Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn to měl taky. Furt polohuj, až víc poroste hlavička, tak se to srovná.
Samozřejmě ale záleží, jak moc.
Příspěvek upraven 18.04.24 v 12:43
Syn také měl, byl teda starší. Polohování bylo k ničemu, tak jsme konzultovali na Plagio klinice, nosil 3 měsíce helmičku (kraniální remodelační ortézu) a teď má hlavičku krásnou. Ty helmičky se dávají tuším od půl roku věku, ale určitě bych se na Plagio mrkla a něco si o tom zjistila, ať když tak můžete včas zakročit. ![]()
My jsme byli doporučeni z dětské neurologie na RHB. Kde nám pomohlo cvičení podle Vojtovy metody.
Já jsem musela kvůli slehlé hlavě cvičit s dětmi Vojtovku. Bylo to peklo, ale pomohlo to
S prvním klukem jsem cvičila zase kvůli oslabeným svalům. U třetího jsem se tomu snažila vyhnout, ale stejně. A je lepší začít cvičit co nejdříve. Čím je dítě starší, tím má větší sílu a už se drží hodně obtížně v těch polohách, co jsou potřeba.
@Terezxx píše: Více
Přesně tak…čím dřív, tím líp. ![]()
Syn měl tenkrát taky asi 4 měsíce a bylo mi ho vždycky líto, jak u toho šíleně brečel a vztekal se.
Ale chce to opravdu cvičit pečlivě a hlavně pravidelně a výsledky pak budou vidět.
Dcera to měla kolem 3.měsíce dost výrazně. Polohování a následný pohyb pomohl👍
Ahoj maminky
muzu se zeptat, zda z vas ma nektera zkusenost, ze vase miminko melo slehlou hlavicku? Upravilo se to samo nebo to zustalo? Bohuzel i pres polohovani, tam mirne slehnuti je.