nechce jist sám, neumí se obléknout.. Já spoléhám trochu že to rychle od dětí odkouká.. Chlap by ho tam nejraději ani nedával :lol:
@Venesí píše:
Synovi budou v červenci 3.. Ještě má plinu :zed: nechce jist sám, neumí se obléknout.. Já spoléhám trochu že to rychle od dětí odkouká.. Chlap by ho tam nejraději ani nedával :lol:

Tak ono záleží hodně i na přístupu školky…u nás je v tej první třídě krom dvou učitelek i chůva, takže není problém dokrmit, doobléct, převléct, apod.! A děti se to ve školce rychle naučí, většinu pozitivně motivuje, když to vidí u ostatních, ničeho nebuj, bude to fajn :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin