Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, potřebuju povzbudit, tak zakládám tohle téma. Snažíme se o mimino už od listopadu 2011 a pořád nic
. Už mám z toho zase špatnej pocit, jestli se někdy dočkám. Zajímalo by mě u vás úspěšných, jak se zadařilo
. Jak dlouho jste se snažili, jestli si příroda poradila sama, třeba i nečekaně nebo až s pomocí doktorů IUI, IVF atd. Na kolikátý pokus. Klidně se podělte i o „babské“ rady, jestli někomomu pomohly nějaké bylinky nebo potravinové doplňky… Věřím, že tohle téma nakopne i ostatní, kterým se také nedaří. Děkuji za všechny reakce. ![]()
Ahoj a řešila jsi to s doktorem?? já byla u dr asi po půl roce snažení a zjistil, že mám nízkou hladinu progesteronu a teď mám na 3 měsíce Utrogestan, tak doufám, že se zadaří a tobě držím palečky ![]()
@SunBaby sice nemám co říct k tématu ale ráda si počkám co holky napíší, snažíme se od března 2012
už jste byli na nějakém vyšetření? u nás se zatím nic neukázalo, o to více mě to začíná už štvát ![]()
Jestli dobre pocitam, tak se snazite rok a pul..to uz je myslim dostatecna doba zacit to mozna resit s lekari. My se snazili taky tak dlouho a doktorka pak nejdriv poslala partnera na spermiogram a kdyz vse bylo ok, tak jsem brala hormony a do pul roku jsrm byla tehu. Hodne stesti! ![]()
Já se s bývalým přítelem snažila více, jak rok, už jsem to vzdávala, že jsem porouchaná (on byl zdravý, prý byl u lékaře, věřím mu), pak přišel rozchod, nový partner a hned první měsíc jsem byla v tom, přisuzuji to tomu, že jsem byla psychicky v absolutní pohodě, vůbec jsem nemyslela na žádné ovulace, menstruace, opakované styky a bůhví co, byla jsem jednoduše šťastná, spali jsme spolu i několikrát denně a bylo to hned, dva dny po vynechání menstruace jsem ještě nevěděla, že jsem to měla dostat (já, které cyklus funguje jako hodinky a už dva dny před MS jsem sledovala příznaky
)
Takže u mě to rozhodně bylo o psychice ![]()
No, ať se zadaří, chce to klid a pohodu ![]()
Ahoj,
tak my se snažíme něco málo přes rok, zatím bez úspěchu. Z dostupným možností jsem vyzkoušela Gynex kapky, kontryhel, homeopatika, bylinné čaje, bylinné koupele, měření bazální teploty a stejně nic
Tak teď aktuálně cvičím Mojžíšovou a uvidíme, jestli to k něčemu bude ![]()
Já to nedopsala
. Jezdíme do Caru FN Olomouc, mám zatím za sebou jednu neúspěšnou inseminaci bez hormonů. Zatím vyšetření OK - spermio, horm. profil, genetika. Přemýšlím o laparce, aby se mrkli dovnitř, mám vyoperovanej slepák, tak co kdyby nějaký srůsty, endom. atd. Jenže jsem tam už 3 měsíce nebyla, kvůli práci, prostě to nevycházelo. ![]()
Jinak abyvh jeste dodala, u nas byl problem u partnera, ja byla ok, takze se jen cekalo, kdy se jedna zatoula, jinak by jsme sli na umele. Leky ani nic jsme nezmenili, jen jsme se prestehovali a ja zhubla ![]()
Jo, já ještě chodím na reflexní terapie k fyzioterapeutce, aby mi srovnala tělo
. Reagovala jsem na to skvěle, tak uvidíme.
@pikola Jako přirozeně normálně? a do té doby nic? A vy jste byli na nějakým vyšetření? Taky si říkám, že ještě třeba není ta správná doba, ale čím dýl to trvá, tím je to horší… ![]()
@Fjodorka Muže měnit nehodlám, když už jsem si ho vzala
. Jinak ono se to řekne, neřešit. ![]()
@SunBaby byli jsme asi po roce, ja ok, muz spatne vysledky, tak jsme si rekli, ze to nechame jeste chvili byt. Nakonec se povedlo samo kdyz jsem zacala uvazovat ze zacneme setrit na umele, nebo si koupime motorku
ale ja na to nejak netlacila, meli jsme jine starosti a prislo to necekane, uz jsem ani nemerila a nezkoumala, jen jsem.si hlidala terminy ms.
Snad to i uvas dobre dopadne ![]()
@SunBaby píše:
@Fjodorka Muže měnit nehodlám, když už jsem si ho vzala. Jinak ono se to řekne, neřešit.
To je jasné, že nebudeš měnit muže
Já to spíš myslela jako snažení, které nejde, ačkoliv jsou oba partneři zdravotně v pořádku… Už vím, že to nebylo partnerem, ale spíš tou psychikou. Řekne se to snadno, ale bývá to fakt. Však spousta žen otěhotněla po roce marného snažení, když najednou začaly celé dny řešit něco jiného (práce, svatba, problémy v rodině, stěhování…)
Fakt nikoho nechci ponoukat k rozvodu ![]()