Snažení 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mandarinka104
18.1.24 17:55
@Anonymní píše:
@Mandarinka104 Ahojky, můžu se zeptat? Mně udělal folikumetrii doktor náhodou, když jsem přišla na prevenci a začala se o tom bavit. A říkal, že za 2-3 dny stopro ovulace. Mně to termínem nesedělo a ovulační testy jsem ale měla předtím negativní, tak jsem si říkala, že třeba teda fakt posunutá ovulace…Ale za 3 dny jsem dostala MS. Co to teda znamená, to byl cyklus bez ovulace? Jinak mi ovulační testy fungují a zpravidla mi ve 13DC ukážou super čárky. Díky

Ahojky. To je opravdu zvláštní. Vyšetření folikulometrie se provádí většinou v polovině cyklu=v plodných dnech. Mohu se zeptat, jaký máš cyklus a jaké dny ti dělal tu FM?
U 28 cyklu se dělá třeba 13,14,15.
Myslím si, že není možné, aby objevil na UZ dozrávající folikul a najednou aby místo ovulace přišla menstruace, tj. dost rozdíl.
Když se provádí FM, tak je možné vypozorovat 2 věci: 1) dozrávající folikul a za 2) narůstající děložní sliznici, když požádáš o změření, může ti doktor říct přímo výšku sliznice (která má obvykle v plod. dnech 9-12 mm, šance otěhotnět je i při 7mm).
Takže když ti pak přišla MS, ta sliznice musela být úplně jiná, před MS je sliznice funkčně změněná a prosáklá, už podle sliznice by doktor měl poznat, že je nachystaná na MS a nikoliv na přijetí oplodněného vajíčka.
Moje domněnka je, že si to doktor spletl a folikul už tam nebyl, možná viděl něco jiného a nezkontroloval sliznici.
Pokud se chceš místo OV testů zaměřit na FM, doporučuji se objednat v plodných dnech a nechat změřit znovu, hlavně obojí-folikul+sliznici.
Měj se hezky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
18.1.24 18:14

@Miki07 Ano, nemusíte řešit jestli slábne, vycházejte z té pozitivní tmavé čárky, jak jsem vám napsala, ovulace má přijít do 24-48 hodin. Takže 17. pozitivní test, za den 18. + za druhý den 19. styk.
Jo, protože vemte si, že jste tam měla spoustu slabých čárek a všechny nelze považovat za správný výsledek. Pokud je tam jedna výrazná čárka a je hodně tmavá, brala bych právě tuto čárku jako nejlepší výsledek.
Navíc přečtěte si několikrát ten leták. Máte tam přesně napsané, jak testovat: délka vašeho cyklu + kdy máte zahájit testování. Obvykle to balení má 5-7 proužků. Což stačí, plodné dny bývají v této délce, max. 7 dní. Takže nechápu, proč tady některé holčiny testují jak vzteklé 14 dní v kuse. Jako 14 dní plodné dny netrvají že :nevim:
To jsou vyhozené peníze a lékárny si mastí kapsy.
To už můžete zkusit měřit bazální teplotu, kde koupíte jen bazální teploměr :palec:

• Citovat
  • Upravit
800
18.1.24 18:16

@Mandarinka104 já bych se do toho trosku vložila, nemyslím si, ze někdo vztekle testuje, ale když mate cyklus jeden měsíc 51 a druhy 39, doporučuje se poslechnout tělo a zkusit otestovat. Kdo nezazije, nepochopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
18.1.24 18:29

Dekuji za reakce. Já mám cyklus 28-40, někdy 32. Mám to hodně nepravidelne a testy jsem dělala poprvé, takže jsem v tom měla popravdě guláš a chtěla začít brzy, ať to podchytím, jak vůbec pozitivní test vypadá :D. Ted to bude 8 mesic, co se snazime, takže jsem šla na ovu testy :D. Také beru kyselinu listovou, berete něco i jiného holky? :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
18.1.24 18:31

@Mandarinka104
S tím moc nesouhlasim :D mně dr. Řekl, že budu mít cyklus dlouhý min 40 dni, protože folikul který byl prasklý vypadal jako den po ovulaci. Sliznice byla 4mm a v té době už jsem byla po zahnízdení vajíčka tzn. 4 dny na to jsem objevila // na těhu testu. Je možné, že ten folikul co dr viděl mohl být zkolabovaný, ale třeba držel tvar ovulačního foliklu. Měla jsem to dost podobně. A u té sliznice se uvádí 7mm a stejně jsem to zvládla se 4mm pan doktor sám přiznal, že nikdy nic podobného nevidel, ale já jsem za ten zázrak vděčná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
18.1.24 18:32

@Miki07 Miki, já beru plodnost a těhotenství od verra, úplně mě ty recenze vzaly za srdce a pociťuji změnu po měsíci užívání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
18.1.24 18:32

@Miki07 já mám cyklus taky dlouhý různě mezi 40-50 dny a když chci vědět kdy je ovu tak začínám testovat kolem 15-16 dne dřív to u mě nema cenu u druhého těhu byla ovu 20 den a hned se podařilo ten první měsíc co jsme začali a teď byla ovu 38 den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
18.1.24 18:33

@AIWOK No, ale cyklus je pořád cyklus. Pokud si žena vede mens. kalendář a zapisuje si dny, může se tak jako tak zaměřit na testování v polovině cyklu. Takže 51, čili v půlce 22-28. Ale v pohodě, koho baví si s tím hrát, ať si s tím pro radost hraje. Paní myslím psala, že je „nováček“ a každý nováček je nadšený. Za půl roku nebo za rok už ji to nebude bavit, aby seřazovala málem 20 proužků a lepila je na papírek…
Může metody kombinovat a začít měřit bazální teplotu. Málo se tady píše o ženách, které také pozorují vaginální hlen. Tento plodný hlen, většinou přichází před ovulací, tím by se taky dalo řídit. Pokud dostupné metody nepřinášejí uspokojivý výsledek, pak bych zašla na folikulometrii.

• Citovat
  • Upravit
800
18.1.24 18:35

@Mandarinka104 chápu, mě by to taky nebavilo, teď jsem chtěla zkusit kvůli užívání vitaminu a změny tela, nikdy jsem cyklus neprozivala, nevěděla, začala jsem se více vnímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
18.1.24 18:35

Takže znovu místo ovulačních testu doporučuji Lady Comp :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
18.1.24 18:44

@kajina88 To je sice hezké, ale sama o tom píšete jako o zázraku. Takže kdybychom si to spočítali jaká je šance, že tohle se povede někomu dalšímu. Jedna ku… Rozumíte. Dáváte jiným ženám možná i falešné naděje. Je to sice hezké, že zrovna vám se to povedlo, ale jak sám řekl váš lékař, nikdy nic podobného neviděl - no, takže je to hodně nepravděpodobné. S tímhle bych byla opatrná a neargumentovala s tím jako by to byla norma, čili normální hodnota. Jestliže je sliznice v normě od 9-12, ale toleruje se ještě 7, pak přece vy jako lajk toto nemůžete pomalu zpochybňovat, že stačí 4. Kdybychom se všechny zeptaly svých gyn., jistě by řekli narovinu, ať s otěhotněním s takovou výškou sliznice nepočítáme a spíš by se zaměřili na podporu růstu sliznice. To je mnohem lepší rada, prostě věnovat se nárůstu sliznice na správnou hodnotu. :think: Mějte se

• Citovat
  • Upravit
176
18.1.24 18:50

@AIWOK dekuji za doporučení na vitaminky, podívám se na ne :palec:
@mama93 @Mandarinka104 Samozřejmě, ze nebudu lepit 20 proužku každý měsíc vedle sebe :lol: :lol: mne spis zajímalo, jaký je cely proces. Další měsíc už budu vědět, ze stačí testovat později. A rozhodne to nebude vypadat jako první měsíc testování. Každý se učí a já radši zacla takto brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20948
18.1.24 18:51

@AIWOK-a jaké změny pozoruješ při braní toho přípravku?
@Miki 07-já čistý inositol, občas Macu a když mám tak buď Fertipronu nebo femibion gyndař řekl, že jsou to žrouti peněz, abych brala jen kyselinu listovou, ale mě to přijde málo, já potřebuju hlavně podpořit ovulaci, jo a teď beru ještě tbl jodu, ale to neni skrz snažení, ale na šž čekám až mi nasadí léky tak endokrinoložka řekla, abych zatím brala jod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
18.1.24 18:55

@lucypaja Joo Maca, to jsem četla ze je skvělá. Asi ji objednam :dance: a nebo prý dračí krev, podobná jako je Maca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
18.1.24 18:55

@lucypaja Ahoj, jsem klidnější, teď jsem 16. DC, nikdy jsem nepozorovala nějaké změny, dlouhé cykly, nepravidelnost, neřešila jsem.
Teď mám poprvé pocity v podbrisku, jak kdyby mi někdo nafukoval balonek, trosku citlivá prsa, bolí mě levý vajecnik, proste cítím, ze se něco meni k lepšímu. Známe ty naše pocity, jak kdybych se začala více poznávat. Lepší pleť, vlasy.
Mám doma další balení, beru dvě denně s jidlem, odstup od kávy půl hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí