Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nečetla jsem celou diskuzi, ale mě se to stávalo dřív pravidelně, ať jsem měla super kvalitní ručníky nebo ne. Ale u mě to bylo vlhkostí vzduchu. V bytě mi veškerý prádlo schlo 3 dny… Pomohla až sušička!
Taky mi nekdy smrdi rucniky, pomaha vyprat na 60 stupnu a vysusit na slunicku. Zkusily jste nektera bambusove rucniky? Podle reklamy bambusove ani ve vlhke koupelne nesmrdi. Ale nezkousela jsem, zatim mam jen jednu bambusovou plenu a na ni to nepoznam
.
@jessikka omlouvám se, musela jsem odběhnout a nebyla jsem tady, tak budu dočítat názory a odpovědi až navečer. Ne, právě, že peru v Arielu, a fakt bych řekla, že snad pořád.
Tak už jsem to dočetla celé, prádlo schne tak 2dny tak to asi bude tou vlhkostí a že se to pak dá do skřínky mírně vlhké, i když mě se zdají suché. jinak žiju v cizině a žádné mýdlo na praní tu nemají
myslíte, třeba v lékárně? to je asi blbost, ale zatím jsem žádné fakt nenašla, natož to vaše žlučové. normální by asi tolik nevypralo, že? ![]()
@pampeliška189 zlucove je jen na skvrny, nikde v drogerce nemaji mydlo? Tomu se mi nejak nechce verit..nic ve zlem, ja jen, ze na dovole jsem videla tusim i lanza mydlo v obchodech.
@arcinka tak se podívám líp, já se extra nedívala, ale co tak vím, tak nikde mezi práškama sem nic neviděla
Nečetla jsem celou diskuzi, ale není to žádným práškem, ale tím, kde vyprané ručníky schnou. Pokud schnout v místnosti nebo i venku a je vlhko, pak smrdí. To samé i když je usušíš na sluníčku a pak dáš do koupelny, kde je vhko, stačí si jednou utřít ruce a smrdí to stejně.
Holky ja jsem z toho vyřízená, Peru s nejlepším praskem, tekutym, sypacim, všemožné avivaže a ručníky proste porad smrdí, kdyz uschnou jsou voňavé ale po utřeni to je šílený… Prosim pomoooooc ![]()
Ja mam ted cerstvou zkusenost. Rucniky smrdely po prvnim utreni.
Ted jsme se prestehovaly a v koupelne mame topeni, ktere nelze vypnout a jakmile je topna sezona, tak hreje porad. Tudiz v koupelne je pretopeno. A rucniky prestaly smrdet
A to pouzivam ty stejne…
@Petravtrvc
Buď jen nestíhají vysychat, nebo se z nich něco nevypere, zkus vyprat na vyšší teplotu a místo aviváže dej ocet (vydesinfikuje). Já když se sejde v koupelně víc mokrých ručníků a mám pocit, že by nevyschly, tak je večer šoupnu do obýváku na topení, a než jdu spát nebo ráno zase suché dám do koupelny, nesnáším ten pocit sáhnout na vlhký studený ručník. A peru teda všechny ručníky jednou týdně.
Mně smrděly půl roku, vyzkoušela jsem kdejakou radu bez úspěchu… Pak jsem jednou výjimečně neprala na odložený start a zjistila že máme rozbité topné těleso, tudíž půl roku peru ve studené vodě ![]()
Stává se mi to u ručníku vždy…a u jiného prádla také když úplně naplnim pračku ![]()
Vyprat na 90 v octu, pak znova na 90 v obyč jelenu a aviváži, a pořádně žehlit… Nic jiného mi nepomohlo. Nejhůř na ručníky hodnotím kaplsle
Nenechavat v koupelne, davat susit na susak nebo topeni, v koupelne vetrat nebo nechavat otevreny dvere a po sprse otrit vanu a kachlicky od vody.prat na 60,dlouhej program
Mně stačí 15min. program myslím na 30 stupňů jen s octem a druhý program na 60 s běžným pracím práškem. Dřív mi ručníky taky smrděly i po vyprání a ten cyklus s octem fakt pomáhá ![]()