Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Venesí píše:
@Any9 taky bych ho ze začátku dala jen ráno a když to nebude zvládat vůbec tak si ho holt nechám prostě ještě doma, ale jak jsem psala výše on je chytrej hezky mluví.. Jen je línej a pohodlnej![]()
je pravda že ho i dost rozmazlujeme
hlavně u nás ty pliny no, to ostatní právě doufám že odkouká od dětí..
Tak na pleny mate skoro ještě půl roku, to určitě s přehledem zvládne ![]()
U nás je to právě naopak, na wc chodí od nějakých 22 měsíců, takže tam problém není. U nás vázne bohužel mluvení, ale zatím skoro každý, komu dítě nechtělo povídat mi říkal, ze ve školce se do par měsíců rozmluvilo, tak uvidíme ![]()
Jinak s tou samoobsluhou to bude podle mě dost podobně, jak uvidí ze bude muset sám, tak to za chvíli půjde ![]()
My teda intenzivně trenujem svlékání / oblékání, boty
I když od dcerky vím, ze učitelky dost pomáhají, zvlášť u těch mladších …
Jinak stahovat ho ze skolky, když už tam bude je podle mě Škoda, nakonec tam stejně bude muset jit. Ze začátku to obreci 90% děti podle mě … Dcera rvala první 2 týdny a pak najednou zlom, všechno dobrý, těšila se, ráno úplně v pohodě, ted školku miluje a nejradši by tam byla do večera
Vytrvat a byt v klidu je nejdůležitější, ale ono se to lehko řekne ![]()
@Any9 tak překvapivě jsme udělali za 2 dny malý pokrok, ráno ji sám jogurt lžičkou a sam od sebe doteď dělal vždycky scény že né maminka.. Ono to u nás bylo tak že byl od mimina strašný nejedlik a to pochopí jen maminky dalších nejedliku
každá lžička byla boj, všemožně jsme ho zabavovali, litali za ním po baráku jen aby si nechal dát pár lžiček, pak naučte takové dítě jist samo ![]()
A pak jsme zkoušeli aby se vyslikl a zvládl boty sám a mikinu a rifle tak z půlky..
No a jinak doufám že brečet nebude.. To by byla konečná.. Bych ho tam nenechala ani ten první den snad ![]()
@Venesí U nás prvních pár dní dobry a pak jeden den tedy brečela… a pak zase dobrý. Já myslím že to zvládne podle popisu je inteligentní a tak se přizpůsobí.
Každopádně stejně vždycky hlavně záleží na učitelkách jaké klima nastaví ve školce.
A pak taky uvidíš jak to bude s nemocností. ![]()
Tak teď jsem zjistila že naše školka otvírá hernicku jednou týdně pro děti co se tam chystají v září, tak parada, příští týden půjdeme ![]()
Ahoj, tak nás nejspíš přijali do školky, ale jsem v rozpacích.. Ví někdo jak by to bylo, kdyby jsme si školku rozmysleli? ![]()
@Venesí Když si to rozmyslíte normálně podáte odhlášení. My máme třeba odhlášení ze školky jako formulář volně stažený v dokumentech školky… V podstatě se můžeš odhlásit kdykoliv behem školního roku (lidi se třeba stěhují atd) Oni místo vás určitě někoho najdou toho bych se nebála. Obecne bývá spíše dost převis než že by školky strádaly.
Tady máš kdyžtak mustr na odvolání žádosti ze skolky http://www.skolkarychnovek.cz/file.php?…
a nebo ukončení docházky: http://www.skolkarychnovek.cz/file.php?…
Můžu se zeptat co ti nesedělo?
@ludmilaadamkova děkuji teda, ve školce mi sedí všechno, jen nevím jestli jsme na ni připraveni, to myslím vážně i sebe ![]()
@Venesí píše:
@ludmilaadamkova děkuji teda, ve školce mi sedí všechno, jen nevím jestli jsme na ni připraveni, to myslím vážně i sebe
Jasný.. No zvaž to ještě.. třeba by mohl nastoupit v průběhu roku. Nevím zda je tedy podmínkach chodit hned od září a nebo u vás jde platit školkovné a nechat doma a dát třeba od ledna, atd. Nebo případně chodit jen na dopoledne. ![]()
@ludmilaadamkova uvidíme no, na jedu stranu je to zadlouho a nadruhou zachvili
A jak je to když se skolkovne odepisuhe z daní? Je tam nějaka podmínka? Třeba že tam musí chodit, nebo příjmem domácnosti?
@Venesí píše:
@ludmilaadamkova uvidíme no, na jedu stranu je to zadlouho a nadruhou zachviliA jak je to když se skolkovne odepisuhe z daní? Je tam nějaka podmínka? Třeba že tam musí chodit, nebo příjmem domácnosti?
Na odpis z daní musí mít ten, co si to odepisuje dostatečný zdanitelný příjem. To znamená, že na těch daních zaplatil minimálně to školkovné.
@Venesí Tak to bych jen hádala jak to je. Nevím určitě. Nám ze školky dají papír a tím že platíme za školku 250 kč měsíčně tak jsme všichni dostali papír na odpočet na 1000 kč.
A i když je nemocná tak se to neřešilo ( a to byla nemocná i 3 týdny )… takže si myslím že by jste měli odepisovat i tak. Ale raději se zeptej někoho fundovanějšího..
@Venesí Myslím, že podmínka je pouze platit školkovné. Od školky dostaneš potvrzení o zaplacení, platíš, i když dítě nechodí. Minulý rok dcera do školky moc nechodila, protože stejně byla doma školačka, školkovné jsme platili a dostali zpět. Nepočítala se pouze doba, kdy byly školky zavřené.
My máme 2,5 a ještě nebudeme dávat. Neumí na záchod, do nočníku jen čůrá a neumí říct vše, navíc má dost agresivní období ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.