Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, dost jsem si lámala hlavu, jak tohle téma nazvat, ale nic lepšího mě nenapadlo?
Prostě bych ráda věděla, zda vám manžel/přítel dává vědět, zda dojel do práce nebo na služební cestu, atp.? Prostě, když někam jede sám (bez vás), tak jestli dává vědět, zda v pořádku dorazil na místo? A když ano tak, jestli to dělá sám od sebe nebo si o to vždycky musíte říct nebo mu to připomenout?
Já jsem od přírody dost opatrný člověk, který „řeší“ spoustu věcí a přiznám se, že se mi vždy „uleví“, když vím, že manžel někam v pořádku dorazil. On je ale od přírody pohodář a optimista a říká, že „jede, aby dojel“ a ne „aby nedojel“. Takže se vždy sám od sebe ozývá, jen když jede nějakou delší trasu, ale příjezdy do práce ne (dojíždí do Prahy po dálnici cca 40km.). Já ho tedy většinou „vidím“ přes Windows Messenger, a když se objeví Online, tak mu dám pokoj. Ale když má od rána jednání, tak to ve mě hlodá a pak ho stíhám SMS, aby se ozval. On se pak vždy ozve a nic nevyčítá, ale stejně mi to není moc příjemné… Taky ho nechci úkolovat pravidleným hlášením, protože má starostí dost a nechci, aby měl pocit, že ho hlídám, jak malého kluka.
Už jsem i na sobě pracovala
a snažila se to nesledovat a prostě věřit, že vždy dojede, ale příběh Dini, resp. jejího manžela, mě zase hodil zpátky. ![]()
Tak by mě zajímalo, jestli jsem takový „ustaraný exot“ jen já nebo je na tom někdo podobně.
Díky za vaše příspěvky.
Ahojky,tak já jsem na tom stejně,mám to od mala už odkoukaný od rodičů,kteří se taky vždycky informovali,že jsou na místě,že jsou v pořádku atd a dělají to tak do dneška.
A já dělám to samé,já chci vědět ale po každým kdo od nás jede,takže když jede z návštěvy kamarádka,brácha či teta vždyck mi musí zavolat že dorazili v pořádku a když se mi háhodou dlouho neozývají tak hned volám.
Přítel ten už si na to zvyknul,takže už mi volá automaticky asi aby měl ode mě klid
Ale dneska je fakt taková doba,že se člověk o ty svoje nejbližší opravdu bojí.
Ahojky ![]()
nejsi. Já se taky ozývám jestli dojel v pořádku a jsem trochu nervózní, když nemám info. I při cestách do práce. Když cestuje někam dál tak to ho bombarduju tak dlouho dokud nevím, že je ok.
Ne že bych byla nějaká stíhačka, ale prostě mám o něj taky strach a když dá vědět že dojel dobře, jsem klidná.
Jinak buď v klidu, taky se nenaučil dávat mi vědět sám od sebe… občas se taky musím domáhat ![]()
Ahoj,neboj nejsi sama.Manžel jezdí s kamionem,takže takové starosti mám na denním pořádku.Máme domluvu takovou,že večer,když zastaví,prozvoní.Pokud je v ČR,tak si zavoláme,jinak funguje prozvánění nebo SMS.
V létě jsem klidnější,ale za takoveho počasí,jako je ted',mi nervičky hrajou.Ted' je naštěstí doma,tak můžu být v klidu.
Jumo, jsem na tom stejně jako ty, manžel se mi vždy hlásí prozvoněním, že dorazil na místo určení. Někdy teda zapomene a tak když se neozývá fakt podezřele dlouho, tak mu píšu sms. Ale u nás to funguje i opačně, když někam jedu já, tak taky manžel chce vědět, jestli jsem v pořádku a tak taky prozváním. Takže my jsme asi ustaraní exoti oba
. A to ještě když jedem od našich tak musím prozvánět mamku, že jsme zpět v Praze
Když nebyly mobily, tak to bylo hrozný, to nebylo jak dát vědět a když byl problém, tak si člověk mohl zavolat leda tak z okna ![]()
U nás je to taky tak, že dáváme vědět oba, ze začátku mi trošku trvalo vysvětlit mu že to není kvůli tomu abych ho hlídala ale že jen chci vědět že je v pořádku, on vlastně jezdí celý den, tak chci je vědět tak dvakrát denně že je v pořádku, kór když je takový počasí jako dneska. Pochopil a dělá to, pokud má moc práce a neozve se napíšu sms já.
Ahojky, tak s manzelem jsme dohodnuti, ze vzdy da vedet, ze v poradku dojel treba na nakladku, vykladku, po skonceni vykonu atd… (je to kamionak). On uz si zvykl na to, ze jsem hrozny plasan
… proste treba i kdyz vim, ze napr. v Anglii bude az nekdy po pulnoci a ja nahodou usnu, tak stejne mi i takhle pozde napise sms nebo prozvoni dokud telefon nezaklapnu. Abych vedela, ze je v poradku.
Libu, teda zavidim, ze je ted manza doma (muj sice taky, ale pred chvilkou prisla sms, ze v pondeli nastup) … v tomhle silenem pocasi se fakt desim…
Ahoj, taky sleduju… Bojím se o to víc, že jsme při autonehodě přišli o taťku. Taky za to nemohl.
Manžel taky sleduje, dojezdy nám hlásí i tchánovci a švagrová se švagrem.
Pokud se mi z práce manžel neozve, volám já. Bohudíky máme volání za pakatel…
Ahoj,manžel teda moc nikam daleko nejezdí,ale když,tak se mi hlásí sám.Jinak si běžně několikrát denně voláme,takže mám přehled,ale přímo po dojezdu do práce to není ![]()
Myslím,že tyhle obavy jsou úplně normální a tvůj manžel je holt z jinýho těsta ![]()
Ahoj, mě se taky „nehlásí“… A vzhledem k tomu, že už asi tak trochu znám jeho styl jízdy, vím asi tak kdy kde bude a pak volám sama - horší je, když mi to nezvedá… A říkám mu to pokaždé - až dojedeš, dej mi vědět… A nic… ![]()
My to řešíme tak, že si vždycky když někdo někam jede - já nebo manžel - prozvoníme, až dojedem na místo. Takhle o sobě vlastně pořád víme, už si to nemusíme ani připomínat, děláme to už automaticky. Teď dostal i starší syn k Vánocům telefon a učíme ho to taky tak.
Ahoj, tak já dojezdy nesleduju, ale to je spíš tím že mu stejně pak během dne ještě kolikrát volám kvůli blbostem… Ale jako kontrola to myšlený není, leda když jede za svou matkou (130km) a neozve se do cca 4 hodin od odjezdu tu tak mu volám jestli žijou. Dojezdy do práce by nemělo smysl sledovat, je průvodčí a řekla bych že vždycky se dá najít nějakej idiot vožralej bez jízdenky co mi ho za jízdy může vyšoupnout ven… Ikdyž naštěstí jezdí většinou ty vlaky co nejdou za jízdy otevřít.
Ahoj.
Taky se přidávám. Můj manžel jezdí každé pondělí na Moravu 300 km tam a 300 zase zpátky, někdy když musí, tak jede i ve středu v pátek…Je to hrozný.. Taková dálka, na víc to není zrovna ,, klidný řidič´´ nevydrží se plácat za nějakym škopkem…Je sice dobrý řidič, ( hlavně když jsem byla těhotná, jsem si ty jeho jízdy fakt užívala… vždy, když jsme jeli pozdě na gyndu, tak jel tak, aby jsme tam byli včas…) občas se i bojím..
. Ted už je to teda lepší(když jede s náma, jak to valí když je v práci, to nevím..)
I jemu dělalo problém se mi nahlásit, že dojel dobře, ale časem jsem si to nahlašování vynutila ( D1 jako vysvětlení postačí) a vždycky, když přijede na Moravu, tak písne Dojel jsem v pořádku.. úplně to stačí. ![]()
Pak už at si schůzuje ![]()