Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No tak překladač máš už teď bez problémů k dispozici v mobilu, pokud máš data. Přidanou hodnotu sluchátek tedy nevidím, protože pokud to potřebuji, mám možnost překladu již nyní.
@Anonymní píše: Více
Tak překlad bude vždycky se zpožděním, často nepřesný, bez kontextu. Konverzace nebude plynulá, ale rozsekaná technikou. Navíc aby to bylo efektivní, tak musí mít sluchátko i ten druhý, protože jinak sice budeš jakžtakž vědět, co říká ten druhý, ale ten druhý bez tvé jazykové znalosti, komunikace bude v koncích. Takže pro vás to stejně přínos mít takový nebude, to by muselo fungovat opravdu globálně ![]()
Místo čekání, až to „za nás vyřeší“ technologie, mi dává mnohem větší smysl zlepšit si angličtinu a klidně přidat další druhý cizí jazyk.
Osobně bych to nevyužila, radši investuju čas do sebe, abych se bez takových technologiích mohla na cestách obejít, zas tak těžký se naučit jazyk na běžné úrovni, aby ses nějak domluvila, fakt není, navíc si tím trénuješ mozek, což čím jsi starší, tím to bude víc a víc prospěšnější, a to je i vědecky dokázáno ![]()
Nevyuzila. Naucila jsem se nekolik jazyku a pochopit dalsi jazyky je tim padem jednodussi, takze se vzdycky nejak domluvim. A kde to nejde, tam pouziju prekladac.
Máte někdo zkušenost se sluchátky s překladačem? Těším se až to bude běžné a dostupné, ale vlastně si tu konverzaci moc nedovedu představit. Třeba cestování se asi pro nás dost zjednoduší, ale znamená to obecně, že se lidé přestanou učit cizí jazyky a budeme ještě víc hloupnout? Využili byste je?
V naší rodině umíme všichni tak nějak průměrně anglicky, ale tím končíme, tak pro nás by to asi přínos byl.