Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den. Mám 11měsíčního syna a ten neustále skřípe zoubkama. Nahoře má 3 zoubky a dole má 2 zoubky. Někdy už je to nesnesitelné. Tak jsem se vás chtěla zeptat, jestli s tím některá nemáte taky zkušenosti a co mám udělat, aby přestal? Mám strach, aby si ty zoubky nějak nepoškodil. Děkuji moc za reakce.
jo, taky skřípe. Nosim ho ted furt v krosne a slyším jen skřípání zubů
Strč mu dudák..jinak asi nic nepomuže..
Jo jo, je to hnus, nesnáším to, jezdí mi z toho mráz na zadku,…Starší dcera to dělala taky, přešlo to samo, tak snad i teď nějak vydržím.
Taky skřípe, už někdy od devátého měsíce. Když neskřípe, slintá. A někdy obojí najednou
. Čekám…
U nás se taky skřípe. Nejvíc u jídla. Trnou mi z toho i vlasy
Ještě, že malá je dudlíková, tak mě vždy dudlík zachrání. ![]()
Taky začal, sotva horní zuby vylezly natolik, že to jde
I když mám pocit, že ho to už trochu přestává bavit - kéž by, je to děsný zvuk
![]()
Jsme na tom podobne, ma 2 spodni a 2 vrchni jednicky, a skripe od doby jak zacly rust ty vrchni. Ale delal to hlavne ze zacatku, ted uz to diky bohu tak casto nedela. Ale zacnou rust dalsi, tak kdovi, jestli se k tomu zas nevrati. Hrozny zvuk ![]()
Moc děkuji za reakce. Dudlíkem to taky řešíme, ale nejhorší je, že on už ho ani nechce, jen aby mohl skřípat. Je to hrůza. Tak snad ho to časem přejde. ![]()
Ahoj, moje dcera je jí 10 let a strašlivě v noci skřípe zuby!!!! Je to neskutečný rámus v té tiché místnosti, už nevím jak to zastavit!
Mám obavy aby si nezničila sklovinu nebo něco takového!
Už asi 1 rok si stěžuje na citlivost zubů při teplém či studeném jídle. DOUFÁÁÁÁM ŽE TO PŘESTANE ANI O TOM NEVÍ ŽE V NOCI SKŘÍPE ZUBY CHUDÁČEK! UUUPLNĚ JÍ LITUJI! Nevím jesli to nemá po mě když jsem byla v 1 třídě skřípala jsem taky. Ale už nevím přesně kdy to přestalo ahojky Renča Děkuji za rady v diskuzy.
Pomóc skřípe zoubkama!! má nahoře čtyři dole dva je mu necelých 9 měsíců!! Bojím se, aby si ty zoubky neskousal jako můj bratr… úplně si je obrousil do minimálních rozměrů!! Nemůže si je skřivit? Jak ho to mám odnaučit??? Nechci mu dávat dudlík pořád… A neuvěřitelně mě to skřípání rozčiluje… achjo ![]()