Když rostou zoubky, nechce jíst

76
31.1.10 22:24

nechce jíst

Vadí, když do osmiměsíčního dítětě dostanu za celý den jen pár lžiček příkrmu, když mu rostou zuby /má nalité asi čtyři a dva už jsou venku/. Pije teď hlavně v noci. Jinak je bez horeček a ani nepláče, jen mi zavře pusu silou a jsem z něj vedle jak ta jedle. Jí dobře jeden den a druhý den nic. Trvá to teprve čtyři dny a bojím se, kdyby to tak pokračovalo. Jinak má 11 kg, takže žádný podmíráček, je vysoký 75 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
892
31.1.10 22:35

myslím že nevadí, zoubky bolí tak bych ho nechala, možná bych zkusila bílý jogurt, je to studené, tak by to zoubky mohlo zchladit a udělat líp :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
31.1.10 22:58

Ahoj, náš mladý má taky zamčenou pusu, jak mu lezou zuby. Leze mu jich většinou něklik najednou a trvá to někdy i týden, co jí opravdu malinko.Mám pocit, že teplé jídlo do něho opravdu nedostanu. A taky jí raději řidší, ačkoli normálně jedl kousky sám od sebe i bez zubů 8-o . Není podmíráček, takže nestresuju. Však to dožene. Myslím, že je to hodně bolí. Synek mívá pravidelně i horečky, takže nic moc. Naštěstí mu lezou zuby po čtyřech najednou, takže to snad už brzy skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
1.2.10 07:41

ahojky-na lezoucí zoubky jsem používala CALGEL…vždycky jsem ji mázla před jídlem,bolavé místečko znecitliví a jedlo se…a před spinkáním…můžu doporučit… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
1.2.10 09:23

my taky u zoubků nejedli, já ale mastila Mundisalem, Calgel se mi zdál slabý, nás to trápilo teda fakt hooodně, se vším všudy-horečka, nejedl,nespal, řval..príma období,ještě že už nám zbývá jen poslední :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
1.2.10 09:46

Itram, tak jako bych cetla o nasem expertovi. Dasnicky nijak extra nality nema.. jen mu prosvitaj dole 4 zuby (jeste zadny nema) a uz tyden je to na pest. Ji malo, spi malo a ustavicne rve :twisted: Na pusu si neda sahnout, zacal odmitat flasku…chvili mu vadi, ze nema dudlik, pak mu zas vadi, ze ho ma… Jestli to takhle pujde dal, tak me odvezou.
Itram, ja do nej taky narvu hrozne malo jidlo. Kojit chce jenom chvilku a hned se odtahuje a s prikrmama je to taky dost bida. Tak snad to vsechny prezijeme ve zdravi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
1.2.10 10:49

Díky všem, tak jste mě uklidnili. Zubům zdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Claudia2010
25.10.10 19:14

Ahoj, nam lezou ted a je to hruza! Take neji nic nez suchy chleb, to ma rada! Dva dny silene horecky, vcera vecer az 40*C, dnes jiz sice bez teplot, zato rev celou noc a ted cely den. Uz jsem z toho sediva! Kdy to bude u konce? Ach jo, ty zuby!!! :zed:

• Citovat
  • Upravit
25.10.10 19:18

40°C při zubech 8-o - to bych se bála, že to bude něco jinýho :think: Mě takhle nejedl a teplotoval a měl herpetickou angýnu například :nevim: Já myslela, že při zubech je jen zvýšená teplota (ne horečka) a je teplá spíš jen hlavička a ne i v prdelce :nevim:
Zkus nevyloučit ještě variantu nějaký virózy. Rozhodně teplotku srážet dolu, hodně dávat pít, jídlo nenutit, spíš nabízet třeba jogurtík apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
25.10.10 21:22

Kristýna měla taky při zube až 40 st horečky. A k tomu průjmy nebo záácpy.

Doma jsem měla léky na srážení teplot a tehdy (před 13 lety) mi dr dala i 2 diazepamy so pytlíku, kdyby přišly křeče, ať jí dám půlku.

JInak jak píše matka představená, co nejvíc dávat pít, jogurty a vše, co tak nějak „hladí“ bříško a co má ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.12.10 13:36

Mam stejny problem, dcera ma 14 mesicu, ted ji roste spicak a uz ma i ctyri stolicky, ale nechce mi skoro vubec jist prikrmy. Treba tyden, mi sni jen dve az tri lzicky k obedu a to same svaciny. Jedine co sni je mleko nebo kase z lahve. Je to opravdu sileny. Pak ma treba pet dni kdy ji normalne a zase tyden skoro jen na mliku. Bojim se aby ji to vyzivove stacilo. Snazim se ji do jidla nenutit ale pokud uz neji tyden tak je to docela stresujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.12.10 22:40

dobrý den, opět ty zoubky. Náš prcek má teď pět a půl měsíce a zhruba od pondělí nám hrozně mizerně papá. Nechce ani pít, prostě děs. Jediné co do něho nacpeme je v noci ve spánku. Přes den opravdu maličko. Na čajíky a vůbec tekutiny není zvyklý, zatím jsem nedávala a příkrmy, tak tady jsme pouze na několika lžičkách mrkvičky v poledne. Prospívá krásně, takže příkrmy jsme neřešili. Dneska už jsme byli u doktorky, aby se nám na něho mrkla, protože jsem si myslela, že má nějakou virózu a proto nechce papat. Nic nenašla akorát říkala, že má nateklé horní dásničky. Nepoznala jsem to. Takže naše problémy asi budou začínající zoubky. Akorát nám naše doktorka tvrdí, že zpravidla u růstu zoubků nebývá u dítěte nechutenství a že se jí nezdá, že by si z důvodu těch zubů nevzal jídlo. Mě se to ale nezdá, co jsem pročetla diskuse tady, tak skoro všechny mamky říkaly, že děti jim málo papaly při růstu zubů. Takže mám dotaz, jestli taky vaše mimčo u zubů nejedlo, tak jak dlouho vám trvalo, než se všechno vrátilo do normálu. Jinak teda musím říct, že Honzík je jinak úplně v pohodě, bez teplot, není nějak výrazně mrzutý nebo uplakaný, hůř usíná a spinká tak nějak mělce. Jo a naskočily mu jakési pupínky, ale to dnes večer, takže zítra to může být pryč. Váží kolem 7 kg, takže by měl vypít už něco kolem litru, ale teď dává tak max 700 ml. Jsem se hodně rozepsala, ale jinak to nešlo :kytka: . Děkuji.
PS: a může být u růstu zubů i zasoplený. Někde jsem četla, že je to možné. Protože ten náš rarach se teda i soplí, ale nepřijde mi, že by měl klasickou rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
27.6.11 20:41

Ahoj holky mam 10 mes. chlapecka. a asi tak 3 nebo 4 dny nechce jist nic jineho nez krupky, banan, kasi s UM a MM a nebo si vezme ovoce do ruky nebo zeleninu obcas. driv papal pekne. muzou to byt zuby? spi normalne,ale casto si strka palec do pusinky. krome MM pije i vodu nastesti. mam strach, aby mu neco nebylo, ma ted 8,5 kg.mame teprve 2 dole, ale nic natekhleho nema. dneska jsem mu zkusila dat jogurt s jablkem a nechutna mu to. myslite, ze mu ho nabizet dal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
27.6.11 21:11

Ahoj, taky ted resim stejny problem s tim rozdilem, ze Johanka odmita jidlo uplne. Rostou ji horni jednicky - jednu uz ma prorizlou, druhou jenom spicicku. A uz skoro tyden jsem do ni nedostala ani lzicku. Zavre pusu a neotevre a nedostanu do ni ani lzicku s kapickama.. Predtim jsme tesne zacali, jedla prikrmy asi 3 tydny, ale v pohode snedla k obedu malou sklenicku a vecer kasi ze 100 ml vody… Pak asi 2 dny jedla min a pak prestala uplne :-(
Doufam, ze az ten zub vyleze, ze zacne zase jist, nebo z ni zesilim.. :cert:
Jen ted nevim, jestli ji to furt nutit, at ji jidlo uplne neznechutim, nebo na par dni prestat uplne? A zacit znova az bude venku.. Porad hodne kojim, tak hlady snad netrpi. V 7 mesicich ma skoro 9 kg.

Zuby, pohroma huby :pankac: :pankac: :pankac: Tak at je to rychly.. U nas i u vas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
27.6.11 21:23

Mojí malá také zrovna lezou dva dole.Trága.Skoro nejí.Jen studený meloun,rohlík a banán.Naštěstí stále kojím,takže hlady mi nezemře ale je jí 13měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.