Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@modroockkaa Tak u nás zcela určitě ne. To jinde jsou na tom hůř. Naštěstí těch států, kde je interupce nelegální, nebude tolik. A i tam se podle mne najdou soukromé kliniky, kde se tyto zákroky v ilegalitě provádí, protože vždycky se najdou způsoby, jak to obejít. Ale jestli ti jde o to, jak vyvolat potrat hned ze začátku těhotenství v domácích podmínkách, tak to fakt není tak jednoduché. Tradovalo se horké svařené víno v kombinaci s horkou vanou, případně skákat ze schodů a podobné blbosti, ale k tomu bych napsala snad jen TOHLE DOMA NEZKOUŠEJTE!
@Buba mara píše: Více
tady to zkouší všechny. alkohol, horkou vanu… ![]()
ale když je to silný a pevně se to drží, tak si těhotná pořád ať chceš nebo ne
taky se řiká, že to těhotenství když ho nechceš nebo jsi hodně mladá (třeba 13let, 15let, ale i 25 třeba), tak drží hoooodně pevně ![]()
@modroockkaa píše: Více
Jsou praštěný? Kdo všechny? Proč se ty všechny 1) neodstěhují do civilizace 2) nepoužívají dvojí ochranu 3) nejedou do libovolné sousední země na zákrok?
O co ti vůbec jde? Jaký je smysl téhle diskuze?
@Annonymní_007 píše: Více
já jenom chtěla slyšet názor nebo zkušenosti někoho zkušeného. nikdy sem nerodila ![]()
@Annonymní_007 píše: Více
Asi jsem to též nepochopila- myslím, že to modroocce všichni říkají to samé furt dokola
. Mám trochu pochybnosti - člověk co takhle nebere jakékoliv argumenty, buď tak trochu trollí, má úplně jinou mentalitu anebo opravdu zatvrzele hledá řešení, ale zřejmě tady fakt (naštěstí) nebude žena, která bude na diskusi podrobně psát metody jak má po 12tt potratit. Překvapilo by mě, kdyby ano… ![]()
Chybí tam třetí možnost a to, že by si žena při pokusu těhotenství se zbavit ublížila a to až fatálně, prostě by zemřela také, až tak to prý je těžké a složité se těhotenství zbavit, aby to ona žena vůbec přežila a k tomu bez doživotních následků. Tímto tématem se dost zabýval seriál Zavolejte porodní sestřičky, už nevím, ve kterých ze sérií, ale objevovala se tam spousta zoufalých žen, které se snažily nechtěných těhotenství různými způsoby zbavit ať už samy, či s neodbornou pomocí…Žily v době, než přišla možnost kontroloval lépe svou plodnost (přičemž po té tu možnost měly nějaký čas pouze vdané ženy) a zároveň v době, kdy nebylo díky zákonům možné podstoupit legálně ukončení těhotenství…
@modroockkaa ty se bojíš, že bys nechtěně otěhotněla (nebo už těhotná jsi) a přemýšlíš, co pak s tím?
@Velryba černá píše: Více
aha to jsem neviděla? o čem to je?
já se hrozně bojím oplodnění! hrozně. nemohla bych si to nechat vzít a… dostat se z toho sama je asi fakt těžký i pro zkušený ženy? :/
Nejde si sama udělat potrat. Zapomeň na to.
To dítě za to nemůže. Tak buď potrat do doby, kdy to jde (vedený lékařem!!) a nebo pak ta adopce.
Jinak téma nic moc no. Mám dvě děti z IVF, tak to vidím asi trošku jinak.
Dítě je DAR ![]()
@modroockkaa tak ber HA/tělísko, kondomy - ženské, pánské, spermicidní gely, nesexuj a najdi si psychologa.. A nevím, jestli tady další clenky mluví cizím jazykem, ale do 12.tt jít na potrat muzes a nikdo se tě nebude ptát proč. Žiješ v ČR, tak tě mají zajímat naše zákony a neřešit zatvrzele okolní státy…
Potraty se dělaly ilegálně i dřív, různé hrůzné metody na to jsou, každopádně je blbost dělat to v dnešní době doma.
Tak ale třeba na začátku těhotenství viď
. Takhle to vypadá, že nemáš moc velkou šanci se z toho sama dostat. Když nechceš prostě za nic na světě porodit a nevemou ti to.