Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No nezbývá enž testnout. Já brala utroš + clostík a těhu příznaky jsme měla každý měsíc
a ten poslední ěmsíc jsme si říkala že sjem fakt magor. Zle mě bylo už 6 dní po oplodnění takže sjme si říkala že je brzo a těhu sjme byla. většinou 2 dny před MS už jsme měla // na testu 8-. Jinak MS po vysazení utroše chodila cca 28-33 den. al evětšinou ten 3-5 den od vysazní léků.
Ono ti asi nic jiného nezbyde, než testnout, pokud chceš zjistit na čem jsi.
Utrogestan jsem taky brala. MS po několika měsících taky přišla později, než dříve.
To jsi byla trikrat tehotna vzdy pred tim, nez ti vynechala prvni menzes?
Pokud ano, videla bych obrovsky problem v psychice. Tehotenske priznaky si muzes sama vsugerovat, tehotensky test neosalis a zaroven kdyz se tak hodne v tehotenstvi upinas, telo muze reagovat vypuzenim plodu. Nech to plavat a mysli na jine veci a tehotenstvi se urcite zadari. A kdo ti napsal ten Utros? a proc vlastne? me ho doktor vylozene nedoporucil, at nezasahuji do prirozeneho procesu, navic ma vedlejsi ucinky a dost znacne. Proste podle me potrebujes zvolnit. Preji, at jsi brzy tehotna a stastna maminka
![]()
Anonymní píše:
To jsi byla trikrat tehotna vzdy pred tim, nez ti vynechala prvni menzes?Pokud ano, videla bych obrovsky problem v psychice. Tehotenske priznaky si muzes sama vsugerovat, tehotensky test neosalis a zaroven kdyz se tak hodne v tehotenstvi upinas, telo muze reagovat vypuzenim plodu. Nech to plavat a mysli na jine veci a tehotenstvi se urcite zadari. A kdo ti napsal ten Utros? a proc vlastne? me ho doktor vylozene nedoporucil, at nezasahuji do prirozeneho procesu, navic ma vedlejsi ucinky a dost znacne. Proste podle me potrebujes zvolnit. Preji, at jsi brzy tehotna a stastna maminka
![]()
![]()
![]()
no to se cloveku lehce reken ael ono t neni tak jednoduchy…me doktor predepsal utorgestan v asi 8.tt a myslim ze to neni na skodu..zvysi to sliznici a miminko se lip uchyti..
urco byt tebou tak zkusim test..zato nic nedas..tak jako tak te to uklidni..budes vedet na cem jsi a bud si pockas na MS nebo zacnes odpocivat a objednas se k Dr.
Ja nemohla otehotnet nekolik let, takze moc dobre vim, jak se takova zena citi…ale taky clovek musi mit zaklopku a vedet, kdy uz prekracuje zdrave hranice. Prilisnym snazenim se stresujes, adrenalin se uvolnuje do celeho tela a mimco se proste neuchyti…ja jsem zacla myslet na jine veci, nasla si spoustu konicku a pak to slo… Utros ma prave smysl az je tehotenstvi prokazano a jsou nejake problemy nebo nezdary z minula, ale pred tim, nez se vubec tehotenstvi potvrdi, no nevim nevim
i kdyz jsem v tehu krvacela, napsal mi jen jedno baleni a pak uz vubec a strasne jsem z neho otykala.
Utrogestan se předepisuje taky při nedostatečné funkci žlutého tělíska, které normálně produkuje ve druhé fázi cyklu progesteron. Takže význam má určitě i před otěhotněním, pokud žena otěhotnět chce. Ten progesteron je nesmírně důležitý a myslím, že bez něj by se oplodněné vajíčko nemuselo v děloze uchytit (ale to nevím jistě), každopádně žluté tělísko vyživuje embryo v průběhu celého 1.trimestru, takže čím dřív se utrogestan nasadí, tím lépe pro plod (pokud je zde špatná funkce žl.tělíska).
Zakladatelko - ráno si udělej test
(já jej měla posledně pozitivní už v den, kdy jsem měla utrouš vysazovat
). Držím palce!!! ![]()
jj to je pravda s tou psychikou ale kazda zenska si k tomu musi sama dospet..nejde to na povel..ja jsem si rekla ze vyzkousim jeste ovulacni testy a pak uz se na vsechno vyprdnu a to bylo teprve treti mesic od zacatku snazeni po 4 meiscni pauze po potratu…no akupodivu se zadarilo..takze muj favorit jsou ovulacni testy a pak uz jen verit ze se uchyti…
me vysel pozitivni test cca.13. den po oplodneni..uz tak od toho desateho by to melo jit videt ael u nekoho az pozdeji..zitra si zkus test a uvidis
Anonymní píše:
Ja nemohla otehotnet nekolik let, takze moc dobre vim, jak se takova zena citi…ale taky clovek musi mit zaklopku a vedet, kdy uz prekracuje zdrave hranice. Prilisnym snazenim se stresujes, adrenalin se uvolnuje do celeho tela a mimco se proste neuchyti…ja jsem zacla myslet na jine veci, nasla si spoustu konicku a pak to slo… Utros ma prave smysl az je tehotenstvi prokazano a jsou nejake problemy nebo nezdary z minula, ale pred tim, nez se vubec tehotenstvi potvrdi, no nevim nevimi kdyz jsem v tehu krvacela, napsal mi jen jedno baleni a pak uz vubec a strasne jsem z neho otykala.
nechci nic říkat ale utroš se nedává už v době snažení jen tak pro nic za nic. Samozřejmě musí být důvod, já mam oba hormony který jsou nutný k těhu pod hranicí normálu takže clostík na ovulaci a utroš pak na udržení. Pokud je opravdu problém tak bohužel nic než léky nepomůžou. Já teda vždyck otěhotněla až kdž mě doktor řek že další léky nedostanu taky vždycky poslední pokus před centrem
. psychika sice dělá hodně, ale málokdo dokáže pokud se snaží dlouho o miminko na to nemyslet
. každopádně já bych testila, já vždycky testla hned jak sjem vysazovala utroš, kdyby náhodou tak abych ho nevysazovala a brala dál ![]()
domi píše:
Utrogestan se předepisuje taky při nedostatečné funkci žlutého tělíska, které normálně produkuje ve druhé fázi cyklu progesteron. Takže význam má určitě i před otěhotněním, pokud žena otěhotnět chce. Ten progesteron je nesmírně důležitý a myslím, že bez něj by se oplodněné vajíčko nemuselo v děloze uchytit (ale to nevím jistě), každopádně žluté tělísko vyživuje embryo v průběhu celého 1.trimestru, takže čím dřív se utrogestan nasadí, tím lépe pro plod (pokud je zde špatná funkce žl.tělíska).Zakladatelko - ráno si udělej test(já jej měla posledně pozitivní už v den, kdy jsem měla utrouš vysazovat
). Držím palce!!!
přesně napsáno
. mě právě doktor i říkal že sice díky clostíku i můžu otěhotnět ale bez utroše to nemá šanci aby se těhu jakkoliv podařilo. Vim že ho někdy píšou skoro preventivně, což je pak víceméně spíš psychologické ale pokud hormonální profil prokáže problém tak pomoct může v prvnim těhu jsme chodila 2× týdně až do 12tt na injekce na udržení a v druhém těhu sjme azse brala do 14tt utrogestan taky na udržení
Anonymní píše:
To jsi byla trikrat tehotna vzdy pred tim, nez ti vynechala prvni menzes?Pokud ano, videla bych obrovsky problem v psychice. Tehotenske priznaky si muzes sama vsugerovat, tehotensky test neosalis a zaroven kdyz se tak hodne v tehotenstvi upinas, telo muze reagovat vypuzenim plodu. Nech to plavat a mysli na jine veci a tehotenstvi se urcite zadari. A kdo ti napsal ten Utros? a proc vlastne? me ho doktor vylozene nedoporucil, at nezasahuji do prirozeneho procesu, navic ma vedlejsi ucinky a dost znacne. Proste podle me potrebujes zvolnit. Preji, at jsi brzy tehotna a stastna maminka
![]()
![]()
![]()
Takhle..zjistila jsem že jsem těhu dřív než dorazila mrcha protože jsem měla vždy tak 5 dní před MS špinění,šlo o nidační krvácení.A Měla jsem 2 krát samovolný potrat v 11.týdnu a jeden zamkl.v 7 týdnu.DR.mě napsal ultroš na srovnání C.snažíme se už rok a nic
Právě proto si myslím že to opět nevyšlo protože si myslím že by se mi opět objevilo to špinění ale neobjevilo.Tak nevím.Počkám přes víkend a pak uděám test.Jinak díky všem ![]()
Ahoj holčiny.Píšu jako anonym protože nevím na čem sem a nechci nic zakřiknout.Takže..beru Ultroš 1-0-1 už 4 MS a po dobrání posledního prášku mrcha přišla druhý den.Dnes jsou to už 3 dny
nedávám si moc nadějí že by to vyšlo.Příznaky žádné..až na to že mě občas bolí břicho na mrchu.Byla jsem už 3 krát těhu ale nevyšlo to
A příznaky jsem vždy měla ještě před vynecháním-bolest v podbřišku,bolavá prsa,nevolnost..tak nevím nevím.Vím že každé těhu je jiné a na test nemám odvahu