Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucík 25 No to máš pravdu že neviděla
ale co si pamatuju tak to tak hrozné nebude ![]()
@Ter91 Děkuju…taky ti přeji zdravé miminko a ještě si užij těch pár týdnů, které ti coby těhotné zbývají ![]()
Lucíku, a podle čeho soudíš, že tolik nabereš? Já jsem třeba v prvních třech měsících zhubla, ale pak jsem během dvou měsíců nabrala 10kg najednou - a to jsem se nijak nepřejídala!!!To tělo si ten deficit stejně nakonec vybralo po svém
A teď jsem na konci sedmého měsíce a zase jsem za poslední dva měsíce nic nepřebrala - teď zas naopak asi žiju z těch zásob
…a to jím furt stejně! Já jsem zastánce toho, že tělo si samo řekne, co potřebuje (ale samozřejmě se nesmíš přežírat
)
A neboj - hodně ti toho zůstane v porodnici, jak píší holky
Já jsem v prvním těhotenství nabrala 7 kg do začátku sedmého měsíce, pak jsem teda začátkem toho sedmého měsíce rodila, málá neměla necelých 1,5kg, ale stejně jsem všech 7kg nechala v té porodnici
Takže neboj se nic ![]()
Dle mého soudu funguje jen velmi zdravá a vyvážená strava, žádné přejídání a žádné sladkosti.
Já jsem dostala těhotenskou cukrovku, musela jsem držet dietu a počítat množství sacharidů. Sice jsem neměla žádný problém s váhou, ale i tak jsem dodržováním diety zhubla (a to jsme párkrát zhřešilan a chuťově netrpěla). Celkově jsem v těhotenství přibrala jen 3 kg a malá je krásná a zdravá. Váha před porodem 53 kg, po porodu 50 kg.
Moje rada: úprava jídelníčku - hodně zeleniny, netučných bílkovin, 3 kusy ovoce denně a hlídat množství cukrů, a to jak rychlých (cukr a sladkosti), tak i pomalých (přílohy, chleba…).
Já rodila se 108 kilama, žádné zdravotní problémy naštěstí nebyly. V těhotenství jsem přibrala 18, ještě mi 5 zbylo
![]()
@Kačí.X já už bych z těch zásob nejradši vydržela až do porodu
Jsem na rizikovým, přestala jsem kouřit a nikdy sem nebyla žádnej drobeček, tak se jen děsím jak se stím vypořádá to moje maxi tělo ![]()
@Klementýnka jé tak 53 kilo sem měla naposled před 6ti rokama. snažím se jíst zdravě a hodně pít, tak snad to bude mít nějaký účinek.
@Anonymní píše:
Já rodila se 108 kilama, žádné zdravotní problémy naštěstí nebyly. V těhotenství jsem přibrala 18, ještě mi 5 zbylo![]()
Právě těch zdravotních komplikací se bojím, čert vem kila, ty snad potom nějak schodím.
Luciku, třeba z těch zásob budeš brát
Co ty víš! Já musím ležet od začátku šestého měsíce a právě za ty poslední dva měsíce jsem nic nenabrala. A před tím, když jsem byla nejvíc aktivní, tak jsem přibrala nejvíc
Takže fakt nevím, jak moje tělo funguje
Ale když budeš jíst malé porce, častěji a tak nějak od všeho něco, tak si aspoň můžeš říct, že jsi pro to něco udělala. Rozhodně je blbost hladovět - ti bude akorát zle, uškodíš mimču a to tělo si to nakonec stejně vybere a v dvojnásobné porci!
@Kačí.X Hladovět nemůžu..stačí když se nenajím do půl hodiny po tom co jsem vstala a je mi špatně…takže u mě asi opravdu budou nejlepší častěji ty malý porce.
@Lucík 25 ahoj, jsem na tom dost podobně, jestli půjdu rodit s váhou pod 100kg tak to bude asi doopravdy boží zázrak
v každém případě platí snadné pravidlo necpat se sladkostma a zbytečně nepřejídat ![]()
Já myslím, že vše je o jídle, pokud nebudeš jíst sladké a trochu se hýbat a nepřecpávat se, tak nenabereš tolik.
@Kačí.X Tak jsem hubla, když jsem musela ležet, ochabuje totiž svalstvo a to je lehčí než tuk, mi bylo řečeno, až se zase budeš hýbat, tak můžeš přibrat.