Smrdí koně???

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3241
25.7.10 15:08

Smrdí koně???

Holky prosím, chci se zeptat. Soused si chce na sousedním pozemku, asi 3m od našeho vchodu do domku a zahradního posezení. Postavit dřevotřískové stáje pro koně. A mě zajímá, zda koně smrdí, resp. i hnůj-počítám, že ano. Ale jak moc, myslíte, že se to dá vydržet. Nám tvrdí, že nesmrdí vůbec.Nemám nic proti koníkům ani jiným zvířatům, pokud mi nebudou smrdět pod nosem. Druhá věc je, zda jsou hluční. Budou dva, každý prý ve své stáji. Mám malé mimi a každý den spí venku, tak třeba jestli moc řehtají, kopou a tak. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
25.7.10 15:13

To záleží na tom, co Ti smrdí, ale počítej s tím, že vůně to zrovna nebude. A 3 metry od vchodu do domku? Tak to bude mazec teda… S tím hlukem moc neporadím, jasně, že potichu nebudou, ale mně osobně to moc hlučné nebo extra rušivé nepříjde - to jejich řehtání atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
25.7.10 15:18

Děkuji, právě, to řehtání mi ani nevadí, bojím se toho smradu, kdyby tu byl někdo, kdo by mi to potvdil nebo vyvrátil byla bych ráda. .-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.7.10 15:21

Jojo, záleží na tom, co pro je pro tebe „smrdět“ a „hluk“, respektive co snesete. Já mám koně ráda, šest let jsem na nich jako holka jezdila, ale osobně: doma ani u baráku bych je nechtěla ani kdyby mi zlatem platili. Koně prostě cítit jsou. Co se týče hluku, tak myslím že takový papoušek je rozhodně hlučnější. Kůň sem tam zařehtá. Takže ticho není, ale hluční mi nikdy zase nepřišly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.7.10 15:22

Milovníkům koní koně prostě voní, ale pro normální lidi vůně vypadá jinak, než to, co produkují koně :mrgreen:
Ze všech hosp. zvířat je to ale nejmenší zlo. Nebo si jdi čuchnout někam na jízdárnu, nebo do cirkusu. :wink:
Ohl. hluku - to záleží jaký si pořídí koně. Největší hajzlíci jsou poníci - čím je to menší, tím je to vzteklejší, kope to (nejen) do ohrady, řehtá :roll: ale může mít i kliďasy, že o nich nebudeš vědět.
Když teda pominu smrad, tak druhá věc, co by mi vadila by byla hejna much, co se zaručeně začnou v tom hnoji líhnout a samosebou budou lítat i k vám. To si to nemůže alespoň postavit na druhém konci? Myslím, že ke stavbě musí mít i vaše svolení - já bych mu ho nedala a to mám zvířata taky ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.7.10 15:24

To je pravda s tím plemenem, na to jsem zapomněla. Poníci jsou malí ukřičení hajzlíci. :-D

Příspěvek upraven 25.07.10 v 15:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
25.7.10 15:24

Kačko, záleží opravdu jak moc jsi vnímavá, nikdo ti tu asi nenapíše smrdí/nesmrdí. Mě osobně koně nesmrdí-spíš voní :mrgreen: taky ale záleží kde bude hnojiště-to se většinou nenechává u stáje právě proto, že čpí a taky kvůli hmyzu, který pak obtěžuje zvířata a pak jde ještě o to jestli se o ně majitel bude pečlivě starat-kydat hnůj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
25.7.10 15:26

Zalezi jak peclive jim bude menit podestylku, pokud bude poctivec, zadny hrozny smrad vas neceka. Ale asi pribude much.. Hluku se neboj, jsou to relativne ticha zvirata- takova drubez je mnohem horsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12862
25.7.10 15:33

U koní je to asi hodně individuální. Mně voní a mojí mámě smrdí.
Zajdi si někam, kde koně mají a zjistíš, jak je to u tebe :-)
A pokud jde o hluk, tak si myslím, že koně jsou celkem v pohodě, ale záleží zase na míře vaší tolerance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
25.7.10 15:37

Holky díky. Hluk mi nevadí, právě se bojím toho smradu. No nevím, kdyby si to alespoň postavil dále.
Vy co třeba na konících jezdíte, tak si zkuste představit, jak by to bylo, kdyby to bylo cca 3-4m metry od Vás. Jak je to únosné? zda byste to snesly, či ne. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
25.7.10 15:48

Podle mne smrdí. Kdysi jsme chtěli mít svatbu na jedom hřebčíně - mají to tam krásné (nejen krásné koně), ale selhalo všechno na tom, že pokoje pro svatebčany i hosty byly blízko koní a prostě to tam smrdělo na chodbách, v pokojích i všude okolo… Je pravda, že tam bylo hodně koní, se dvěma se to nedá srovnávat, ale já bych sousedovi povolení nedala…
Teď tam jsou koně dva, pak můžou přibýt další nebo je může vyměnit za krávy nebo prasátka… Jakmile jednou vydáš povolení, pak už to moc neovlivníš.
Další věc - mouchy a jiná havěť. Ty by mi kromě smradu vadily hodně…
Až potom by mi asi vadil případný hluk, věřím, že ten je z toho všeho asi nejmenší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
25.7.10 15:50

Naši tcháni sousedí s výběhem pro koně (je tam i přístřešek), na noc majitel koně odvádí domů, jinak jsou tam celé dny. Zápach jsem nezaznamenala - jsme tam skoro denně, ale co se týká much, ovádů - ti přibyli rapidně. Spíš bych se bála obtížného hmyzu. A hlučnost - občas zařehtá :lol: ale „neustále štěkající pes to není“. To už jsou horší sousedi s motorovkou, kteří pracují výhradně v podvečer o víkendech a po nocích :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
25.7.10 15:52

me kone smrdi jen z uplne bezprostredni blizkosti
nicmene zahradni posezeni 3 metry od vybehu … nevim nevim

kdyby to ale mela byt jen ta bouda, je to myslim jeste celkem slusne, si predtavuji, jak pijete kaficku a kone k vam natahuji hlavy pres ohradu :-)

ohledne hluku - myslim, ze asi spis budete vy rusit ty kone, kdyz tam nekdys budete do noci chlastat
zaverem: rozhodne bych tohle nechtela, ale kdyz uz by to bylo, dalo by se to snest. udelala bych vysoky plot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7841
25.7.10 15:54

Hluk je u koní naprosto zanedbatelný, ve srovnání s tím, když má někdo doma uštěkané/uňafané psy :-? Řehtání neobtěžuje, navíc si neumím představit, že by kůň řehtal třeba 2h vkuse (což lecjaký něvychovaný hafan dokáže :roll: Jediná vyjímka hlučná může být pekelně se nudící kůň, který si udělá zlozvyk z toho, že kope do nějakého dřevěného hrazení. Když se mu zachce třeba ve 2h v noci, tak jsou to rány, že má jeden pocit, že mu zloděj mlátí do dveří.

SMRDÍ. Dá se na to velmi snadno zvyknout a za chvíli to budete vnímat jako „vůni domova“, ale některé návštěvy se prostě budou ptát „co vám to tu tak smrdí?“. Pakliže by poblíž byl skladován i hnůj, nebo by byl koník méně často kydán, pak už to není o smrdadu, ale ČPÍ to, až z to pálí oči.

Budete mít na zahradě mouchy. Nezanedbatelně.

Takže je fajn mít za plotem koníka na pohlazení, ale já, ač milovník koní a 20 let jsem na nich jezdila, tak bych sousedy s koňmi nechtěla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
25.7.10 15:54

Holky díky.
Plot je jasný. Koníci mi sami o sobě nevadí. No nevím, budeme s manželem o tom ještě přemýšlet. Zahrada je docela velká, ale pod vlastní okna si je soused asi nedá. :-( :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová