Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj jmenuji se Lukáš je mi 28 jsem štastně ženatý..snažíme se o miminko s manželkou půl roku zatím bez efektu..Bohužel musím přiznat leze mi to na mozek,nejsem z těch co na to dokáží nemyslet..Podstoupil jsem i vyšetření spermiogramu..rád bych zjistil jestli by tu byl zájem popovídat si i s nějakým tatínkem čekatelem co to má podobně jako já
a podpořit se vzájemně a vyměnit rady jak být oporou pro partnerku
taky si to myslím a je to škoda..nicméně zkusil jsem to..nebo je pravda taková že nejsem normální chlap
a ostatní to tolik neprožívají
Abruzzy píše:
taky si to myslím a je to škoda..nicméně zkusil jsem to..nebo je pravda taková že nejsem normální chlapa ostatní to tolik neprožívají
Však se nic nestane, když si popovídáš o svých pocitech s holkama tady ![]()
Naopak, mně to přijde naprosto normální. To spíš všichni ti „tvrďáci“, co je to nezajímá a nechávají v tom svoje partnerky samotné, jsou tak trochu mimo.
Pokud vztah funguje, jak má, je to záležitost obou. Ať se děje cokoliv - nečekané těhotenství, stejně jako nepřicházející miminko. Jsem moc ráda, že je tady aspoň nějaký odvážný tatínek, co se za to nestydí. ![]()
doubledecker píše:
Naopak, mně to přijde naprosto normální. To spíš všichni ti „tvrďáci“, co je to nezajímá a nechávají v tom svoje partnerky samotné, jsou tak trochu mimo.Pokud vztah funguje, jak má, je to záležitost obou. Ať se děje cokoliv - nečekané těhotenství, stejně jako nepřicházející miminko. Jsem moc ráda, že je tady aspoň nějaký odvážný tatínek, co se za to nestydí.
přesně tak!:)
já si nemyslím, že by to chlapi neprožívali nebo si hráli na tvrďáky, ale většinu chlapů prostě diskutování o soukromých věcech nebaví a hlavně nezájímá, viz můj přítel, je fakt hodně citlivej, možná víc než já
, ale tyhle diskuse mu přijdou jako vyloženě ženská záležitost, prostě takovej babinec
děkuji
neni za co se stydět..jde mi o to zjistit jak na to nemyslet..a v mém případě tolik nesledovat a nerozhazovat tím manželku..nevím jak pro ostatní,ale pro mě to neni jednoduché..i když si oba říkáme až to bude tak to bude,však to asi znáte,ale přeci jen v nás hlodá pokaždé co kdyby..a potom býváme smutní..oba
a to chce řešení..
mě se zdá, že když je vám teprve 28 a snažíte se teprve půl roku, tak byste mohli být ještě v klidu, ne? jestli se už od začátku moc nenervujete
![]()
ano nervy to je náš-můj uhlavní nepřítel
času máme dost to je taky pravda..ale pořád je tu něco co nás tlačí a to je touha..navíc si oba myslíme že v naši situaci je ideální doba ![]()
Ahoj, spoustu mých kamarádek otěhotnělo po roce snažení. Myslím, že po pul roce se ještě nemusíš tolik bát. Naopak je dobré, že myslíš na všechny možnosti a nebráníš se případnému vyšetření a pod ![]()
A to jak jsi psal, že se bojíš, že rozhazuješ manželku. Myslím že ne. Snažilka žena má obvykle sama hlavu plnou starostí a kolikrát si připadá blbě, že tím zatěžuje muže, nebo že muž nad tím tak nepřemýšlí, nebo že je hysterická a pod. A vy, zdá se, nemáte problém si o tom otevřeně promluvit a jít společně za tou jednou myšlenkou a cílem ![]()
Máš můj obdiv, ostatně jako každý chlap, jež je ochoten na veřejnosti (na netu) přiznat, že řeší úplně stejné problémy jako my ženský. ![]()
Když dovolíš, zkusila bych ti poradit, jak se na to dívám já. ALe třeba mně ostatní holky opraví, že ony to měla … jinak.
Abych řekla pravdu, pro mne bylo asi nejlepší to, jak to dělal můj muž. Prostě to nějak extra neřešil. Když jsem říkala „UŽ jsem to den nedostala!“, netěšil se. Vůbec !!! Jen tak odtušil, uvidíme. Uzemnil mne sice, ale je fakt, že když jsem to druhý den dostala, tak ten pád bolel míň …
Děkuji
no já se právě taky snažím moc netěšit aby nás negativní výsledek tak nebolel,ale stejně to zamrzí a to prostě skrýt neumime ani jeden..musím uznat manželka je v tomhle o dost silnější
za co jsem rád tak že se semnou baví o všem byla při mě když jsem šel na spermiogram..doufám že já pro ni dělám to samé
a nijak ji nestresuju
![]()
tak tohle je skvely! ze je tu i muz, ktery to tak proziva!
Mam stesti na partnera, ze to se mnou velice intenzivnee proziva, bohuzel moc na podobne chatovani neni ![]()
ale preju vam, at se vam miminko brzo podari a a vyrid sve zene, ze ma skveleho manzela… ![]()