Smím prodat dceřin pozemek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.9.20 11:49

@zrcadlo to sice ano, ale psala jsem, že k pozemku jsou lesy. Které je třeba kácet kvůli kurovcum a znovu zalesňovat. Tyto lesy tvoří nějakých 70% toho všeho. A to kácení stromů a znova zalesnění se taky bude muset někomu platit. Na což momentálně, když splacime hypotéku na dům nemáme peníze navíc. Rezervu samozřejmě máme, ale ne na stromy. Navíc, když tomu vůbec nerozumíme. Myslím, že kdyby to odkoupil někdo, kdo tomu rozumí poradi si daleko lépe

• Citovat
  • Upravit
14695
23.9.20 11:57
@Anonymní píše:
@zrcadlo to sice ano, ale psala jsem, že k pozemku jsou lesy. Které je třeba kácet kvůli kurovcum a znovu zalesňovat. Tyto lesy tvoří nějakých 70% toho všeho. A to kácení stromů a znova zalesnění se taky bude muset někomu platit. Na což momentálně, když splacime hypotéku na dům nemáme peníze navíc. Rezervu samozřejmě máme, ale ne na stromy. Navíc, když tomu vůbec nerozumíme. Myslím, že kdyby to odkoupil někdo, kdo tomu rozumí poradi si daleko lépe

A proč se proste nepoptate tchána, jak to delal dosud? Jak ty pozemky spravoval? A kolik ho to stalo? Mohl by vám dat i nějaké kontakty a tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16283
23.9.20 12:24
@Anonymní píše:
@zrcadlo to sice ano, ale psala jsem, že k pozemku jsou lesy. Které je třeba kácet kvůli kurovcum a znovu zalesňovat. Tyto lesy tvoří nějakých 70% toho všeho. A to kácení stromů a znova zalesnění se taky bude muset někomu platit. Na což momentálně, když splacime hypotéku na dům nemáme peníze navíc. Rezervu samozřejmě máme, ale ne na stromy. Navíc, když tomu vůbec nerozumíme. Myslím, že kdyby to odkoupil někdo, kdo tomu rozumí poradi si daleko lépe

Proč děláte problémy tam, kde nejsou? Vy víte, jak to tchán dělal, kolik hodin práce a kolik peněz ho to stálo? Naši takhle kácí dřevo starému sousedovi, oni si navozí z lesa dřevo na celou zimu, jemu zaplatí zhruba pětinu běžné ceny (protože si to odpracují), on tu pětinu ceny pak použije na nové stromy, když je potřeba těžká technika (má to ve svahu, tak např. když se tam sesul kus svahu po přívaláku) apod. Rozhodně v tom neutápí peníze a drží si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.20 12:35

@Semtex právě, že tchán se o les posledních 30 let vůbec nestaral.

• Citovat
  • Upravit
4062
23.9.20 13:02
@Anonymní píše:
@Semtex právě, že tchán se o les posledních 30 let vůbec nestaral.

A proč jste ty pozemky vůbec přijímali, když o ně nestojíte a nechcete se starat? Prodávat je fakt blbost, peníze ztratí hodnotu rychle. Leda byste je obratem investovali do výhodnější nemovitosti, pak by to smysl mít mohlo.

Dost lidi už vám tu napsalo - pronajměte to. Určitě se najde někdo, kdo tam bude ochotně hospodařit. I kdyby vám to mělo pokrýt jenom daň z nemovitosti a zajistit, že se nebudete muset o nic starat, je to pořád lepší než to prodat a peníze ukládat na nějaký „spořící“ účet, kde se nezhodnotí ani o inflaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
23.9.20 13:24

Taky nechápu, proč jste to přijímali, když jsou to podle vás jen problémy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80250
23.9.20 13:32
@Anonymní píše:
Na pozemku není možné stavět, tudíž by dceři byl k ničemu. Je v chráněné krajine oblasti. Tudíž je tam umožněn pouze chov dobytka. Doteď tam měl krávy tchán, ale těch už se zbavil, protože ho to nebavilo starat se. Tudíž pokud v budoucnu dcera nebude chtít mít dobytek pozemek ji bude opravdu k ničemu. A starat se o 4 hektary.. To by bylo na nás opravdu moc.A asi jsem špatně uvedla ten přepis. Pozemek je prepsan na přítele, ale je tam dana podmínka, že ho musí obstaravat v zájmu dcery a po jejich 18 narozeninách pripadne ji…Nevím, jak to popsat ve zkratce je to tak, že přítel je jakoby zpravce toho pozemku, ale musí s ním nakládat ve prospěch dcery. Tudíž je pozemek její.

I v CHKO lze stavět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
23.9.20 13:46
@inkakřivák píše:
I v CHKO lze stavět.

Ale musí to být stavební pozemek. To bych si zas nemalovala narůžovo, jestli je to nějaké pole za vesnicí uprostřed dalších polí, tak jí jen tak pro její krásné modré oči nikdo změnu na stavební pozemek neschválí.
Nehledě na to, že bydlet by na takovém místě asi taky sotva chtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
23.9.20 14:21
@Kassy píše:
Ale musí to být stavební pozemek. To bych si zas nemalovala narůžovo, jestli je to nějaké pole za vesnicí uprostřed dalších polí, tak jí jen tak pro její krásné modré oči nikdo změnu na stavební pozemek neschválí.
Nehledě na to, že bydlet by na takovém místě asi taky sotva chtěli.

Ale situace může být za pár let jiná. Změní se územní plán, nějaký zbohatlík vybuduje v okolí hotel, příjezdovou cestu, lanovku nebo já nevím co a hodnota pozemků se několikrát znásobí. Já jsem tak podědila před 25ti lety pozemky s rybníčkem. Bylo mi 12. Pamatuji, že to chtěl kdosi tehdy koupit za 80.tis. Dnes se tam chystá vybudovat rybník na rybolov, další na koupání, cyklostezky…výkupní cena je velmi lákavá. Já prodat nechci, naopak si tam postavíme chatičku. Úpatí Beskyd. ;) Mě přijde, jako by zakladatelka hledala důvody proč to prodat a nehledá způsoby jak to udržet. Když se tchán 30 let o lesy nestaral, tak to tolik práce asi nedá. Navíc řešení vždy je. Nabídnout dřevo s kůrovcem za výhodnou cenu na otop - vlastní pokácení a odvoz. Za utržené peníze vysadit nové stromky. Ale ne každý má k půdě vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný