Slimák s tvrdým :-)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1610
1.10.12 21:15

Slimák s tvrdým :-)

Dobrý večer všem, posílám dál dnešní úlovek při domácí úloze z ČJ. Syn chodí do 4. třídy, domácí úkol mám pocit že je snad pro mě! Vyjmenovaná slova, dneska 3- z diktátu a domácí úkol. Při kontrole už nechápu jak může napsat slovo SLYMÁK (tedy s tvrdým) už úplně rozpálená a vytočená, protože on se to snad nikdy nenaučí!!! Víte co mi odpověděl? Maminko, ale slimák je příbuznej od hlemýžď, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
1.10.12 21:17
:pankac: :pankac: :pankac:

jednou jsem četla, jak nějakou matku zkosila SMS od syna „jdu domu boli me brycho“ - a on pak zcela logicky argumentoval, že R je tvrdá souhláska, proto napsal tvrdé Y :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
1.10.12 21:18

@denca29 to nemá chybu! :potlesk: :pankac: takhle mi odpovědět syn tak v první chvíli bych nevěděla jak zareagovat jak by mě zaskočil a pak bych padla mrtvá smíchy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
1.10.12 21:21

Můj bratranec když se učil ve škole mláďata zvířat a jejich „rodiče“ tak tvrdil že: táta od kuřete je kuřák, mládě krávy je kravinec, táta selátka je prasák atd.. a chudák to myslel vážně, mi brečeli smíchy a on malej nechápal :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
1.10.12 21:22

Takhle od srdce jsem se dlouho nezasmála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.10.12 21:24
@denca29 píše:
Dobrý večer všem, posílám dál dnešní úlovek při domácí úloze z ČJ. Syn chodí do 4. třídy, domácí úkol mám pocit že je snad pro mě! Vyjmenovaná slova, dneska 3- z diktátu a domácí úkol. Při kontrole už nechápu jak může napsat slovo SLYMÁK (tedy s tvrdým) už úplně rozpálená a vytočená, protože on se to snad nikdy nenaučí!!! Víte co mi odpověděl? Maminko, ale slimák je příbuznej od hlemýžď, ne?

Taky jsem ve druhé třídě napsal do písanky (měli jsme psát podle obrázků) „miš“, „ríč“ a „kopito“… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
1.10.12 21:25

@denca29 WOW! Dospěláka by to nenapadlo. Inteligentní. Chytrej. Jak si to odůvodnil. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300

Se tu válím smíchy. To fakt nemá chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631

@denca29, to je krásný :mrgreen: :mrgreen: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
1.10.12 21:26

@peťulís to jsou taky úžasný hlášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
1.10.12 21:29

:mrgreen: jak mu to pali :pankac: muj manzel pry napsal ve skole pri diktatu ve slove BABICKA taky tvrde Y, a na otazku ucitele, jak je to mozny, ze to neni vyjm. slovo, tak odpovedel-To neznate moji babicku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
1.10.12 21:30
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
1.10.12 21:35

Brečím smíchy......jsou to zlatíčka :* :* :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
1.10.12 21:36
@peťulís píše:
Můj bratranec když se učil ve škole mláďata zvířat a jejich „rodiče“ tak tvrdil že: táta od kuřete je kuřák, mládě krávy je kravinec, táta selátka je prasák atd.. a chudák to myslel vážně, mi brečeli smíchy a on malej nechápal :-D

Tak dceru jsme dlouho učili mláďata zvířat. Podotýkám že toto je ze školy z prvouky, žádné školkové dítku:
Kráva má kravátko, prase má prasničku, pes má pejsčátko, ovce má ovčátko…

A u dikrátu napsala sýdliště-ptala jsem se co to znamená, to tvrdé y a bleskově odpověděla, že je to od slova bydlet.Na sídlišti se bydlí.

Příspěvek upraven 01.10.12 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
1.10.12 21:36

Inteligentní klučina :mrgreen: se válím smíchy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...