Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tiny85 píše: Že tu oživuji starou diskuzi. Ale řeším tyhle smradlavé ručníky po jednom použití pořád. Stupačky v koupelně máme taky, ručníky vysí hned u nich, schnou a stejně smrdí. Vyprala jsem všecky postupně na 90 s octem a stejně po jednom utření děsný smrad. Schnout je nechávám dlouho, spíš až přesušené, jen abych je nedala vlhké do skříně a stejně je to hrůza..
Tak já už nevím
A jen rucniky?
Me takhle smrdelo pradlo po vyprani. Davala sem vyvarit jedlou sodu. Na par dni to dalo pokoj.
No pak se docetla o tabletach do mycky. Hodila tam dve, vyvarila a pradlo uz nesmrdi.
Cas od casu vyvarim preventivne a je klid.
1. vyčisti filtr pračky - někde dole budou taková malá dvířka a za nimi sajrajt. Vyčisti savem i těsnení okolo dvířek.
2. přestaň používat aviváž a gelové prací prostředky. Usazují se v pračce a hnijí tam.
3. vyčisti pračku - nech projet vyvářkový cyklus bez prádla, ale s litrovkou octa, případně s nějaký čističem pračky. Pokud nezabere ocet, opakuj to samé s větším množství sody.
Ručníky per minimálně na 60°C, lépe je vyvářej a případně do praní přidávej dezinfekci na prádlo - typu sanytol.
Příspěvek upraven 23.09.19 v 10:29
@TopSecret Jen ručníky, kdysi dávno mi to dělaly nekteré chlapovy trika. Ty hodně pružné, zrušila jsem woolite, koupila sypký prášek a je to ok. ale ty ručníky, to je smrad jak zapařené ponožky, fakt hnusný. V koupelně máme ventilátor, bydlíme v bytě, automaticky spíná podle vlhkosti, přes zimu nám hřejí stupačky od topení, že je tam na padnutí. Jestli jsou nové, nebo starší pořád smrdí ![]()
Čistite pračku? Dost důležitý! Pak stačí ručníky prát na šedesát. Čistím i myčku. Je třeba to delat pravidelně. ![]()
@Ou Díky, vše dělám často, s octem peru i běžné prádlo. Právě se chystám nakoupit vše nové a tak jsem zase hledala, jestli to vlastně má smysl, nebo nám prostě budou smrdět pořád.. Doufám, že ten sanytol pomůže ![]()
@TopSecret píše:
A jen rucniky?
Me takhle smrdelo pradlo po vyprani. Davala sem vyvarit jedlou sodu. Na par dni to dalo pokoj.
No pak se docetla o tabletach do mycky. Hodila tam dve, vyvarila a pradlo uz nesmrdi.
Cas od casu vyvarim preventivne a je klid.
Jako tabletama do myčky čistit pračku?
@Ou píše:
1. vyčisti filtr pračky - někde dole budou taková malá dvířka a za nimi sajrajt. Vyčisti savem i těsnení okolo dvířek.
2. přestaň používat aviváž a gelové prací prostředky. Usazují se v pračce a hnijí tam.
3. vyčisti pračku - nech projet vyvářkový cyklus bez prádla, ale s litrovkou octa, případně s nějaký čističem pračky. Pokud nezabere ocet, opakuj to samé s větším množství sody.Ručníky per minimálně na 60°C, lépe je vyvářej a případně do praní přidávej dezinfekci na prádlo - typu sanytol.
Příspěvek upraven 23.09.19 v 10:29
Dezinfekce na prádlo je super od DM, litrovka stojí 50Kč, používám na každé praní všeho.
@Tiny85 píše:
@Ou Díky, vše dělám často, s octem peru i běžné prádlo. Právě se chystám nakoupit vše nové a tak jsem zase hledala, jestli to vlastně má smysl, nebo nám prostě budou smrdět pořád.. Doufám, že ten sanytol pomůže
Zkus i ten dm dezinfekci, je levnější a řekla bych stejně účiná
@Veru1987 píše:
Jako tabletama do myčky čistit pračku?
Jojo. Sem neverila a fakt to funguje.
Cistice pracky, jedla soda. Prd platny. Az tablety zabraly ![]()
Uz rok mam klid ![]()
@TopSecret píše:
Jojo. Sem neverila a fakt to funguje.
Cistice pracky, jedla soda. Prd platny. Az tablety zabraly
Uz rok mam klid
a dávaš přímo do bubnu? A na 90stupnu? to zkusím hned dneska
a dvě najednou?
@Veru1987 píše:
a dávaš přímo do bubnu? A na 90stupnu? to zkusím hned dneskaa dvě najednou?
Jojo. Primo do bubnu. Na 90. Asi 2,5 hodiny ma ten program.
Loni, kdyz sem to cistila, tak sem to delala kazdy tyden. Mesic. Tak pak 2× sem to dala na 60 ![]()
Musim vycistit taky. Od pul 3 mam levnej proud, tak ji zapnu ![]()
Tablety mam z dmka. Klasika-rozbalovaci.
@Veru1987 dve
mam na 8 kg pradla, tak rikam, prdnu tam dve
at se to vycisti.
Opravar na mycku sam rikal, ze specialni cistic na mycku neni potreba, ze to ty tablety uz maji v sobe.
A asi mel pravdu, kdyz to vycisti pracku ![]()
Jinak samozrejme sem taky vycistila filtr i odpadni hadici. Byl tam bordel. Ale stejne to furt smrdelo. Po tabletach mam klid ![]()
@TopSecret píše:
Jojo. Primo do bubnu. Na 90. Asi 2,5 hodiny ma ten program.
Loni, kdyz sem to cistila, tak sem to delala kazdy tyden. Mesic. Tak pak 2× sem to dala na 60Musim vycistit taky. Od pul 3 mam levnej proud, tak ji zapnu
Tablety mam z dmka. Klasika-rozbalovaci.
Super hned dneska zkusím, kupují tablety nature od dmka.