Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak podle mypa na seznamu.cz v Brně není situace nic moc, ale tady je krásně jasno, modrá obloha, tak to přece nemůže být o smogu ani řeč, ne? ![]()
Ahoj jsem z Kladna, situaci kontroluju oknem, včera i dneska pěkný humus, mlha a hůř se dýchá. bohužel ven musím i s šestinedělním mimčem pro jeho starší ségru do školy, na kroužky atd. jinak bych paty nevytáhla. Doufám, že mu to nějak neuškodí ![]()
Ahojky, jsme z Bohumína a to je katastrofa
vyvětrat nejde a ven taky ne, ale když musíme, tak abysme byli rychle doma. je to hrozné a příjde mi, že je situace rok od roku horší ![]()
Já se od včera normálně furt dusím a nic nepomáhá ![]()
Barca12345 píše:
Jsem z Ostravy Hrabuvky - nevidim z balkonu ani na chodnik jak je tu hnusne…
Ven chodime, ale spise tak, ze nekam dojdeme, ke kamosce na kafe, do herny, do obchodu a potom pekne supajdime domu, protoze delsi prochazka by mohla dopadnout pridusenim…
Uz at bydlime v tech Beskydech!!!!
Nápodobně v Ostravě-Porubě…ještě,že se v lednu stěhujem aspoň do Václavovic…nejsou to sice uplně Beskydy,ale rozhodně je tam lepší vzduch než tady… Já dneska větrala jen jednou a to jsem se tak rozkašlala,že jsem se rozhodla,že radši tady budu ve svém smrádku než v tom hnusu z venku. Malý naštěstí ven nějak nepotřebuje…
holky u nás je krásne, tak jen fotecka aby vám to zvedlo náladicku
bude lip
jinak kdyz je hnusne taky nechodime ven, prckovi je 14mesicu ale radeji jsme doma, max. jezdime po návstevách
hnus, venku mlha, ven samo dnes nejdem, max. do obchodu, jsem chtěla konečně koupit dětem zimní botičky,ale takhle je nebudou potřebovat
![]()
brokianno - hm myslíš jako že Václavovice jsou opravdu daleko od mittalu
tam bych si tedy dům nikdy nepostavila ![]()
ps hnus který dýcháme není často viditelný, ISKO můj největší kamarád, bohužel ![]()
http://portal.chmi.cz/…data_CZ.html
Jsem z Ostravy a ven nechodíme. Od včerejška dokonce ani nevětrám. A to zima teprve začíná
Nevím, jak to těch několik měsíců přežijem. No asi jako každý rok, že. A víkendy na horách to jistí.
marra píše:
Tak jsem jsem z Beskyd,tady je super vzdousek,ale vam holky teda nezvaidim![]()
hruuuzaaaaaaa,kdo chce dam val azyl na par dni
Po Novem roce mame v planu stehovani do Frydlantu nad Ostravici, nemuzu se dockat… ![]()
U nas fakt nestaci mrknout z okna - bohuzel. Nekdy dokonce sviti slunicko a CHMÚ varuje, ze vzduch je treba i 5
.
Dneska je to takova sila, ze jsem radeji ani nevetrala … Radeji zaprdena loznice nez Mittalovsky smrad
.
Pripadam si nekdy zoufala a nevim, jestli je nejaka moznost, abychom to ovzdusi zmenili !
Ach jo… Kdyz mam z toho smogu depku, tak aspon mrknu na fotky od more a je trosku lepe
.
My jsme z Karviné a to je teprv nářez ![]()
Polétavý prach často vidět není, takže klidně svítí sluníčko a tady se producírují davy maminek s kočárkama, já si zapnu chmi.cz a tam koncentrace 3× překročená. Některé kamarádky se se mnou už ani nebaví, protože jsem jim x-krát odřekla procházku, protože byl prach. Ony stejně šly…jejich argument: „ale moje dítě z toho nekašle“
Máme doma čističku vzduchu, asi dva týdny a kdybyste viděly ten filtr!!! A totéž máme na plicích ![]()
Holky, co žijete v čistém prostředí, fakt vám závidím! Před náma je úkol - odstěhovat se. Takže teď hledáme prstíčkem po mapě, kde se dobře žije a dýchá, kde najde práci můj muž IT a já učitelka AJ-ČJ
Neznáte takové místo? ![]()
Nechodíme, jen z domu do auta, do školky a zase zpátky, syna i nechávám v autě a rychle vybavím dceru ve školce, nejdeme ani na nákup, radši to doufám jen v pár dní vydržíme, nestojí nám to za to mít nějaké zdravotní problémy…
Jinak situaci sledovat nesleduju, stačí se kouknout z okna…
hned jaku uvidím na naše auto před domem, situace bude o hodně lepší ![]()
dášo hodně štěstí, my to doma taky furt řešíme
dneska ISKO asi zamrzlo, protože tam není žádný údaj, hodnoty asi překonaly rekord ![]()
ty vole, sorry že jsem sprostá,ale už tam hodili data, Ostravsko samá 6
![]()
Příspěvek upraven 15.11.11 v 14:51
Hlásím Ostrava - Poruba - rákosníčkovo, mlha, zima, smog. Ven chodíme, ale ne na dlouhou dobu, tak 30minut. Když už mi doma skáče po hlavě, jdem na návštěvu nebo do herničky.
Přestěhovat se by bylo hezké, ale my Ostravu jinak milujem, a i kvůli práci dědinka nepřichází v úvahu.
Holky a myslíte, že ta čistička vzduchu je k něčemu? Vážně o tom uvažuju, ale aby to nebyly jenom vyhozené peníze.
Tak jsem jsem z Beskyd,tady je super vzdousek,ale vam holky teda nezvaidim
hruuuzaaaaaaa,kdo chce dam val azyl na par dni