Sluchový test miminka

1
22.9.26 13:22

Sluchový test miminka

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenost s tím, že miminku v porodnici nevyšel screening sluchu na obou uších, ale nakonec bylo všechno v pořádku. Naší malé screening nevyšel. V porodnici nám říkali, že to může být způsobené například plodovou vodou v ouškách. Znamená to tedy, že teď opravdu neslyší, dokud se voda nevstřebá, nebo může i přesto nějaké zvuky vnímat? Zkoušela jsem doma sledovat její reakce na různé zvuky, ale je to teprve párdenní miminko a bylo mi řečeno, že se podle toho nedá spolehlivě poznat, jestli slyší. Každopádně mě trochu znervozňuje, jak je klidná. Vůbec se nebudí zvuky domácnosti, nereagovala ani na rozbitý talíř. Měli jste někdo podobnou zkušenost? Také vám připadalo, že miminko neslyší, ale nakonec se screening nebo další vyšetření povedlo a všechno bylo v pořádku? Na ORL jdeme až za 4 týdny a já jsem z toho už teď hrozně nervózní. Budu moc ráda za jakékoli vaše zkušenosti. ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37130
22.9.26 13:33

Novorozence vetsinou provozní věci z domácnosti i větší hluk nevzbudí, to je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
22.9.26 14:02

Druhé dceři ho taky dělali nadvakrát, dva po sobě jdoucí dny ještě v porodnici - sestra, která ho dělala napodruhé říkala, že krom plodovky a jiných to může být i tím, že se nepodaří to ucho dobře otevřít a je potřeba to „mít v ruce“ :mrgreen: A jinak - tu druhou ještě ani teď ve třech týdnech neprobudí její sestra, která jí sedí u hlavy a ječí, takže bych nemalovala čerta na zeď, pravděpodobně to bude dobrý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.9.26 14:46

Myslím, že je to dost běžné, stává se, že ten test vyjde v porodnici špatně a při opakovaném testu je pak vše v pohodě. Přeji, ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3583
22.9.26 15:08

Souhlasím, že v porodnici ten první screening akustických emisí často nevyjde. A neznamená to vůbec nic patologického, v porodnici jsem viděla spoustu vyjukaných maminek a nakonec všechno ok. A miminko ještě několik týdnů po porodu dozrává, je klidnější, má biorytmus jako v děloze, odkud je taky zvyklé na nejrůznější zvuky- zvenku i z tvého těla, tlukot srdce a pulzace cév, trávicí pochody.. že ho nic nevzbudí není divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17133
22.9.26 16:04
@Pika385 píše: Více

Ahoj,

uklidním tě - moje obě dcery byly velmi klidné, spavé, nevzbudil je hluk (normálně jsme kolem nich fungovali, jela TV, hudba, u mladší jsme starší netišili… ) a obě slyší dobře. Se starší jsme byli opakovaně na kontrole sluchu a nakonec z toho byla vývojová dysfázie = neslyšela špatně, ale mozek nerozuměl zadání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
22.9.26 17:45

Dcera se neprobudila ani na alarm monitoru dechu, a to si myslím, že jinak probudil celý barák a slyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí