Školkáčci září 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
5.4.22 16:58
@kocourGarfield píše:
@Santa Juana přesně. Mě by docela zajímalo, kde ty 3 letáky berou. Mám dubnového a na školku ( má ještě rok k zápisu) to moc nevidím ve 3,5 letech.
Navíc pokud tam do toho neberou ukrajinské děti;(
Už teď jsou školky plné.U nás tedy asi soukromá 2 roky, jelikož se plánuji aspoň na část pracovní doby ho dávat so školky, tak se „těším“. :nevim:
DS je u nás od 3 let až.

Ono to totiž jde ruku v ruce s tou samostatnosti, bodeť by ne, když se tam dostávají děti spíš kolem čtyř let :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8790
5.4.22 17:22

@ludmilaadamkova no jakože vezmou i mladší, když je místo, ale ono to místo není. Nekolik předchozích let nebylo a neočekává se, že by letos bylo. Často se nedostanou ani všichni trileti… dost možná nevezmou ani tu moji srpnovou, ale dávají pak prednost tem, co už mají ve školce sourozence, tak snad to klapne. Ale před 2 lety v jiné školce mi vzali syna, co je narozené v září, nastoupil tedy jako dvouletej, 3 měl za dva měsíce.. ale to bylo taky spíš o štěstí(jedno dítě nenastoupilo) a sourozenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
5.4.22 17:25
@Venesí píše:
Synovi budou v červenci 3.. Ještě má plinu :zed: nechce jist sám, neumí se obléknout.. Já spoléhám trochu že to rychle od dětí odkouká.. Chlap by ho tam nejraději ani nedával :lol:

tak to máte co dělat to vše natrénovat. S plenou ho nevezmou a u oblíkání spíš pomůžou se zapínáním ;) Ale do září ještě čas a s plenou je to často pak ze dne na den :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
5.4.22 17:32

@Midaku

Já vím, že je to snad rok od roku horší. U nás se stav dřív doplňoval detmi z 4 km vzdáleného města. Pak to bylo tip top ale brali všechny děti poslední co se vešla byla holčička co jí 3 roky byly pak až v květnu.
V loni kdy jsem hlásila dceru, tak poprvé se 3 děti tedy nedostaly. Ale pořád se tedy dostaly 4 děti, kterým byly 3 v průběhu roku, nejmladší v lednu)

Ale my jsme specifický ( vesnice 600 obyvatel ) je celkem nadstandart, že tu máme školku a školu do 4 třídy.

Každopádně ukrajnske uprchlíky tu máme a už teď navyšovali kapacitu skolky o jednoho žáka, kvůli jednomu UA klukovi co je předškolák a tudíž má povinné předškolní vzdělávání.

• Citovat
  • Upravit
2033
5.4.22 18:13
@ludmilaadamkova píše:
@Midaku

Já vím, že je to snad rok od roku horší. U nás se stav dřív doplňoval detmi z 4 km vzdáleného města. Pak to bylo tip top ale brali všechny děti poslední co se vešla byla holčička co jí 3 roky byly pak až v květnu.
V loni kdy jsem hlásila dceru, tak poprvé se 3 děti tedy nedostaly. Ale pořád se tedy dostaly 4 děti, kterým byly 3 v průběhu roku, nejmladší v lednu)

Ale my jsme specifický ( vesnice 600 obyvatel ) je celkem nadstandart, že tu máme školku a školu do 4 třídy.

Každopádně ukrajnske uprchlíky tu máme a už teď navyšovali kapacitu skolky o jednoho žáka, kvůli jednomu UA klukovi co je předškolák a tudíž má povinné předškolní vzdělávání.

No právě, já myslím, že se na příští rok naberou předškoláci a bude plno. Ostatní sorry jako. Mluvím teda o Praze. Vesnické školky asi 1 až 2 děti navíc zvládnou, ale v Praze to budou desítky uchazečů navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
5.4.22 18:18

U nás teda běžně přijímají do školky i děti 2,5 letý, ale je to zcela jistě i tim, že jsme menší město a školky zde máme tři, což je super, protože pak ta kapacita pro ty děti prostě je. A když je stále místo během roku, přijmou kdykoliv i během toho roku, aniž by to dítě mělo podanou přihlášku a zúčastnilo se zápisu. Škoda, že to takhle nefunguje všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
5.4.22 20:18
@Venesí píše:
Ahoj holky, za měsíc je zápis do školky.
Je tu někdo komu půjde dítě poprvé do školky? :mavam:

Kluk půjde taky v září (doufám ) a jsem na nej dost zvedava :D Už dlouho si o tom povidame a zatím se tváři nadsene ;) Dcera bude příští rok predskolak, takže malej školku zná dobře, ráno by tam nejradši zůstával s ni, tak uvidíme jak mu to půjde,,na ostro :D
Jinak je to srpnovy dítě, takže předpokládám ze bude nejmladší nebo jeden z nejmladších … pokud ho vůbec vezmou 8o Snažím se uklidňovat tím, ze krz staršího sourozence by mi ho vzít mohli, snad :think:
Každopádně dávám radši přihlášku ještě do jedné skolky, kdyby ta naše nevyšla.

Holky, a jak to mate s návratem do práce? Půjdete už v září / říjnu?
Ja si teda roztahuju rodicak do konce roku, počítám s tím, ze podzim to bude zas týden ve školce - dva týdny doma :zed: :zed: Takže do práce se chci vracet až v lednu, kdy se to snad jakž takz uklidni :D
A taky tam nechci toho čerstvě triletyho mrnouse nechávat hned po spaní od začátku … asi jsem měkká :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
5.4.22 20:27

@Any9 já mám řodičák až do 4 let :lol: takže mám rok rezervu, jinak já se nebudu vracet do práce kde jsem byla, takže zatím vůbec nevím, chtěla bych od toho září, když to tam bude zvládat pořešit jen nakou brigádu třeba na 4h.. No uvidíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
5.4.22 20:33

@Venesí
Taky se nebudu vracet do své staré práce, tam by to bohužel s dětmi neslo … Takže budu hledat novou a během podzimu si udělat nějaký kurz na základy PC.

Ale už ted mám trochu nervy, jak to tam ten kluk dá :D Přece jen čerstvé 3 roky, to jsou ještě,,mimina “ :D
Dcera šla do skolky ve 3 a třičtvrtě a taky mi připadala malinka …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
5.4.22 20:35

Tady se usadím. Mladší půjde v září. 3 mu budou až v lednu. Zatím pije z lahvičky, je na plenách a krmime a oblikame. Půjde do soukromé školky, kde nic z toho nevadí. Takže jsem v klidu. Já jdu od května zpět na plnej úvazek, a manžel bude na RD. Myslí si, že ho do září odplenkuje a naučí jist příborem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
5.4.22 20:56

Já se budu vracet na svoje původní místo a půjdu už od července. Máme hodně babiček a dědečků, tak nám prázdniny pokryjí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
5.4.22 21:01

@Any9 taky bych ho ze začátku dala jen ráno a když to nebude zvládat vůbec tak si ho holt nechám prostě ještě doma, ale jak jsem psala výše on je chytrej hezky mluví.. Jen je línej a pohodlnej :lol: :lol: je pravda že ho i dost rozmazlujeme :oops: hlavně u nás ty pliny no, to ostatní právě doufám že odkouká od dětí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.4.22 21:23

Ahoj, dceru chci urcite taky prihlasit. Taky je narozena v cervenci. Bez plinek je teprve par tydnu, uz teda chodi rovnou na normalni zachod, nocnik jsme preskocili. a ve skolce maji ty malinký zachody, tak tam to deti zvladaji dobre..Doufam, ze dceru do skolky vezmou, doma uz nas to moc nebavi(i kdyz chodime na krouzky a ven, je to taky porad to stejne dokola..)vidim, ze uz potrebuje zase nove podnety, prostredi, kamarady..Je hodne komunikativní, ma rada spolecnost, myslim, ze skolka ji prospeje. Zkratka uz se obe tesime :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3422
5.4.22 21:42

@Any9 Mám to stejně, dceři budou tři v říjnu, ve školce má starší ségru, sourozence zatím brali vždy přednostně, máme třídu pro děti od dvou let, tak pevně doufám, že to vyjde. Jinak se losuje a berou tak každého 8.-9.
S původní prací bohužel tři děti neslučitelné vzhledem k absenci babiček a nepružné práci manžela. Určitě chci zkusit nějaký přivýdělek, ale uvidím, jak to na podzim bude. Jestli pojedeme ve stylu loňského roku týden školka, dva týdny doma, karanténa škola/školka, tak to snad ani nemá cenu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
6.4.22 12:16
@Dadda8 píše:
@Any9 Mám to stejně, dceři budou tři v říjnu, ve školce má starší ségru, sourozence zatím brali vždy přednostně, máme třídu pro děti od dvou let, tak pevně doufám, že to vyjde. Jinak se losuje a berou tak každého 8.-9.
S původní prací bohužel tři děti neslučitelné vzhledem k absenci babiček a nepružné práci manžela. Určitě chci zkusit nějaký přivýdělek, ale uvidím, jak to na podzim bude. Jestli pojedeme ve stylu loňského roku týden školka, dva týdny doma, karanténa škola/školka, tak to snad ani nemá cenu :(

Tak to jsme na tom dost podobně..:)
Právě taky si říkám, nastupovat na podzim do nové práce s tím abych tam pomalu každý druhy týden nebyla, to si nedovedu moc představit 8o :D
Na to, ze berou sourozence taky trochu spoleham, ale jak říkám, pro jistotu jsem dala přihlášku i do vedlejší skolky … Jde vlastně stejně jen o jeden rok, pak už bude dcera ve škole, takže mi to bude jedno…

Hlavně aby je vzali no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin