Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
malej taky zavre pusu a nic do nej nedostanu, kdyz mu rostli ty prvni dva tak nechtel zeleninu ,ale ostatni jedl ,ale ted nechce skoro nic. ja rano, v poledne a vecer a v noci, no uvidime. a to nas jeste ceka zubu hruza ![]()
No ja mela dneska v noci pocit, jako by ji rostly vsechny najednou a i s moudrakama.. ![]()
majdula: no jeste ze jim moudraky jeste nerostou, je fakt ze me ,kdyz boli moudrak tak je to dost neprijemny co teprve , kdyz jim rostou treba 2 nebo 4 naraz
Malej si taky při růstu zubů nenechal strčit lžičku do pusy, zavřel a nepustil. Přitom předtím papal ze lžičky už pěkně. Akorát u nás to už trvalo přes týden, tak jsem vyměkla a dávám mu příkrmy ve flašce. Masozeleninový naředím koj. vodou a udělám mu z toho polívku do flašky a ovoce přidám do UM jako koktejl a večer do řídké kaše. Z flašky baští hezky.
No snad nebude problém přejít zase zpět na lžičku.
Jo a Vigantol mu teď kápnu na dudlík, nebo na savičku od flašky. Odkoukla jsem to v nemocnici, kde to dávali na dudel.
melanka píše:
Malej si taky při růstu zubů nenechal strčit lžičku do pusy, zavřel a nepustil. Přitom předtím papal ze lžičky už pěkně. Akorát u nás to už trvalo přes týden, tak jsem vyměkla a dávám mu příkrmy ve flašce. Masozeleninový naředím koj. vodou a udělám mu z toho polívku do flašky a ovoce přidám do UM jako koktejl a večer do řídké kaše. Z flašky baští hezky.
No snad nebude problém přejít zase zpět na lžičku.
Jo a Vigantol mu teď kápnu na dudlík, nebo na savičku od flašky. Odkoukla jsem to v nemocnici, kde to dávali na dudel.
Tak to u nas nebude reseni.. Dalsi s cim totiz bojueme je piti - je kojena a neumi pit a vlastne ani nechce. Kdyz ji dam vodu, caj, stavu, klidne i odstrikane MM treba na lzicce, nebo co ji tam nakape samo z lahve/hrnku tak poprve to z soku spolkne a podruhy uz rve preventivne jen co se s tim priblizim..
Takze ted mam bajecny obdobi - neji, nepije, nespi, rve..A misto dudlika ma prso..
Deti, to je radost ![]()
Neboj, ono to období skončí a zase se vrátí k normálu. Tak jako já doufám, že zase začneme papat ze lžičky. ![]()
Chce to jen vydržet. Hlavní je, že prospívá.
Majdula83 píše:
Takze ted mam bajecny obdobi - neji, nepije, nespi, rve…
Nevím, jestli ti to v něčem pomůže, ale buď ráda, že dcerce začaly růst zoubky poměrně brzo, myslím, že čím menší dítě, tím je to snesitelnější.
Já jsem u naší cácorky na ten první čekala až skoro do roka, přestože už od snad tří měsíců měla občas nateklé dásně a slintala jak malá doga. Doteď jí ještě čtyři zoubky chybí (zadní stoličky), jenom se to na ně chystá, a já už se nemůžu dočkat, až se proklubou, protože doufám, že se mi vrátí moje zlaté děťátko místo té malé příšerky, kterou občas doma najdu. Když ji bolí zoubky, tak
- nejí, ale vypije i dva a půl litru vody za den, takže o odplenkování si můžu nechat leda zdát - je jak průtokový ohřívač
- nespí, pokud usne, tak jedině při nošení (11 kg!!!)
- nemluví - přestože za normálních okolností už krásně povídá, v „zubních“ dnech se vyjadřuje převážně kňouráním, což mě přivádí k šílenství
- a jako bonus přidávám totální negaci všeho (půjdeme ven? ne! tak teda budeme doma. neee!!!) a bojkot běžných činností jako je převlékání, přebalování, koupání a česání, které se v tyto dny mění na boj typu mortal kombat.
Takže vydrž. Když si budeš pořád říkat, že může být ještě hůř, třeba to pomůže. ![]()
Dik, tak snad ji teda vylezou driv ![]()
Ja jenom doufam, ze zase zacne papat… (ja i moje mamka jsme pry jako male vubec nejedly, tak se modlim aby to bylo ze zubu a ne podedeny…)
Holky a co sušenky? Máme od zubáka tip že žmoulání sušenek masíruje dásně a zoubky pak líp rostou ![]()
8petule8 píše:
Holky a co sušenky? Máme od zubáka tip že žmoulání sušenek masíruje dásně a zoubky pak líp rostou
Jj to je pravda.Dávám od nestlé dětské a od Hippu.Moc jí chutnají a zuby se nám rozrostli ![]()
helenkanai píše:8petule8 píše:Jj to je pravda.Dávám od nestlé dětské a od Hippu.Moc jí chutnají a zuby se nám rozrostli
Holky a co sušenky? Máme od zubáka tip že žmoulání sušenek masíruje dásně a zoubky pak líp rostou
Holky já nevím, mě se to nezdá, po sušenkách přece nerostou zoubky:-)Ty vyrostou, až je jejich čas.
A že to zrovna doporučil zubař, sušenka rovná se cukr ![]()
Asi měl na mysli žvýkání, ale to stačí i chlebová kůrka, nemusí to být nutně sušenka.
Tím že to prcci žvákají se masíruje dáseň a tím se podporuje růst toho zoubku ![]()
8petule8 píše:
Tím že to prcci žvákají se masíruje dáseň a tím se podporuje růst toho zoubku
Tak na to by stacilo, kdyz bude okusovat nejaky masazni kousatko, ne? Nemusi rovnou kousat sladke susenky… ![]()
No a nebo od Hippu rýžové opatky - bez cukru.Jinak ty keksy od Hippu jsou také bez cukru.A nebo jak tu někdo psal tak třeba kůrka od chleba.Jinak nám zase lezou daší dva zuby najednou a pěkný maso.Malá je nafouklá,prdí,má průjmíček ![]()