Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já taky takhle psala se sestřenkou úkol a ona napsala ulyta - odůvodnění: je přece od hlemýždě a sýto od slova sypat!!!
Tak moje dcera psala pořád vydět, a když jsem zdůvodňovala, že to vy- tu není předpona, tak mě utřel mladší syn, že to předpona je, protože existuje to sloveso i s jinýma předponama - pr-dět a smr-dět ![]()
Náhodou je vidět, že přemýšlí. Kamarádky holka napsala hřbitov z tvrdým, a odůvodnila to tím, že tam ty lidi bydlí
A dneska je to paní ing. ![]()
@Eliška píše:
Tak moje dcera psala pořád vydět, a když jsem zdůvodňovala, že to vy- tu není předpona, tak mě utřel mladší syn, že to předpona je, protože existuje to sloveso i s jinýma předponama - pr-dět a smr-dět
Tak tohle mě rozesmálo ještě víc.
![]()
Holky, tak u dětí to ještě chápu, ale můj manžel mi krátce po seznámení do sms napsal PRYNCEZNO MOJE! a když jsem se ho pak ptala, tak to taky odůvodnil tak, že R je přece tvrdá souhláska
![]()
No já si tenkrát říkala, co je to za pitomce… a stejně jsem s ním zůstala ![]()
…u dětí dobrý! ![]()
můj bejvalej dokázal napsat „vzejtra“ a říkal, že když přece „včera“
a nebo napsal místo my…jako my všichni „mi“ a důvod? co když tam jsou i páni přece
![]()
A co teprve, když chyby dělají dospělí! To, co píšete, mě taky pobavilo, ale zároveň jsem si vybavila, že je někdo schopnej zaměňovat mi a my.
Já mému chlapovi vysvětlovala my a mi. A vysvětlila jsem mu to následovně: když jsme spolu, tak s tvrdým a když jsi sám, tak s měkkým. ![]()
No a pak se mě zeptal: A když jsem s kámošem?
Já: Tak ho máš tvrdého nebo měkkého?
On: Měkkého… a bylo vysvětleno a pochopil to
![]()
@Menzy píše:
Já mému chlapovi vysvětlovala my a mi. A vysvětlila jsem mu to následovně: když jsme spolu, tak s tvrdým a když jsi sám, tak s měkkým.
No a pak se mě zeptal: A když jsem s kámošem?
Já: Tak ho máš tvrdého nebo měkkého?
On: Měkkého… a bylo vysvětleno a pochopil to![]()
![]()
![]()
bozeeee to je super:-D