Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ne, peru na valse
sorry, ale ten dotaz si o tuhle odpoved primo rikal
no jasny, ze do pracky ![]()
@mojmira píše:
a to dáváš do automatky?
@luc2ka na hlavni prani 2 vrchovate polevkove lzice, na predpirku min. Na hodne spinave pradlo nastrouham i to zlucove mydlo do predpirky (kdo by se mydlil s milionem fleku
) a funguje to skveld. Kdyz davam ocet, tak cmrndnu to mista pro avivaz, tamtez kapnu par kapek olejicku.
@arcinka píše:
@luc2ka na hlavni prani 2 vrchovate polevkove lzice, na predpirku min. Na hodne spinave pradlo nastrouham i to zlucove mydlo do predpirky (kdo by se mydlil s milionem fleku) a funguje to skveld. Kdyz davam ocet, tak cmrndnu to mista pro avivaz, tamtez kapnu par kapek olejicku.
Já se právě teď chystám na ten mýdlový sliz kvůli plínkám, ale je to docela zdlouhavý:-) tak zkusim i tuhle variantu
@arcinka píše:
Ne, peru na valsesorry, ale ten dotaz si o tuhle odpoved primo rikal
no jasny, ze do pracky
@mojmira
to mýdlo by mě fakt sedělo na valchu, nic ve zlém. já bych měla strach, že se pračka nějak zanese. Já jsem trochu dřív narozená, jak se říká a za náš se říkalo, že mýdlo do automatky nepatří, tak proto se ptám.
@luc2ka jj, kvuli detem jsem s timhle stylem prani zacinala a uz jsem u toho zustala
maji hodne „propustnou“ kuzi a nac jim davat chemii, nevidim v tom zadny smysl. Navic je to ekologicke, levne a netaham domu zadny kila prasku a vsemoznych pripravku, ani litry avivazi. Na ty plinky doporucuju mit rozhodne i to zlucove mydlo a separacky, bobek vyhodit, flek hned namydlit. I ten fleckengel je vhodny na prani pro miminka.
@luc2ka preju, at je mimo v latce spokojene a ne jako ty moje prisery ![]()
@arcinka děkuju
já doufám, že se jí to bude líbit a mě taky, takový snahy už to stálo:-)))
@luc2ka
lezii doma 70 plinek a ani jedno smrade je nechtelo, nesnaselo, jecelo v nich ![]()
@arcinka píše:
@luc2kalezii doma 70 plinek a ani jedno smrade je nechtelo, nesnaselo, jecelo v nich
jéééžiš
nestraš
![]()
ale stát se může všechno, no…
@luc2ka kdepak straseni, tvrda realita
proste nesnesly to vlhko, ani se separackou, vyzadovaly pamperskove sucho
ale nez js na to u prvniho prisla, proc porad tak jeci ![]()
@arcinka tak až bude pořád řvát a nebudu si vědět rady, tak vim, co zkusit ![]()
@arcinka tiez idem prejst na mydlo/lanza/,len mam obavu, ci sa mi to nastruhane aj rozpusti, ked to dam na 40 stupnov?
@luc2ka
preju, at nerve, i kdyz dopredu vim, ze je to utopie ![]()
@Anatalia jasny, rozpusti, v ruce se s nim pere a rozpusti se i pri nizsi teplote, i kdyz s detmi jsem se naucila prat na 60 uplne vse, krom par kousku a svetru.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale mě se to stávalo dřív pravidelně, ať jsem měla super kvalitní ručníky nebo ne. Ale u mě to bylo vlhkostí vzduchu. V bytě mi veškerý prádlo schlo 3 dny… Pomohla až sušička!