Smradlavé ručníky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mrs.gendy
28.6.14 10:05

Tak ja toho zkusim davat mene do pracky a uvidim :think:

• Citovat
  • Upravit
1171
28.6.14 10:11

Taky jsem s tím měla problém a v podstatně jsem ho vyřešila kombinací všeho, co zmiňujete. Míň ručníků do pračky, prát na 60 st., o maličko víc aviváže, než pro ostatní prádlo a vždy pořádně vyschnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
28.6.14 10:13

Cau holky, mne teda rucniky po vytahnuti z pracky nesmrdi, ovsem nedavno jsem si vsimla, u sebe i u cizich, ze rucniky smrdi, kdyz visi normalne v koupelne. Mam cisty rucnik a jednou se umyju a druhy den smrdi zatuchlinou. Mozna nedokaze vyschnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
28.6.14 10:18

Myslím, že tu popisujeme přesně toto, vypereš ho, necháš uschnout, vše vypadá OK. pak ho prvně použiješ- tedy navhlčíš a smrdí (v horším případě smrdí i osoba která se tím utře).

to s tím nedostatkem vody při praní díky více ručníkům by taky mohlo být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
28.6.14 10:18

Me to delali rucniky z Ikei…s jinyma problem nemam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.6.14 10:22

K tomu Perwolu a Woolitu…
Dřív jsme řešila ten samý problém. Našla jsem jednu diskusi, kde se všechny holky do jedné shodly na tom, že jim to ručníky dělaly pouze pokud praly v jednom z těchto gelů. A když přestaly, tak problém taky přestal. Proto jsme to vytáhla, tak by to možná někomu mohlo pomoct. Já v té době mívala oba gely a nepamatuju si, kterého se to týkalo, proto píšu o obou, ale myslím, že problém byl jen s jedním.

Mně to pomohlo dokonale, ručníky i po týdnu používání nesmrdí. Ani ty z IKEAm ani žádné jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.6.14 10:24

Jinak ručnáky peru v sypkém prášku na bílé z Lidlu (i ty barevné, barvy pořád drží, jen nejsou zašedlé a zaprané) na 60 nebo na 90. Spolu jen s utěrkama a kapesníkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.6.14 10:25

Jsou špatně - pomalu/málo usušené.
Mám s tím problémy jen v zimě, v létě suším venku a ručníky jsou OK.

Když zasmrádnou, tak vyprat na 95°C s octem a fakt poctivě co nejrychleji usušit.
Sušičku nemám, takže aspoň na topení…
Po každém utření taky nechat pořádně uschnout. Nejhorší je ručník na ruce u umyvadla, jak se do něj utírá pořád, tak nestihne schnout, navíc tam visí a jsou na něm záhyby - neprosychá pořádně :roll:
V zimě po utření osušku dám na topení do jiné místnosti, než koupelna - tam je vlhko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
28.6.14 10:29

To neznam, i kdyz je mam v kisi na pradlo mokry, smrdi jak bolava noha, obcas s tim spinavym jeste utru kdyz trochu vylejou nocnik, vyperu a voni krasne, zadnej smrad ani kdyz uschnou, ale peru teda zasadne na 90,na min teda vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
28.6.14 10:34

To bude bakteriemi, co se drží ve vlhku, poradila bych před hlavním praním vymáchat a pak vyprat na 60 nějakým delším programem. Já peru ručníky, osušky a utěrky samostatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2368
28.6.14 10:40

Měla jsem to stejné, ručníky smrděly a nevěděla jsem z čeho… Začla jsem používat místo aviváže Sanytol-dezinfekce na prádlo a už s tím nemám problém. Dávám ho i ke spodnímu prádlu a vůbec k většině oblečení. Fakt doporučuju :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
28.6.14 10:50

Tak mne s Woolitem smrdelo veskere pradlo, ktere jsem v nem vyprala.Uz ho nechci doma ani videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
28.6.14 11:23

Dokud jsme neměli sušičku, ručníky nám taky smrděli. Je to nedostatečným vyschnutím a následným daním do skříně. Ručníky teď peru na 60 nebo 95 a pak dlouho suším, i v létě. Kdo nemá sušičku, ručníky by měl dát na radiátor a nebo nechat déle vyvěšené. Ono na dotyk je to suché, ale vlhkost přitom se tam ještě drží. I na sluníčku je nechat radši celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
28.6.14 11:34

Neprat s gelu, ale v prášku, to prý prádlo nesmrdí. Radily holky v jiné diskuzi.Tak nevím, ještě jsem to neskusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
28.6.14 11:51

Já bych řekla, že jsou „pomalu“ usušené
já peru normálně na 40 s ostatním prádlem, když je hezky, věším ven a když hnusně, tak hodím do sušičky, nikdy mi žádný ručník nesmrděl.
Pokud sušíš doma na sušáku, tak i při hnusným počasí bych dala chvíli ven provětrat a doma jen doschnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný