Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevíte prosím, jestli je možné si jednorázově vzít prášek na spaní-mám Zolpidem, když kojím miminko? Beru nově AD asentru a 3 dny jsem nespala. Potřebovala bych se trochu vyspat abych vůbec mohla fungovat. Když si vemu jednou půlku prásku na spaní a budu kojit, je to špatně?
Malá flašku neveme abych jí dala pak UM a moje odsála a vylila..
Jak staré miminko máš? A jak budeš kojit, když budeš spát? Proč nespíš víš? Poradila si se s lékařem třeba na změně medikace, že ti nedělá dobře? AD s léky na spaní by si měla konzultovat s lékařem a ne se ptát na emiminku kde nikdo nezná tvůj zdravotní stav a přesnou situaci… Přeju ať je brzy lépe ![]()
Ahoj, na netu jsem našla: „Biologický poločas zolpidemu je 2-2,6 hod, tzn. že do 16 hodin je lék zmetabolizován. Během této doby mléko odstříkejte a znehodnoťte.“ Takže si musíš odstříkat dopředu a pak jí to dát flaškou nebo stříkačkou. Nebo zkusit UM. Co máš za flašky, že je nechce?
Prober to s lékařem, AD mohou mít takové vedlejší účinky, než zaberou. Jak staré máte miminko? Osobně si myslím, že je lepší jednorázově užít prášek na spaní, než tolik dní nespat, každopádně musíš mít zajištěné, že někdo na dítě dohlédne a nakrmí ho, protože po prášku můžeš být trochu mimo.
Malé jsou 4.5 mesice. Manzel by dohledl v noci na me i na malou.
@Lucimiminko a co když se to bude opakovat? Být tebou zajdu se poradit s lékařem… Práškem problém nevyřešíš…