Pár dní po IUI - možné příznaky těhotenství

492
24.2.11 14:10

Pár dní po IUI - možné příznaky těhotenství

Ahojky, vím, že o tomto bylo již hodně napsáno a byly založeny i velic podobné diskuse, ale jak jsem je pročítala, zjistila jsem, že žádné nejsou časově aktuální.
Jsem právě 8 dní po první IUI. Chodím do PRONATALU v Praze. Manžel má velmi dobrý spermiogram. Já jsem stimulovala menopurem, kdy se mi vytvořily dva folikuly velikosti 19mm a 21mm. Inijekce pregnylu byla 16 DC. Na moje vyžádání mi byl dři dny po IUI předepsán Utrogestan, který beru 1-0-1.
A teď jak se cítím. Nejdříve příznaky, které dokážu jasně popsat. Již po pregnylu mě začaly bolet prsa. Samotná IUI proběhla naprosto bezbolestně, jen mě pak po zbytek dne bolel podbřišek. Další dny následují občasné křeče a píchnutí. Prsa mě bolí o hodně víc s tím, že jsou nalitá a ze stran velice citlivá. Taky jsem začala mít zácpu. Jinak trochu bílý výtok, ale to přičítám i Urogestanu, který odchází. Příznaky, které jsou hůře popsatelné: určitě únava a krátkodobé zamotání hlavy. Toto může způsobovat Urogestan.
Testovat mám za 3 týdny od IUI. Vím, že všude holky píší už po 14 dnech.
Budu ráda, pokud některá prožíváte to samé a také čekáte, nebo jste se již dočkala a napíšete sem své pocity. A vůbec cokoliv k tomuto způsobu snažilkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15924
24.2.11 14:54

ahojky, jeste vydrz, ja sice na iui nebyla, ale pregnyl mam za sebou…kdyz jsem delala test cca 8 dnu po ovu, tak byl negativni, pregnyl uz vyprchal…pak jsem zkusila 11 DPO a uz tam byl dusik…13DPO uz jasne viditelne//…Jak jsem cetla, zaklad jste meli dobry, vyjde to, neboj…drzim palecky Kacka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15924
24.2.11 14:55

jo a tu ovulku jsem bral ajako nasledujici den po pregnylu…u tebe je to tedy 17DC :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
24.2.11 15:44

Ahojky Alchien, já vydržím. Udělám si testík někdy mezi 14 dny a 3 týdny. Jinak já vím, jak vypadají // :-? Snažíme se přes rok a dvakrát se nám stalo, že bylo něco jinak, tak jsem si udělala testík a byla tam slabá druhá čárka, slabá ale viditelná. Šla jsem na krev jako samoplátce. Poprvé hcg bylo 144. Byla jsem šťastná. Objednala se na gyndu, ale za 2 dny jsem to dostala. Podruhé, stejné pocity, i testík //, krev hcg 48. A druhý den krvácení. Tak snad když se teď povede, tak to ten utrogestan udrží, tedy jestli výše popsané znamenalo, že jsem byla těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15924
24.2.11 16:51

tak to budu drzet pesticky, ja jsem takhle bastila duphaston-to bude to stejne- a zatim musim zaklepat prcek se drzi…jinak obdivuju te, ze vydrzis cekat i ty 3 tydny, ja jsem desne zvedava, zkousela jsem, jak to slo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
24.2.11 20:23

Upřímně, kdyby se mi nikdy nestalo, že bych měla dvě čárečky a pozitivní hcg, tak bych s tím testováním asi bojovala o hodně hůř. A určitě testovala již tak 12 den. Ale po tom co vím, že dvě čárky u mě nemusí znamenat úspěšné otěhotnění a hlavně dlouhé trvání, tak jsem takové skeptická. Věřím v to a doufám, ale chtěla bych vidět úplné „dálnice“ na testíku a tak zkusím testovat co nejpozději. Už nemám nervíky na to koukat, jak je na testíku stínek, druhý den silnější, a pak zase nic. Bylo to hrozný zklamání. Po těch 3 týdnech by to mělo už být vidět jasně. Uvidíme. Navíc první pokus, hmmm to by byl malý zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
6.3.11 11:27

Ahoj Ivčo,

jsem tu nová a při pročítání tvého příspěvku, jsem zjistila, že čtu téměř o sobě :-) jsem 6 den po IUI, 15 DC. Stimulovala jsem taky Menopurem, teĎ beru 1-0-1 Utrogestan, taky má manžel spermio v pořádku a vše se dělo v Pronatalu v Praze. Cítím se úplně stejně. bolí mě prsa, cca 4 den po IUI mě píchalo v podbřišku, cítila jsem i tlak. Teď je to sem tam někdy. Žaludek se mi ozývá a cítím se unavenější. Možná je to proto, že jsem týden před byla nemocná. asi nejsem ještě ve formě. :-(
Každopádně mi taky doporučili test až za 3 týdny.. Musíme se tedy obrnit trpělivostí.. každopádně přeju aby tam ty dvě vytoužené čárky byly.. u nás i u všech, co na to netrpělivě čekají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
8.3.11 08:19

Ahoj Marborko, u mě to dopadlo následovně. Všechny holky psaly, že test by měl mít „ducha“ již 14 den, dokonce v jiných CAR jim většinou říkají testík právě po těch 14 dnech. Já jsem si ho udělala a byl jasně negativní. :-( Vysadila jsem utrogestan, protože může brzdit ms. Za dva dny přišla mrcha. Zítra (3 týdny po IUI) budu volat do Pronatalu a mám se objednat na konzultaci o dalším postupu.

Jinak, co můžu říct o příznacích. Po inijekci pregnylu mě začaly bolet prsa, asi 4-5 den po IUI jsem je měla opravdu hodně citlivá a nalitá. Někdy mě píchalo v podbřišku a motala se mi hlava (ale to může být po Utrogestanu), cítila jsem se všelijak a začala jsem doufat, že to vyšlo. Jenže pak asi 10 den po IUI mě prsa bolely míň a míň (to je tak doba, kdy se pregnyl vytratí úplně z těla), no a to jsem začala být maliko skeptická. Ten 14 den co jsem testovala, jsem ráno vstala a prostě jsem nějak cítila, že to nevyšlo. Neumím to popsat, ale bylo to tak. Test mi to jen potvrdil.
Upřímně, jsme vlastně smutná do teď. Na první IUI jsem šla s tím, že 10-15% úspěchu, když při normálním snažení je asi 20% pravnděpodobnost otěhotnění, mě moc nadějí nedávalo. Byla jsem ráda, že se ale něco děje, a že do toho zasahují doktoři. Po IUI, vzledem k popsaným příznakům jsem nějak začala doufat, jenže pak jak jsem výše napsala jsem cítila, že nic.

Teď nevím, jestli máme zkusi další IUI. Vím, že v Pronatalu říkají 3×IUI a pak IVF, ale mě ta samotná stimulace přišla jako zásah do tělíčka a nevím, jestli ještě 2× tím chci projít, když je šance tak nízká. Manžel chce, abychom se snažili teď přirozeně, a pak někdy IVF.

Ale z různých diskusí vím,že IUI opravdu holčinám pomohlo i napoprvé. A říká se, že 3 IUI je nejúspěšnější. Tak nevím.

MOOOOOOC ti držím palečky, ať Vám to vyjde a jsou na testíku // :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
8.3.11 19:53

Ahoj Ivuško,

tak to mě mrzí, že to nevyšlo. Pokud se ti do dalších dávek hormonů nechce, tak to zkuste přirozeně. I to je u někoho korunováno úspěchem. je to těžké, to vím. TAky se těch velkých dávek hormonů bojím..

V krátkosti - Má cesta k dnešním stavu, čekání na výsledek první IUI, byl následující. o sobě jsem věděla, že něco není v pořádku. nepravidelná menzes, kolikrát až s agolutinem. hromonální profil ukázal PCO. navíc mám sníženou fce štítné žlázy. Gyndařka nejdříve poslala manžela na spermio, aby si byla jistá, že stimulace clostíkem má smysl. bohužel, manžel měl výsledek - těžká astenoteratospermie. doporučila nám hned CAR. prý se jí dobře spolupracuje s PRonatalem. Probrečela jsem tehdy celou noc. bylo to kolem Vánoc. Vzchopila jsem se a za pár dní ihned volala do PRonatalu. Manželovi jsem nakoupila vitamíny, nakoupila volnější trenky a donutila ho sprchovat se chladnější vodou a co jen si vzpomene, uvolňovat při sezení kalhoty. Ke všemu se postavil čelem a vše dodržoval. výsledkem bylo, že v Pronatalu byl spermiogram s výsledkem normospermie. První stimulace Menopurem - bez reakce. Druhá stimulace - hyperreakce. noc jsem probrečela podruhé. a pak ještě několikrát, když mi kamarádky a kolegyně postupně oznamovaly, že jsou těhotné. Na další konzultaci v CAR mi poté doktor doporučil laparoskopii - skarifikaci. Podstoupila jsem to. pak byly 3-4 cykly bez stimulace. chodila jsem na folikulometrii a doktorka vypozorovala, že folikly ve 2 posledních cyklech nepraskly. teĎ byla třetí stimulace a dotáhli jsme to až na IUI. a utekly bezmála 2 roky…obávala jsem se, jestli tentokrát praskly.

Dneska jsem 8DC. prsa mě bolí pořád stejně, dneska mě víc píchalo v podbřišku a cítila jsem podobný tlak jako bych to měla dostat. nevím. ale včera jsem si zkusmo ráno měřila BT a naměřila jsem 36,8 a dnes dokonce 37,0. zítra zkusím změřit zas. Nevím, zda to něco znamená.. jen čekám a snažím se moc se nepozorovat a být pokud možno v pohodě..mám myslíš zkusit test dřív než za ty doporučované 3 týdny??Utrogestan jsem dostala od 3 dne po IUI na 14 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
9.3.11 08:22

Marborko, já jsem odcházela z Pronatalu s tím, že pokud se nedostaví ms, tak testnu až za ty 3 týdny. Jenže, pak asi po 5 dnech od IUI jsem se začala pozorovat a pročítala jsem diskuse, kde opravdu většina holčin má z jiných CAR pokyn testovat po 14 dnech. Ony pak začínají testovat již 12 den a pokud to nějaké vyšlo, tak psaly, že na testíku byl duch již 12 den, ale ten 14 den by tam měl být skoro na 100%. Usoudila jsem, že v Pronatalu nás asi nechtějí stresovat a pokud nepřijde ms, tak za 3 týdny je hodně pravděpodobné, že jsi těhotná. Jenže na jiných diskusích o utrogestanu jsem dočetla, že může brzdit ms.
Takže jsem testla 14 den a pak vysadila utrogestan a za 2 dny poté jsme to dostala.
Marborko, je to na tobě. Uvidíš, jak se budeš cítit, ale vzhledem k tomu (z mé zkušenosti), že testík se dá koupit za 5 min úplně kdekoliv :-D , bych testovala 14 den. Nic tím neskazíš a pokud to vyšlo, budeš se radovat o to dřív a pokud ne, tak proč žít v nejistotě o týden déle.
Prostě testni 14 den. :palec:
Jinak my jsme taky dost specifický pár. Já jsem byla před 4 lety těhotná. Bylo to hodně neplánované a někým s kým jsem si nedokázala představit žít a vychovávat dítě. Bylo to v době, kdy jsme byla v posledním ročníku na VŠ a žila sama v podnájmu. Před tím jsem brala 5 let antikoncepci a nějak jsem se rozhodla, že ji vysadím a dám trochu tělíčku odpočinout. Byla jsem totálně hloupá a myslela si, že když si dá pozor, tak to bude OK. Jenže stačilo opravdu jednou a bylo. Šla jsem na interupci a všichni mi říkali, ať si s tím nedělám hlavu, že aspoň do budoucna vím, že je vše ok a vpohodě mohu mít miminko.
No pak jsem se po 3 letech vdala a celá natěšená začala plánovat termín početí s tím, že nej. byl to bylo koncem roku, abychom měli letní mimi. Teď to bude už 13 měsíců a mimi nikde. :-(
Takže já jsem po všech vyšetření v pořádku, manžel také a prostě nám to přirozeně né a né jít.

Nevím, jsem z toho všeho už dost unavená a dost smutná. Jak jsem psala, IUI jsem brala jako „pokus“, jenže pak jsem začala doufat a zase nic.

Dnes volám do Pronatalu na konzultaci, tak pak uvidím, co nám řeknou. Jenže, to už asi vím…další 2 IUI a pak IVF.

Marborko, mooooooc ti držím palečky. A myslím, že pokud tě prsa budou bolet stále stejně a v podbřišku píchat, jak píšeš, tak to vypadá hodně dobře. :palec: Testni 14 den a uvidíš, že tam budou // :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
9.3.11 10:34

Marborko, ještě k té bazální teplotě. Utrogestan ji může zvyšovat. Já jsem se namátkově měřila si 11 den po IUI a měla jsem 37,2. Pak 13 den a 37,0. A den po negativním testu 36,8. Takže nevím, ale všude se píše, že pokud bereš utrogestan a jemu podobné, tak se na bazální teplotu nemáš spoléhat.
Každopádně, ale věřím, že vám to vyjde :palec:
Já jsem teď volala do Pronatalu a jsem objednaná na 16.3. Tak nevím, jestli v dubnu nezkusit druhou IUI. Červíček ve mě hlodá, protože ten čas tak strašně letí. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
9.3.11 11:13

Ahoj Ivuško,

Tak to máš na jednu stranu dobré, že jste oba po stránce zdravotní oba v pořádku. Věřím, že to teď zvládnete v době mimo IUI. :lol: já na VŠ chodím při zaměstnání. Za pár měsíců bych měla končit Bc., přihlášku na Mgr. mám taky podanou. Ale teď jsem až podivuhodně v pohodě, vůbec to neřeším, zvolnila jsem. Řekla jsem si, že se nebudu ničím stresovat a když to nestihnu do června, dopadne to pak v druhém termínu. Priorita je teď někde jinde. Navíc začal studovat i manžel, tak jsme taková studijní domácnost :lol: . Za měsíc slavím 30tiny a o měsíc později má 30tiny manžel. Nemusím ani psát, jaký krásný dárek by to pro nás byl – pozitivní výsledek našeho snažení.
Díky za vysvětlení souvislosti BT a Utrogestanu. Tím je vše jasné.

Co se týče těhu testu, mám v koupelně v šuplíku  tak to zkusím, jak říkáš.. buď a nebo..

Ke komu chodíš v Pronatalu? Odkud tam dojíždíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
9.3.11 13:00

Marborko, určitě zkus ten 14 den, to bude v úterý :lol: ? Ty jo, to by byl kráááásný dáreček k vašim narozeninám. Opravdu věřím, že vám to teď vyjde. Ty příznaky vypadají vážně nadějně. :palec: U mě holt ty prsa byly míň a míň citlivá, tak od toho 10 dne a podbřišek mě píchnul tak 2-3× denně a to jsem si to ještě možná malinko namlouvala. Ten 14 den ráno jsem vstala a prostě jsem tušila, že mimi ve mě není. Zvláštní :oops:
Jinak, my bydlíme v Praze, takže to mám vlastně kousek. Jenže i tak ty kontrolní ultarzvuky skoro ob den byly docela náročné. Dělám ve státní sféře, takže tady ti nic říct nemůžou, když jdeš prostě pryč, ale jsme tu na oddělení jen 3 a z toho dva chlapi, takže jsem se vymlouvala na vše možné. :lol: Nadruhou stranu se nemumím představit, jak by se tvářili, kdybych jim řekla pravdu. Hlavně jsem to nechtěla udělat, kdyby to nevyšlo a oni mě pak utěšovali. :roll:
Chodím k MUDr. Slámové, ale na kontrolách dorůstání folíků jsem byla pokaždé u někoho jiného a inseminaci mi dělal nějaký doktor. Řeknu ti, být o trochu víc stydlivá, tak je mi to dost nepříjemné, jak to chodí.
Jinak mě vadí nějaká sestřička na recepci, nevím jaká (do telefonu se nepředstavuje), ale je hrozně nepříjemná, když jsem se ptala do kdy mám schválen rozpis léků atd. To schvalování mě štve úplně nejvíc. Mám menstruaci 30-38 dní, takže jsem se dva měsíce nemohli trefit. A ta sestřička mě pěkně odbývala slovy:„takový je postup, prostě to teď už nemáte dva dny schválené, musíte vydržet do dalšího cyklu…“

Marborko a ty chodíš ke komu? Jsi spokojená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
9.3.11 13:46

Ivuško,

Já jsem z HK. A musím se přidat k naší další společné věci. A to, že taky dělám ve státní sféře a mám vedoucího a spolu s ním a ještě jedním sedíme v jedné kanceláři. Takže to řeším taky tak nějak ,, pokud možno neprůhledně,, nechci to tu taky ventilovat ze stejných důvodů, jaké uvádíš ty. Já chodím k Dr. Vobořilovi – brýlatý a vlasy na ježka. Jsem s ním spokojená. Výhoda je taky v tom, že se osobně zná s mou gyndařkou, takže se na mě kolikrát telefonicky domlouvají. :lol: Chodím totiž ke své gyndařce na ultrazvuky – na střídačku. Jinak jsem byla 1× na konzultaci u pí. Slámové a ta mi dělala IUI a pak jednou v sobotu tam byl Doc. Merdešic. Všichni jsou velice příjemní. Ale s tou recepční – to asi vím, o jakou se jedná. Taky jsem s ní měla ne zrovna příjemnou zkušenost.

S tím testem jsem rozhodnutá. V úterý ráno bude dne D. :lol:
jak je to tedy přesně s tím Utrogestanem? Mám ho na 14 dní, test si mám udělat za 21 dní. V případě negativního výsledku je to jasné, ale pokud bude pozitivní, tak to stačí na udržení těhu těch 14 braní? Nebo mi to pak zas předepíšou? Z diskuzí vím, že Utrogestan mnohdy berou až někdy do 12tt…předbíhám událostem, ale jak se říká, štěstí přeje připraveným :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
10.3.11 08:10

Marborko, přesně tak :lol:
Mně po IUI dali recept na dvě balení utrogestanu. V jednom je myslím 60 tobolek. Takže ho mám doma do zásoby. V případě, že budeš mít na testíku // :dance: (a ty budeš!), tak bych určitě zavolala v to úterý do Pronatalu a vyžádala si další balení. Myslím, že by ti ho mohla napsat i tvá gynekoložka. Určitě bych ho chtěla. Jak píšeš, holky ho berou až do konce prvního trimestru, aby se miminko pěkně udrželo. Pak už je silné a tělíčko ho udrží samo.
Marborko, dyžtak si kup mamatest s citlivostí 10. Mám s ním dobrou zkušenost. Pokud budeš těhu, tak se ti ukáže druhá čárka. Může být o hodně světlejší, než ta kontrolní, ale to je v pořádku. Na začátku těhu, nikdy není hcg tak vysoké, aby se zbarvila druhá čárka tak tmavě. Pokud tam bude „duch“, ale viditelný, tak jsi na 99% těhulka. Hcg by se pak mělo každé 2-3 dny zdvojnásobovat. Takže pokud testneš ve čtvrtek, nebo v pátek, tak už by měla být čárka o trochu tmavší atd.

Jinak, kolega byl včera u homeopata, tak jsem mu řekla, ať se poptá, co vše dokáže léčit. Moc tomu nevěřím, ale proč nezkusit, něco nechemického.

A jak se cítíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital