Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Napadlo mě, jestli si to místo za ušima po umytí dobře vysušíš…
Myslím, že s tím nic moc nenaděláš. Někteří lidé to tak mají. Řekla bych, že se tam prostě jen zpotí. Já na to netrpím vůbec a např. můj bratr hodně. Všimla jsem si toho několikrát, když mu stříhám vlasy.
![]()
Tohle mívá ségra, trpí na přemnožené kvasinky a jediné co pomáhá je proti kvasinková dieta tj. vynechat veškeré cukry, včetně těch co jsou např. v bílém pečivu. Je to drsné, člověk v podstatě může jenom maso a zeleninu, ale pomáhá to.
Tímhle to asi nebude…nebo nevím, ale bratr nejí ani pečivo ani žádné cukry
Tohle měla moje dcera jako miminko. Neutírala jsem jí za ušima pořádně do sucha, měla to i zarudlé. Pomohlo tam párkrát jemně máznout framykoin a pak dávat pozor na to vysoušení.
Moje dcera to měla také jako hodně malé miminko. Jsem si pak říkala, že výraz voní miminkovsky je blbost ![]()
@Mína47 píše:
Moje dcera to měla také jako hodně malé miminko. Jsem si pak říkala, že výraz voní miminkovsky je blbost
Hm.. možná by to mohla být nějaká plíseň? V tom případě mytí nepomůže. Zkus dermatologii.
První co mi napadlo byla také nějaká plíseň nebo bakterie. Malá, když měla jako miminko takové ty novorozenecké stroupky, tak to byl děsný smradek.
Nejpravděpodobnější je nějaká mykoza a nebo bakteriální zánět. Zkuste v lékárně koupit něco antimykotického (začala bych fungucidinem) a mazat se s tím dvakrát denně. Pokud se to do týdne nezlepší, jděte k lékaři pro vhodnější mast.
Zkus mast Fungicidin, je na bázi Framykoinu, ale je proti kvasinkám
A nebylo by lepší nechat zjistit kožařku, co to je, a podle toho začít něco aplikovat? ![]()
Je mi to hloupé, proto i anonymně, ale už se musím zeptat - když si pár hodin po umytí přejedu prstem za uchem, těsně v té rýze za uchem od lalůčku až nahoru, tak pak na prstu cítím, že mi to tam smrdí. Hygienu dodržuji, vlasy myji obden, při mytí vlasů to za ušima vydrbu pořádně šamponem, při každém mytí obličeje (min 2× denně) zajedu prstama i za uši, nijak se nepotím, vlasy nosím rozpuštěné, ale nemám husté, že by mi zahřívali uši, naopak, zkoušela jsem i čistit každý večer pečlivě vatovou tyčinkou namočenou v pleťové vodě…Obvykle ráno stříknu za uši toaletní vodu/parfém, nemám strach, že by to bylo nějak cítit při běžném dnu, ale nenechám kvůli tomu raději sahat partnera na uši, natož je líbat…nesnáším náušnice…
Máte to taky někdo? Děláte proti tomu něco co funguje?