Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
HOlky, asi blbý dotaz, ale nestalo se mi to poprvé. Když vyperu ručníky, tak se stane, že občas nějakej tak nějak smrdí, ani tak moc ne sám o sobě, ale když se tím něbo něco utřu, tak to občas po tom smrdí i to místo. Jakoby když někde zapomene zmuchlanej mokrej ručník. přitom je rozvěšuju normálně a dělaj to občas. Ne pokaždý a ne stejná várky, vždy občas sem tam jeden. čím to může být? dřív jsem tře ba ručníky prala samotný, tak že by tím? ale to by smrděly všechny. zatím jsem si nevšimla, že by to byl jen jeden typ ručníku, občas bych řekla, že to tak nějak každej.
Třeba i to když věším triška velká, vzhůru nohama, tak se stane, že pak smrdí, to si třeba myslím, je tím, že jak je tam ten růkáv dolů v tom ohybu tak nějak přehnutej, že to může být tím, ale od jakživa to věším takhle a nevšimla sem si toho že by to před x lety dělalo taky. pračku máme novou a prášek používám asi stále stejný.
Jinak se normálně mejeme, pro rejpalky
tím to nebude ![]()
Ahoj, já to mám taky tak. Peru ručníky i třeba s jiným prádlem, ostatní prádlo krásně voní a ručníky smrdí, jako bych je někde nechala válet mokrý. Nevím, čím to je. Snad se to tu dočtu… ![]()
Tak to si počkám na odpovědi - bývalá spolubydlící si vždycky přivezla z domu čistou osušku a stejně tím hned smrděla celá koupelna
Dodneška nevím, čím to bylo…
Me se to stavalo taky a nejen u rucniku. A vzdy to bylo, kdyz jsem dala moc pradla do pracky.
Stejný - dokonce občas na něco přijdu, čím to je, i dám někomu dobrou radu
a stejně k ničemu.
pravda, stane se to málokdy, a z pozorování mám pocit, že bud jsou to ručníky hodně nekvalitní (levný odněkud z hypermarketu - možná kvalita toho vlákna je pochybná? udělali mi to totiž psotupně všechny tři ručníky z též sady z hypermarketu - různé barvy, ani jsem je nikdy neprala společně) a nebo se mi to stalo u jednoho staršího ručníku, hodně užívaného - u něj nepřísahám, že někdy nezůstal dlouho mokrý, takže jsem ho mohla zkazit. Jak mi to daný ručník udělá podruhé, dám ho chlapovi pro technický potřeby - prostě pryč s ním od ostatních.
Radu jak zápach odstranit tedy nemám.
Jednou jsem ho - pochopitelně vypraný dala na utření návštěvě - trapas jak byk
(koupelna smrděla, návštěva smrděla
)
Tez bych byla vdecna za radu. I kdyz jsem vyprala s octem, tak po utreni jdou rucniky citit. S jinym pradlem problem neni ![]()
Je pravda, ze mame doma hodne tvrdou vodu, tak uz si myslim, ze to muze byt i tim. Asi se to v tom rucniku vic udrzi, ale dat navsteve takovy rucnik ![]()
@mrs.gendy - hmm, bohužel to není tím, vodu mám měkkou,
a v perwolu ani woolitu neperu ![]()
Ručníky se mají prát na 60°C. Já je peru samostatně a no problém. ![]()
@mlsalkaM ja je treba peru na 60 a obcas zasmradne taky…
U bejvalyho byla v koupelně zima, tskze nestacili schnout tak chapu, ze to pak zasmradlo, ale jakp taky by mi zajimalo cim to je- v mym teplym byte. Segra rika, ze je to tim, ze se musi nechat to pradlo total doschnout do sucha uplne, jakmile je to jen malicko vlhky, hned to smrdi. Ale me se nezdá, snad umim nechat uschnout pradlo.
![]()
Taky jsem zvědavá na odpovědi. Nejdřív jsem podezřívala pračku, prolévala jí vším možným, co jsem tady vyčetla. Ale už se spíš kloním k názoru, že za to může nekvalita materiálu. Ručníky peru dohromady s utěrkama. Utěrky voní a ručníky jen některý. Doufám, že někdo příjde s nápadem, jak to napravit ![]()
Taky mi smrdely. Pridavam do avivaze vinny ocet nebo davam misto avivaze nekdy jen samotny vinny ocet a ok. Peru na 40 st. s ostatnimi vecmi. A taky jsem pustila pracku samotnou ze Sanytolem a tim se vycistila
Občas mi to dělalo taky (přes zimu) a bylo to tím, že buď jich bylo v pračce moc, nebo dlouho schly a zatuchly. Teď co suším buď venku nebo v sušičce nemám problém
@andulik8 píše:
Me se to stavalo taky a nejen u rucniku. A vzdy to bylo, kdyz jsem dala moc pradla do pracky.
Taky si myslím…Když je více prádla- ručníky vezmou dost vody. Je tam pak málo vody a prádlo je spíš jen vlhké než aby se pralo v dostatečném množství vody…
Taky se mi to stávalo. Prostě dávat raději o ručník méně
Hmm, tak to se me nikdy nestalo, takže neporadím
Pračky různé, peru v sypkém prášku a vždy na 60.