Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, kontrolujete pravidelne smogovou situaci u Vas ve meste?
U nas (Ostravsko) je vecne nedychatelno a ja uz nevim, co s tim. Jsem zoufala… kdyz neprsi, tak je zase tak spatny vzduch, ze stejne nemuzeme jit ven.
Resite to taky? Nebo chodite ven at je vzduch jakykoli ?
U nas je nedychtelne od listopadu do brezna
.
ahoj, tak ja bydlim na Ústecku a to je taky katastrofa, inverze uz 3 tydny, lezela jsem s malou v nemocnici, plno deti s pruduskama
i my, na inhalatorech, nevidim ani na krok.
spatne se dycha, kasleme…
kdyz nemusim, ven zasadne nejdu,ale ja musim
chodim do prace, do toho dnesni kontrola s malou u mudr. ale aspon jsme jely busem.je to hnus ![]()
Příspěvek upraven 15.11.11 v 14:08
Já si myslím, že v kritických dnech je lepší procházky dost omezit. Dnes dopoledne jsme byly doma, odpo vyrazíme jen na chvilku, doma je sice otrava, ale myslím, že je to lepší než aby malá dýchala to svinstvo. Jo a jsme z Prahy, dnes tu máme taky smradlavou mlhu ![]()
u nás v Jižních Čechách je to v pohodičce, ale vám tu situaci teda vůbec nezávidím ![]()
Sleduju situaci, ale ne na netu, ale oknem
já vím, je to asi na prd, ale člověk trochu vidí, jestli je tam dýchatelno, nebo humus. Moc se mi ven nechce, takže sleduju opravdu počasí a nebe. Ale zase tvrdnout doma je děsný. Daník je nevrlej. Když je to nejhorší, otevřu aspoň pořádně okno a nabalím ho do kočárku a houpu u okna ![]()
Dnes je u nás příšerně, ven nejdeme a ani nevím kdy vyvětrat
![]()
taky tady kousek bydlím (Ostravsko) krom smogu jsou kolem úžasní sousedi, kteří i dneska kdy je námraza a vlhko a mlha už od rána, že by se dala krájet, zapálí spadané listí nebo co za sajrajt…
s maličkým jsme byli venku párkrát, když bylo opravdu hezky, dneska to nemá cenu. když štípe z toho všeho nosohltan mě, tak co teprv malý bobiš ![]()
Asi bych nevytáhla nohy z baráku. Budu od středy na Ostravsku u rodičů až do neděle, a jediná naše vycházka bude asi do auta, z auta do obchodu a z obchodu do auta a zpět domů. Jinak to nevidím. Loni měla malá 4m když jsme tam byli 14 dní ve smogu, a pak jsme léčili kašel asi 14 dnů.
Jenže loni byla miminko co leželo a nic nepotřebovala, teď je to o nervy být s ní celý den doma.
Jsem z Ostravy Hrabuvky - nevidim z balkonu ani na chodnik jak je tu hnusne… ![]()
Ven chodime, ale spise tak, ze nekam dojdeme, ke kamosce na kafe, do herny, do obchodu a potom pekne supajdime domu, protoze delsi prochazka by mohla dopadnout pridusenim… ![]()
Uz at bydlime v tech Beskydech!!!!
Tak já si tenhle ,,hnus,, užívám, mám týden volno,venku není vidět na protější barák, celý den se proválím a prolenoším, ven vyběhnu jen venčit, takže pro mě parádička, že by bylo nedýchatelno jsem nějak nezaznamenana ale asi proto, že nejsem tak citlivá a na tyhle věci nereaguju ale pro lidi s AP, kardiaky to je hrůza, to uznávám …
Neratovice, Spolana nevypouští …
Příspěvek upraven 15.11.11 v 14:15
Chodíme do krámu a se psem, do školky, ze školky, na procházku určitě ne. Jsem z Krupky u Teplic, situace taky hrozná.
Příspěvek upraven 15.11.11 v 14:13
eseta píše:
u nás v Jižních Čechách je to v pohodičce, ale vám tu situaci teda vůbec nezávidím
zavist
tady svitilo tak jednou za 3 tydny ![]()
V Č.Budějovicích je to prý ok takže ven chodíme,ale těm na Ostravsku a okolí tedy nezávidim.Snad bude brzy líp.
eseta píše:
u nás v Jižních Čechách je to v pohodičce, ale vám tu situaci teda vůbec nezávidím
Pravda, u nás v Jižních Čechách je krásně - svítí sluníčko. Ale těm co tam mají smog nezávidím, my se snažíme být hodně venku, ale to by při smogu šlo asi sotva ![]()
Pardubice- není vidět na deset metrů, ráno to byla vůbec hrůza… Musím do města a ta představa, že se na přelomu 8. a 9. měsíce plácám tou „mlhou“ je pro mě už dost hrozná. Realita bude horší. Jenže za dvě hodiny už zase nebude vidět na krok před sebe. Vyvětrat se nedá… Za chvíli abychom chodili jako ti vietnamčíci, s rouškama… ![]()